SPOR GÜNDEMİ

TFF'nin toplantısı başladı

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından profesyonel kulüplere yönelik organize edilen ''Kulüp Lisans ve Mali Fair-Play'' toplantısı İstanbul'da başladı.

TFF'nin toplantısı başladı

Sefaköy'deki Radisson Blu Conference & Airport Hotel'de düzenlenen toplantıya, TFF Birinci Başkanvekili Ufuk Özerten, Kulüp Lisanstan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Taylan Üner, Genel Sekreter Prof. Dr. Emre Alkin, UEFA Kulüp Lisans ve Mali Fair Play Koordinatörü Andrea Traverso, UEFA Taraftar İletişim Projesi Sorumlusu Stuart Dykes, Spor Toto Süper Lig ve PTT 1. Lig kulüplerinin müdürleri, mali işler, güvenlik ve stadyum sorumluları ile TFF'nin ilgili birim çalışanları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ufuk Özerten, kulüp yönetimlerinin değişse bile kulüp müdürleri ve mali işler sorumlularının görevlerinde kalması gerektiğine inandığını belirterek şunları kaydetti:

''Kulüpçülükte 'A Takımı' diye bir söylem vardır. Futbolcu A Takımı'nı hedefler ve herkes bu takıma girmeyi ister. Ben bu A Takımı kavramını değiştirmek istiyorum. Bana göre kulüplerinizde yaptığınız işler itibariyle futbolun A Takımı sizler olmalısınız. Önümüzdeki süreçte ülke, futbol ve kulüplerimizin ekonomileri bakımından sizlerin ihtisas sahibi olmanız gerekiyor. Kulüp yönetimleri değişse bile bu tür seminerlere katılan sizlerin kulüplerdeki görevlerinize devam etmeniz gerektiğine inanıyorum. Gelir gider tablosunu iyi ayarlayabildiğimiz sürece, ayağımızı yorganımıza göre uzattığımız sürece hatta haddimizi bildiğimiz sürece herhangi bir sıkıntı olmayacaktır. Sizlere düşen, ülke nüfusunda yaş farkı olmadan herkesin oynayabildiği bu güzel oyunun bundan sonra mali kriterlerini de sağlam dayanak noktalarına bastırmaktır.''

Kulüp müdürleri ve mali işler sorumlularının basiretli ve dirençli olmaları durumunda kulüplerin ayaklarının yere daha sağlam basacağına inandığını belirten Özerten, ''Birçok kulübümüzün en büyük gelirlerini yayın gelirleri oluşturmaktadır. Yayın gelirlerinin dışındaki diğer gelirler, çok ufak bir yer bulmaktadır. Bir de İddaa gelirlerimiz var. Birkaç kulübümüz, kombine ve diğer gelirlerinden dolayı bu kapsamın dışında kalıyor. Onların da giderleri çok fazla oluyor. Sizlerin kulüplerde basiretli ve dirayetli davranmanız sonucunda kulüplerin ayakları yere çok sağlam basacaktır. Lütfen hiçbir zaman direncinizi kaybetmeyin. Sizler kulüplerinizde mali konuda ne kadar dirençli olursanız, doğruyu anlatırsanız, kulüplerinizin A takımında bugün olmayan, bugün süt içen mensupları size şükredeceklerdir. Sizlere bundan sonra 'Kulüplerin A Takımı' demeye devam edeceğim'' diyerek sözlerini noktaladı.

İki gün sürecek toplantının ilk gününde, kulüp lisans ve mali fair-play sistemi, kulüp lisans ve mali fair-play uygulaması, kulüp lisans sistemi ve mali fair-play'in önemi ve Avrupa'da iyi uygulama örnekleri, kulüp lisans müdürlüğü çalışmaları ve sezon değerlendirmesi, mali kriterler ve ilgili evrakların tanzimi, sportif kriterler, altyapı kriterleri ve ilgili evrakların tanzimi, hukuki kriterler ve ilgili evrakların tanzimi konulu paneller düzenlenecek.

Organizasyon yarın yapılacak ''Stadyum ve Güvenlik'' konulu toplantıyla sona erecek.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER