ŞAMPİYONLAR LİGİ

THY gözünü UEFA Şampiyonlar Ligi'ne dikti

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, gözünü UEFA Şampiyonlar Ligi'ne dikti

THY gözünü UEFA Şampiyonlar Ligi'ne dikti

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, futbolda Şampiyonlar Ligi'ni alma hedefleri olduğunu belirterek, "İnanıyorum ki önümüzdeki günlerde UEFA ile bu iş birliğimizi Şampiyonlar Ligi'yle de sürdürürüz" dedi. 

Aycı, yaptığı açıklamada, Fransa'da gerçekleştirilecek 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2016) resmi sponsorluğu için UEFA ile anlaşma yaptıklarını anımsattı.

Anlaşma için A Milli Futbol Takımı'nın grup elemelerinde oynadığı son iki maçı beklemediklerini ifade eden Aycı, "UEFA ile 2 maç kala el sıkıştık. Milli Takımımızın son iki maçını beklemeksizin bu futbol şampiyonasının ana sponsorlarından birisi olarak kupa tarihinin ilk hava yolu sponsoru, hava yolu şirketi olarak anlaşmamızı yaptık" diye konuştu.

Dünya futbolunun en prestijli turnuvalarından birine sponsor olduklarına dikkati çeken Aycı, EURO 2016'daki her maçı 150 milyon, finali ise 300 milyon insanın takip edeceğini belirtti.

Aycı, basketbol Avrupa Ligi'nde "Turkish Airlines Euroleague" isim hakkı sponsorluklarının 2020'ye kadar süreceğini dile getirerek, "2017'deki Euroleague Final Four'u da Türkiye'ye almak istiyoruz. Bu konuda iki hafta evvel Euroleague başkanıyla bir araya geldik" ifadesini kullandı.

A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2016'da milli hava yolu şirketi olan THY ile kupada yer alacağını aktaran Aycı, şampiyonda bazı yenilikler yapacaklarını kaydetti. 

Şansal Büyüka'dan önemli iddia

- Takımları THY hostesleri karşılayacak

Aycı, şampiyonda takımların maça çıkarken tünelde THY hostesleri tarafından karşılanacağını anlatarak, "Bütün statlarda 8 dakikalık THY ledleri dönecek. Bu anlamıyla da biz kupada ağırlığımızı bütün yazılı ve basılı görsellerde göstereceğiz. Aynı zamanda maç içlerinde dönen bannerlarda yine ekranda THY olacak" dedi.

A Milliler'in kendi armalı ve boyalı uçağıyla maçlara gideceğini kaydeden Aycı, ayrıca "EURO 2016" armalı bir uçak yapacaklarını vurguladı.

Aycı, UEFA ile yapılan iş ortaklıklarını geliştireceklerini, şimdiki hedeflerinin ise UEFA Şampiyonlar Ligi olduğunu bildirdi.

"Futbolda Şampiyonlar Ligi'ni de alma hedefimiz var" diyen Aycı, şöyle devam etti:

"İnanıyorum ki önümüzdeki günlerde UEFA ile bu iş birliğimizi Şampiyonlar Ligi'yle de sürdürürüz. Şampiyonlar Ligi'nde oynayan takımlarımızın sponsorluğunu yapıyoruz. Avrupa Ligi'nde de aynı şekilde. Şimdi bir de Şampiyonlar Ligi'ne eğer THY sponsor olursa sanırım takımlarımızın bu ligdeki sportif başarıların artmasında da belki bir ekstra motivasyon olur." 

Türk futboluna katkılarının süreceğini bildiren Aycı, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) aracılığıyla kulüplerin ulaşımına da yardımcı olduklarını söyledi.

THY'nin TFF ile de sponsorluk ilişkisi olduğunu hatırlatan Aycı, "Sadece Milli Takım ile sınırlı olmayan, sadece şu anda Süper Lig'le sınırlı olmayan, diğer liglere kadar inen, Anadolu takımlarımıza kadar inen, onların Türkiye'de bir yerden bir yere maça gittiklerinde, THY ile indirimli seyahat yapmalarını sağlayan bir sponsorluğumuz var. Bunu federasyonumuz aracılığıyla veriyoruz" diye konuştu.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER