DÜNYADAN FUTBOL

Tottenham takıldı Leicester City şampiyon

Tottenham, Chelsea ile deplasmanda 2-2 berabere kalınca, Leicester City 132 yıllık tarihinde ilk kez şampiyon oldu.

Tottenham takıldı Leicester City şampiyon

Premier League'de şampiyonluk için son kozlarını oynayan Tottenham, Londra derbisinde Chelsea'ye Stamford Bridge'de konuk oldu.

Chelsea 2 - 2 Tottenham
35' 0 - 1 Harry Kane
44' 0 - 2 Heung-Min Son
58' 1 - 2 Gary Cahill  
83' 2 - 2 Eden Hazard  

Az olan şampiyonluk umutlarını sonraki haftaya taşıyabimek için daha önce Premier League'de deplasmanda yenemediği Chelsea karşısında mutlak galip gelmesi gereken Tottenham, 35. dakikada golü buldu. Yıldız golcü Kane, skoru 1-0 yaparken, ligdeki gol sayısını da 25'e çıkardı. 44. dakikada Son ile farkı 2'ye çıkaran Tottenham, soyunma odasına 2-0'lık üstünlükle gitti.

Dev robot kaleci Messi karşısında çaresiz kaldı

58. dakikada Cahill'in golüyle fark yeniden 1'e inerken, baskısını artıtan Chelsea beraberlik golünü aradı. Tottenham ise ani ataklarla gol bulmaya çalıştı. 83. dakikada Hazard'ın golüyle skor 2-2'ye geldi. 

Bu dakikadan sonra gerginikler artarken, mücadele 2-2 sona erdi. Tottenham bu sonucun ardından puanını 70 yaptı ve şampiyonluğa havlu attı.

Leicester City şampiyon

Peri masalı gibi bir sezon yaşayan ve 77 puanla zirvede yer alan Leicester City, Tottenham'ın puan kaybetmesinin ardından bitime iki hafta kala şampiyonluğa garantiledi.

Tarihi bir şampiyonluk elde eden Leicester, 132 yıllık tarihinde ilk kez mutlu sona ulaşmayı başardı. Leicester City, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi grup aşamasında da boy gösterecek.

Öte yandan Leicester City Teknik Direktörü Claudio Ranieri, kariyerinde ilk kez birinci lig düzeyinde şampiyonluk sevinci yaşadı. 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER