SÜPER LİG

Trabzon cephesinden şike göndermesi

Trabzonspor'da futbol koordinatörlüğü görevinden alınan Özkan Sümer, şike süreciyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Trabzon cephesinden şike göndermesi

Trabzonspor'da futbol koordinatörlüğü görevinden alınan Özkan Sümer, "Şimdi parçalandım ama emin olun o parçalarımı toplarım daha etkin daha yetkin bir Özkan Sümer oluştururum. Bu kulüple ilgili elbetteki imkan olursa hizmet, gerekirse uyarı, gerekirse göğüs göğüse savaşırız" dedi. 
 
Sümer, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, Trabzonspor tarafından görevine son verildiğini ifade ederek, "İşimize son verilmesinden ötürü bir hesaplaşma içerisinde değiliz. Elbette acı duyduk, rahatsızlık yaşadık parçalandık ama bir yönetim icraati olarak bu tür operasyonları da doğal karşılıyoruz.Yönetim kurulumuz, bizi demek ki gereksiz ve yetersiz bulmuş olacak ki görevimize son verdi" diye konuştu. 

Trabzonspor üzerinden hesaplaşmanın camia olarak bir standart haline geldiğini öne süren Sümer, şöyle devam etti: 
"Oysa Trabzonspor'un en önemli ihtiyaçlarından bir tanesi bir bütünlük sağlamak, iş birliği yapmak ve zorlukları beraber açmak yönünde bu enerjisini birlikte kullanma kabileyetini göstermek olmalı. Uzun zamandır Trabzonspor hızlı bir parçalanma yaşıyor. Bu parçalanma farklı düşüncelerden farklı beklentilerden yada farklı hesaplaşmalardan kaynaklanan bir parçalanma. Burada kişiselleştirilen konular var. Kulüple alakalı olmayan veya yararına olmayan bu parçalanma her dönem Trabzonspor'a büyük zarar vermiştir. Trabzonspor parçalarının tamamına muhtaçtır. Parça parça bir Trabzonspor bütün bütün olan diğer kulüplerle rekabet şartlarında baş etmesi oldukça zordur." 

Sümer, bundan sonraki yol haritasının nasıl olacağı konusunda da bir soru üzerine açıklamalarda bulunarak, "Bu dernekte 1999 yılında bir ifadem vardır. Kırgınlığım olduğu hırslı olduğum bir kısım şeylere baş kaldırdığım dönemde yine bir gazeteci arkadaş şunu söyledi. 'Başkanlığa aday olurmusunuz' dedi. Benim de cevabım Trabzonspor'un bana ihtiyaç duyduğu heryerde varım dedim. Bana ihtiyaç duyduğu her yerde de olmaya özen gösterdim. Her yerde oldum. Üstelik çıkara dönük değil, hizmete dönük. Şimdi parçalandım ama emin olun o parçalarımı toplarım daha etkin daha yetkin bir Özkan Sümer oluştururum. Bu kulüple ilgili elbetteki imkan olursa hizmet, gerekirse uyarı, gerekirse göğüs göğüse savaşırız" diye konuştu.

Şike süreci [page_end]

Sümer, bir basın mensubunun şike sürecine yönelik sorusu üzerine ise "Bu şike senaryosu siyasetin, Türkiye Futbol Federasyonu'nun, Kulüpler Birliği'nin, Tahkim Kurulu'nun büyük bir oyunuyla kabiliyetiyle mükemmel bir film, Oscarlık film haline gelmiştir. Yani gerçekten bir Oscar almaya layık bir film bu. Geldiğimiz noktada UEFA'nın yeni çıkışını biliyorsunuz. Göreceğiz, yalnız UEFA'nın Fenerbahçe'yi mahkum etmesi Beşiktaş'ı mahkum etmesi Türk futbolunun sorunları çözmesi veya onun kaybettiği ahlakı değerlerini iade etme şartını şansını yaratmıyor. Siyaset, TFF ve Kulüpler Birliği, Tahkim Kurulu nasıl aklanacak. Çok ciddi bir rahatsızlık. Türk futbolu 10 basamak geriledi FIFA sıralamasında. Bu gerileme değil bu bir felaket" ifadelerini kullandı.

Altyapı dönemi 
Alt yapı faaliyetinin Trabzon'da 1972-1973 yılında kendisinin kurduğunu, bunun Trabzonspor bünyesinde kurulmadığını dile getiren Sümer, O zamanki adıyla Beden Terbiyesi bünyesinde fahri futbol antrenörlüğü yaptığını kaydetti. 

Sümer, 53 yaşında Trabzonspor'da altyapı sorumluluğu görevini üstlendiğini ifade ederek, "Zor şartlarda görevimize başladık. Ben altyapıda devam ederken sözleşmem yoktu. Birinci lig kulüpleri beni istiyordu. Bazıları ile birebir görüştüğümüzde 'Benim kulübe sözüm var. Kendileri izin verdiği takdirde gelebilirim" dedim. Biz bunlara rağmen, sözleşmemiz olmamasına rağmen birinci lig kulüplerinin tekliflerine ilgisiz kaldık, altyapıda görevimize devam ettik. O oluşumların yanında mükemmel bir üretim ortaya çıktı. 36 tane futbolcu profesyonel takıma çıkma başarısını gösterdi. Altyapıda o yalnızlığa, sesizliğe, kariyerimi terkedilmişliğe, ekonomik ihtiyaçları bir kenara koyarak bunlara razı olan bir Özkan Sümer, bugün verimliliği, özverisiyle katkılarıyla tartışılır durumda. Trabzonspor'un alt yapısından yetişip A takıma yükselen 12 futbolcumuz var. 12 futbolcunun 1 tanesi hariç her birinde katkım var."

2006 yılında göreve geldiğinde yönetimin kendisine 600 bin dolar bedel biçtiğini dile getiren Sümer, "Ücret almam dedim. 29 ay ücret almadan çalışan bir Özkan Sümer, şimdi Trabzonspor'dan çıkar sağlayan bir Özkan Sümer olarak tanınıyor. 1 gününü Trabzonspor'a veren insanlar gelsin konuşsunlar. Benim tek işim, tek kaynağım. Başka bir işim yok. Ne kadar bu suçlamaları hak ettiğime toplum karar versin. Ya da böyle bir özverinin böyle bir suçlamaya dönüşmesi camia olarak nasıl utandırıcı bir durumdur buna da dikkat çekmek istiyorum" dedi.

Altyapıda ayrı ayrı görev aldığı dönemlere ilişkin açıklamalarda bulunan Sümer, kendisini görevden alan yönetim kurulundan plaket kabul etmesinin de mümkün olmadığını belirtti.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER