YEREL HABER

Trabzon'da Kassa birinci oldu

33. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu'nda erkeklerde Kenyalı Evans Koech, bayanlarda ise Etiyopyalı Selomie Getnet Kassa birinci oldu.

Trabzon'da Kassa birinci oldu
Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Trabzon Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'nce organize edilen yarı maraton, Emperyal mevkisinde verilen startla başladı.

Atatürk Alanı'ndaki eski Trabzon Belediyesi binası önünde sona eren 21 bin 100 metrelik yarı maratonda, erkeklerde Kenyalı atlet Evans Koech 1:03.10'luk derecesiyle birinci oldu. İkinciliği 1:05.50 ile Fatih Bilgiç, üçüncülüğü ise Mehmet Çağlayan 1:05.57'lik zamanıyla elde etti.

Bayanlarda ise Etiyopyalı Selomie Getnet Kassa 1:12.05'lik derecesiyle birinci olurken, Senem Çağlan 1:13.27'lik derecesiyle ikinci ve Mehtap Sızmaz 1:17.15'lik derecesiyle üçüncü oldu.

Maratona 27'si kadın olmak üzere 269 sporcu katıldı. Maratonda ayrıca 8 yabancı sporcu da koştu.

Erkeklerde birincilik elde eden Evans Koech, Türkiye'de ilk defa yarışma şansı bulduğunu belirterek, ''Havanın soğuk olmasının beni etkileyeceğini zannediyordum. Ancak güzel bir yarış çıkarttığımı sanıyorum, çok mutluyum'' dedi.

Yarışmada 18-39 yaş kadın ve erkek sporcularda dereceye girenlerden birinciye 3 bin lira, ikinciye 2 bin lira, üçüncüye bin lira, dördüncüye ise 500 lira para ödülü verilecek. Maratona katılan veteran kadın ve erkek sporculara ise 11 kategoride para ödülü dağıtılacak.

Buna göre birinciye 200, ikinciye 175 ve üçüncü olan sporculara 150 lira para ödülü verilecek.

Öte yandan, kurtuluş etkinlikleri çerçevesinde Ayasofya Kavşağı ile eski belediye binası arasındaki parkurda da halk koşusu gerçekleştirildi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER