TRABZONSPOR

Trabzonspor-Alanyaspor maçı golleri ve geniş özeti

Süper Lig'de 6. haftanın açılış maçında Trabzonspor ile Aytemiz Alanyaspor galibiyet için karşı karşıya geldi.

Trabzonspor-Alanyaspor maçı golleri ve geniş özeti

Trabzonspor karşısında 3-0 yenik duruma düşen Aytemiz Alanyaspor, Vagner Love'un hat-trick'le yıldızlaştığı maçta sahadan 4-3'lük galibiyetle ayrıldı.

Tam 3 penaltı kararının çıktığı, 7 golün atıldığı maçta sahadan eli boş ayrılan Trabzonspor'da maç sonu taraftarlar Ersun Yanal'a istifa tezahüratları yaptı.

Bu sonucun ardından Trabzonspor, 6 hafta sonunda 8 puanla 9. sırada kaldı.

Puanını 7 yapan Alanyaspor ise 10. sıraya yükseldi.

TRABZONSPOR'DAN İLK 30 DAKİKADA 3 GOL

Bordo-mavililer, Akdeniz ekibi karşısında ilk yarıyı 3-1 önde kapadı.

Maça fırtına gibi başlayan Trabzonspor, 10. dakikada Juraj Kucka ile perdeyi açtı. Burak Yılmaz'ın ikramını geri çevirmeyen Slovak yıldız takımını 1-0 öne geçirdi.

İlk yarıda şiir gibi bir futbol oynayan Trabzonspor, 21'de Burak Yılmaz'la farkı 2'ye çıkarttı. Jose Sosa'nın pasıyla sol kanattan ceza sahasına ilerleyen Burak, plase vuruşla topu filelere gönderdi ve skoru 2-0'a getirdi.

30. dakikada Welinton Silva'nın müdahalesiyle Burak Yılmaz'ın ceza sahasında yerde kaldığı pozisyonda hakem Alper Ulusoy beyaz noktayı gösterdi. Penaltıda topun başına gelen Burak Yılmaz topu filelere gönderdi.

SAFFET SUSİC'TEN KRİTİK DEĞİŞİKLİKLER

Alanyaspor Teknik Direktörü Saffet Susic, skorun 3-0'a gelmesinin ardından devre arasını beklemeden 39. dakikada 2 değişiklik birden yaptı. Boşnak teknik adam, Lamine Gassama ve Birol Parlak'ı çıkararak Serge Mbilla ile Efecan Karaca'yı sahaya sürdü.

VAGNER LOVE TAKIMINI UMUTLANDIRDI

İlk yarıda yokları oynayan Alanyaspor'u kabustan uyandıran isim gol kralı Vagner Love oldu. 45. dakikada sahneye çıkan Brezilyalı golcü, sağ çaprazdan yaptığı yerden vuruşla topu kaleci Esteban'ın bacaklarının arasından ağlara gönderdi ve ilk yarının son düdüğü öncesinde takımının umutlarını yeşertti.

TRABZONSPOR'DA GENÇ KALECİ SAHADA

Devreye 3-1 üstünlükle giren Trabzonspor'da devre arasında kendini kötü hisseden kaleci Esteban oyuna devam edemedi. Sakatlığı süren Onur Kıvrak'tan yoksun olan bordo-mavililerde 1996 doğumlu genç kaleci Uğurcan Çakır ikinci yarıda eldivenleri devraldı.

KALECİ UĞURCAN ÖNDE YAKALANDI

Konu ekip, ikinci yarıya etkili başlayan taraftı. Junior Fernandes, 55. dakikada kafa vuruşuyla farkı 1'e indiren golü attı. Giannis Maniatis'in ortasında Junior Fernandes kafa vuruşunu yaptı, kaleci Uğurcan önde yakalandığı pozisyonda topu ağlarında gördü.

VAGNER LOVE SKORU EŞİTLEDİ

Hakem Alğer Ulusoy, 68. dakikada ikinci kez beyaz noktayı gösterirken bu kez penaltı kazanan taraf konuk ekip Alanyaspor oldu. Fabrice N'Skala, Durica'nın müdahalesiyle yerde kaldığı pozisyonda kazanılan penaltıyı Alanyaspor'da Vagner Love gole çevirerek maça 3-3'lük eşitliği getirdi.

YİNE VAGNER LOVE! BREZİLYALI'DAN HAT-TRICK 

82. dakikada ceza sahasına giren Vagner Love, 2 Trabzonsporlu futbolcunun arasından sıyrıldıktan sonra Joao Pereira'nın müdahalesiyle yerde kalınca hakem Alper Ulusoy maçta 3. kez penaltı dedi!

Penaltı atışı için topun başına geçen Vagner Love kaleciyle topu ters köşelere yollayarak topu ağlarla buluşturdu.

Alanyaspor, Vagner Love'un hat-trick'iyle Trabzon'da 3-0'dan skoru 4-3'e çevirdi. Maçın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Alanyaspor, Trabzonspor'u deplasmanda 4-3 mağlup etti.

Trabzonspor-Alanyaspor maçından fotoğraflar

TRABZONSPOR: 3 - 4 :ALANYASPOR

Maç Sonu: Hakem Alper Ulusoy maçı bitiren düdüğünü çalıyor. Aytemiz Alanyaspor 3-0 geriye düştüğü maçı 4-3'lük skor ile galibiyete çeviriyor ve 3 puanı Trabzonspor'dan alıyor. Bu sonuçla Aytemiz Alanyaspor 7 puana yükselirken, Trabzonspor 8 puanda kalıyor.

90+3. dakika: Remy Riou zaman geçirmeye yönelik hareketi sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

90+2. dakika: Sol kanattan gelişen atakta topla buluşan Juraj Kucka ceza sahası yayının hemen sol çaprazından kaleye şutunu çekiyor ancak bu top savunma oyuncularından geri dönüyor.

90. dakika: Vagner Love zaman geçirmeye yönelik hareketleri sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor. Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Vagner Love bu duran topu paslaşarak kullanıyor. Hakem Alper Ulusoy maçın sonuna en az 4 dakikalık oynanmamış süre ekliyor.

88. dakika: Sol kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Jose Sosa ceza sahası içine ortasını yapıyor. Ceza sahası içinde penaltı noktasına yakın bölgede Hugo Rodallega kafa vuruşunu yapıyor ancak bu top kalenin hemen yanından dışarı çıkıyor.

86. dakika: Emmanuel Mas, hızlı gelişen Aytemiz Alanyaspor atağında Emre Akbaba'yı yerde bırakıyor. Bu hareketi sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

85. dakika: Aytemiz Alanyaspor, üçüncü ve son oyuncu değişikliğini yapıyor. Junior Fernandes çıkıyor ve yerini Mamadou Fofana'ya bırakıyor. Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Jose Sosa ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu savunma oyuncuları tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

84. dakika: Serbest vuruş sonrasında ceza sahası içinde topla buluşan Juraj Kucka altıpasın hemen sağından kaleye şutunu çekiyor. Bu topu savunmadaki Welinton Silva kornere gönderiyor.

82. dakika: Penaltı atışı için topun başına Vagner Love geçiyor. GOL!  Penaltı atışı için topun başına geçen Vagner Love kalecinin sağına ve tersine attığı şutla topu ağlarla buluşturuyor. Aytemiz Alanyaspor, Vagner Love'ın penaltı golüyle skoru 4-3'e taşıyor.

81. dakika: Joao Pereira, ceza sahası içinde Vagner Love'ı yerde bırakıyor ve penaltıya sebebiyet veriyor. Giorgos Tzavellas, pozisyon sonrası yaptığı itirazlar sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

80. dakika: Sağ kanattan gelişen atakta topla buluşan Jose Sosa ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu savunma oyuncuları uzaklaştırıyor.

79. dakika: Juraj Kucka, Emre Akbaba'ya yaptığı sert müdale sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

77. dakika: Trabzonspor, üçüncü oyuncu değişikliğini yapıyor. Abdülkadir Ömür çıkıyor ve yerini Hugo Rodallega'ya bırakıyor.

74. dakika: Taç atışı sonrasında ceza sahası içinde topla buluşan Burak Yılmaz kaleye vuruşunu yapıyor ancak bu top savunma oyuncularına çarpıp kornere gidiyor. Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Jose Sosa ceza sahası içine ortasını yapıyor. Arka direğe yakın bölgede topa hareketlenen Juraj Kucka kafa vuruşunu yapıyor ancak bu top yandan dışarı çıkıyor.

71. dakika: Sol kanattan gelişen kontra atakta topu sağ kanattaki Junior Fernandes'e gönderiyor. Junior Fernandes kısa pasını ceza sahası içine hareketlenen Vagner Love'a gönderiyor. Vagner Love altıpasın sağ çaprazından kaleye şutunu çekiyor ancak bu topu çizgi üzerinde Joao Pereira kurtarıyor.

70. dakika: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Jose Sosa ceza sahası içine ortasını gönderiyor ancak bu topu savunma oyuncuları uzaklaştırıyor.

68. dakika: Penaltı atışı için topun başına Vagner Love geçiyor. GOL! Penaltı atışı için topun başına geçen Vagner Love kaleciyle topu ters köşeye atıyor ve kalecinin soluna şutunu gönderiyor ve topu ağlarla buluşturuyor. Aytemiz Alanyaspor, Vagner Love'ın golü ile 3-3'lük beraberliği yakalıyor.

67. dakika: Jan Durica, ceza sahası içinde Junior Fernandes'i yerde bırakıyor ve penaltıya sebebiyet veriyor.

64. dakika: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Jose Sosa ceza sahası içine ortasını çekiyor. Altıpasa yakın bölgede arka direkte topa hareketlenen Okay Yokuşlu kafa vuruşunu yapıyor ancak bu top yandan dışarı çıkıyor.

63. dakika: Savunma oyuncularının uzaklaştırmaya çalıştığı topla buluşan Efecan Karaca ceza sahası içinde sağ ayağı ile sert bir şut çekiyor ancak bu top üstten dışarı çıkıyor.

62. dakika: Sağ kanattan gelişen atakta kısa pasla topla buluşan Serge Mbilla Etame ceza sahası dışı sağ çaprazdan kaleye şutunu çekiyor ancak bu top üstten dışarı çıkıyor.

61. dakika: Hızlı gelişen atakta ceza sahası içinde topla buluşan Burak Yılmaz kısa pasını Volkan Şen'e gönderiyor. Bu topa hareketlenen Volkan Şen altıpas önünde ofsaytta kalıyor.

60. dakika: Okay Yokuşlu, Vagner Love'ya yaptığı sert müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

58. dakika: Trabzonspor, ikinci oyuncu değişikliğini yapıyor. Yusuf Yazıcı çıkıyor ve yerini Volkan Şen'e bırakıyor.

55. dakika: GOL! Sağ kanattan gelişen atakta topla buluşan Giannis Maniatis ortasını ceza sahası içine ortasını yapıyor. Arka direkte topa hareketlenen Junior Fernandes kafa vuruşunu yapıyor ve uzak köşede topu ağlarla buluşturuyor. Aytemiz Alanyaspor, Junior Fernandes'in golüyle skoru 3-2'ye taşıyor.

54. dakika: Ceza sahası yayı önünden kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Giorgos Tzavellas ceza sahası içine ortasın yapıyor ancak araya giren savunma oyuncuları topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

50. dakika: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Jose Sosa ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu top ön direkte Emmanuel Mas'a çarpıp dışarı çıkıyor.

49. dakika: Direkten dönen topu takip eden Abdülkadir Ömür altıpas içinden şutunu çekiyor ancak bu top yandan dışarı çıkıyor.

48. dakika: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Efecan Karaca ceza sahası içine ortasını yapıyor. Ön direkte Burak Yılmaz bu topu kafa ile tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor. Hızlı gelişen atakta topa ilerleyen Jose Sosa ceza sahası dışı sol çağrazadan sert bir şut çekiyor ancak bu top üst direğe çarpıp oyuna geri dönüyor.

46. dakika: Hakem Alper Ulusoy ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor. İkinci yarıya ev sahibi Trabzonspor başlıyor. Trabzonspor ilk oyuncu değişikliğini yapıyor. Esteban Alvarado çıkıyor ve yerini Uğurcan Çakır'a bırakıyor.

Devre Arası: Hakem Alper Ulusoy ilk yarıyı bitiren düdüğünü çalıyor. Trabzonspor 3-1'lik skor üstünlüğü ile soyunma odasına galip giden taraf oluyor.

45+1. dakika: GOL! Aytemiz Alanyaspor, Vagner Love'ın golü ile farkı 2'ye düşürüyor ve skoru 3-1'e taşıyor.

45. dakika: Sol kanattan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Efecan Karaca ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu top kimseye ulaşmadan dışarı çıkıyor. Hakem Alper Ulusoy ilk yarının sonuna en az 2 dakikalık oynanmamış süre ekliyor.

43. dakika: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Emre Akbaba ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu penaltı noktasına yakın bölgede savunma oyuncuları tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor. Orta alandan Jan Durica'nın gönderdiği uzun pasla sol kanatta topla buluşan Yusuf Yazıcı ceza sahası içine girip kaleye şutunu çekiyor. Bu top yandan farklı şekilde dışarı çıkıyor.

39. dakika: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Emre Akbaba ceza sahası içine ortasını yapıyor. Savunma oyuncularından seken topla arka direkte topla buluşan Vagner Love altıpas içinde vuruşunu yapıyor ancak bu top üstten farklı şekilde dışarı çıkıyor. Aytemiz Alanyaspor iki oyuncu değişikliğini birden yapıyor. Birol Parlak çıkıyor ve yerini Serge Mbilla Etame'ye bırakıyor. Lamine Gassama çıkıyor ve yerini Efecan Karaca'ya bırakıyor.

38. dakika: Ceza sahası dışı sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Emre Akbaba kaleyi düşünüyor ve şutunu çekiyor. Kaleci Esteban Alvarado bu topu kornere tokatlıyor.

36.dakika: Orta alandan aldığı kısa pasla topla buluşan Juraj Kucka uzaklardan kaleye şutunu gönderiyor ancak bu top kalenin yanından dışarı çıkıyor.

34. dakika: Olcay Şahan'ın yay önünden attığı kısa pasla topla buluşan Burak Yılmaz ceza sahası içinde penaltı noktasına yakın bölgeden vuruşunu yapıyor ancak bu top farklı şekilde dışarı çıkıyor.

32. dakika: GOL! Topun başına geçen Burak Yılmaz kalecinin tersine sol köşeye vuruşunu yapıyor ve topu ağlarla buluşturuyor. Trabzonspor, Burak Yılmaz'ın penaltı golü ile 3-0 öne geçiyor.

31. dakika: Penaltı atışı için topun başına Burak Yılmaz geçiyor.

30. dakika: Welinton Silva, ceza sahası içinde yaptığı müdahale ile Burak Yılmaz'ı yerde bırakıyor ve penaltıya sebebiyet veriyor.

27. dakika: Orta alana yakın bölgeden kazanılan serbest vuruş sonrasında topun başına geçen Emre Akbaba ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu savunma oyuncuları tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

25. dakika: Sol kanattan gelişen atakta Olcay Şahan'ın kısa pasıyla topla buluşan Emmanuel Mas sol kanattan ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu top kaleci Remy Riou'nun kontrolünde kalıyor.

23. dakika: Su molası sona eriyor. Maç santra vuruşuyla devam ediyor.

22. dakika: Gol sonrasında kısa süreliğine su molası veriliyor.

21. dakika: GOL! Orta alanda başlayan atakta Jose Sosa'nın kısa pasıyla sol kanatta topla buluşan Burak Yılmaz topla ceza sahası içine kadar ilerliyor. Ceza sahası içi sol çaprazdan girer girmez sağ ayağı ile uzak köşeye plase vuruşunu yapıyor ve topu ağlarla buluşturuyor. Trabzonspor, Burak Yılmaz'ın golüyle 2-0 öne geçiyor.

20. dakika: Jose Sosa'nın sağ kanattan attığı pasa hareketlenen Burak Yılmaz ceza sahası içinde ofsaytta kalıyor.

18. dakika: Orta alandan gelişen atakta atılan kısa pasa hareketlenen Vagner Love yay önünde ofsaytta kalıyor.

17. dakika: Sağ kanattan gelişen atakta topla buluşan Yusuf Yazıcı ceza sahası dışı sağ çaprazdan kaleye şutunu çekiyor ancak bu top yandan dışarı çıkıyor.

14. dakika: Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Emre Akbaba ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu topu savunma oyuncuları tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

13. dakika: Orta alandan gelişen atakta topla ilerleyen Junior Fernandes uzun pasını Fabrice N'Sakala ile buluşturuyor. Ceza sahası içinde topla buluşan Fabrice N'Sakala kısa pasını yay içine hareketlenen Taha Yalçıner'e gönderiyor. Taha Yalçıner bekletmeden sol ayağı ile şutunu çekiyor ancak bu top yandan dışarı çıkıyor.

10. dakika: GOL!  Sol kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Olcay Şahan kısa pasını ceza sahası içindeki Burak Yılmaz ile buluşturuyor. Topla buluşan Burak Yılmaz bekletmeden pasını Juraj Kucka'ya gönderiyor. Altıpas önünde topla buluşan Juraj Kucka kaleci ile karşı karşıya kalıyor ve vuruşuyla topu ağlarla buluşturuyor. Trabzonspor, Juraj Kucka'nın golüyle 1-0 öne geçiyor.

8. dakika: Sağ kanattan gelişen atakta Juraj Kucka'nın pasıyla topla buluşan Olcay Şahan ceza sahası içine yerden ortasını yapıyor ancak bu topu savunma oyuncuları tehlikeli bölgeden uzaklaştırıyor.

5. dakika: Orta alanda yapılan karşılıklı top kayıplarıyla maç devam ediyor.

2. dakika: Sağ kanattan gelişen atakta Olcay Şahan'ın verdiği pasa hareketlenen Yusuf Yazıcı ofsaytta kalıyor.

1. dakika: Hakem Alper Ulusoy maçı başlatan düdüğünü çalıyor. Maça konuk ekip Aytemiz Alanyaspor başlıyor.

Yorumlar