SÜPER LİG

Trabzonspor Beşiktaş maçı bilgileri

Spor Toto Süper Lig'in 12.haftasında Beşiktaş Konya'da Trabzonspor ile karşı karşıya geldi

Trabzonspor Beşiktaş maçı bilgileri

Beşiktaş ve Trabzonspor Konya'da karşı karşıya geldi. Beşiktaş, Trabzonspor'ı üstün futbolu ile 3-0 yenmeyi başardı.  
 
Lider Beşiktaş, süper gidişine devam etti, Ersun Yanal ile zirve mücadelesinde söz sahibi olmaya çalışan yükselişteki Trabzonspor'u da devirdi.. Veli Kavlak, Demba Ba, Cenk Tosun attı, Kara Kartal zirve yolculuğunda Fırtına'yı da avlayıp, 4'te 4 yaptı: 3-0 
 
İşte Beşiktaş Trabzonspor maçının ayrıntıları...

BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR MAÇININ ÖNEMLİ DAKİKALARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

BEŞİKTAŞ'TA 3 DEĞİŞİKLİK VARDI

Beşiktaş, 11. haftada karşılaştığı Kardemir Karabükspor müsabakasından 3 değişiklikle maça çıktı. Tolga Zengin, Olcay Şahan, Ramon Motta Trabzonspor maçında sahadaki yerlerini aldı. Trabzonspor ise Gençlerbirliği maçındaki kadrosunu aynen korudu.

Deneme

TRABZONSPOR TARAFTARI YOK

Tarihinde ilk kez Konya'da Beşiktaş ile karşılaşan Trabzonspor, taraftar desteğinden yoksun mücadele etti.

"Dört Büyükler" olarak adlandırılan Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un kendi aralarında yaptıkları anlaşma gereği deplasman takımı taraftarına uygulanan yasak nedeniyle bordo-mavili taraftarlar Konya'da takımlarını destekleyemedi.

BEŞİKTAŞ MÜTHİŞ BAŞLADI

Karşılaşmaya büyük bir tempo ile başlayan Beşiktaş rakibine anında üstünlüğünü hissettirdi. Baskı kurduğu dakikalarda Trabzonspor'un hata yapmasını bekleyen Beşiktaş kısa süre içerisinde de amacına ulaştı.

5. dakikada Trabzonspor kalecisi Fatih Öztürk'ün uzaklaştırmaya çalıştığı top orta alanda Beşiktaşlı oyuncularda kaldı. Ceza alanı dışında topu önüne alan Veli Kavlak sol ayağı ile müthiş bir şut çıkardı ve skoru 1-0 yaptı.

Dakikalar 18'i gösterirken Trabzonspor, Sefa ile gol buldu ancak yan hakemin ofsayt bayrağı golü geçersiz kıldı. 21. dakikada ise Beşiktaş farkı 2'ye çıkardı.

DEMBA BA YİNE SAHNEDE

Trabzonsporlu Avraam sağ köşe gönderine yakın bir yerde topu saklayarak dışarı çıkarmak istedi ancak Olcay'dan baskı yedi. Baskının sonucunda topu rakibine kaptıran Avraam yerde kaldı ancak hakem Mete Kalkavan oyunu devam ettirdi. Pozisyonu iyi takip eden Olcay ceza alanındaki Demba Ba'yı gördü. Senegalli şık bir topuk vuruşuyla skoru 2-0 yaptı.

İKİNCİ YARI TEMPO DÜŞTÜ

İlk yarısı adeta nefes kesen maçın ikinci yarısı ise Beşiktaş'ın skoru korumaya yönelik futbolu ile geçti. Önemli pozisyonları cömertçe harcayan siyah-beyezlı ekip kalesinde ise ciddi bir tehlikeye izin vermedi.

50. dakikada Motta'nın ara pasına soldan süratle hareketlenen Olcay ceza alanına girdi. Yerden vuruşunda açıyı iyi kapatan Fatih Öztürk gole engel oldu. 60. dakikada ise Gökhan soldan ceza alanına girdi. Önce Musa Nizam'ı geçti ve kaleci Fatih'le karşı karşıya kaldı. Yanında 4 takım arkadaşı olmasına karşın golü düşününen yetenekli oyuncunun şutunu çizgi üzerinde Carl Medjani kafayla kornere çıkardı. Beşiktaş mutlak bir 3. golden oldu.

MUSTAFA PEKTEMEK KORKUTTU

63. dakikada Sosa' orta alanda büyük boşluk buldu ve kendisine atılan topa hareketlendi ancak kalesini adeta Bayern Münih kalecisi Neuer gibi terk eden Fatih Öztürk Sosa'nın ayağından meşin yuvarlağı çaldı. Pozisyondan 5 dakika sonra ise yürekler ağızlara geldi.

Belkalem ile kafa topuna çıkan Mustafa Pektemek'in rakibi ile çarpışması sonucu burnu kırıldı. Ambulansla hastaneye götürülen Mustafa Pektemek'in kanlar içinde yerde kaldığı görüntü herkesi korkuttu. Slaven Bilic de özel izin alarak oyun alanına girdi ve oyuncunun durumu ile ilgilendi. Trabzonspor'da da Belkalem'in bu pozisyon sonrası kaşı açıldı.

DEFANS HATASI

Trabzonspor'un yediği tüm gollerde defans hataları göze çarptı. 3. golde de Musa Nizam topu sol çizgide Serdar'a kaptırdı. Serdar vakit geçirmeden ceza alanındaki Sosa'yı gördü. Sosa da müsait pozisyonda, sakatlanan Mustafa'nın yerine oyuna giren Cenk'i gördü. Cenk ise 84. dakikada skoru belirledi: 3-0

Müsabakanın 5. dakikasında Beşiktaş golü buldu. Trabzonspor kalecisi Fatih'in uzaklaştırmak istediği top kısa düştü ve ceza sahası dışında Veli'nin önünde kaldı. Bu futbolcunun ceza yayı üzerinden kaleye gönderdiği top ağlarla buluştu: 3-0

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Beşiktaş rakibini 3-0 yenmeyi başardı.

Beşiktaş: 3 - Trabzonspor: 0

Stat: Konya Büyükşehir Torku Arena

Hakemler: Mete Kalkavan, Serkan Ok, Arkın Akgöl

Beşiktaş: Tolga Zengin, Serdar Kurtuluş, Sosa, Gökhan Töre, Veli Kavlak, Demba Ba, Olcay Şahan, Hutchinson, Pedro Franco, Ersan Gülüm, Ramon Motta

Trabzonspor: Fatih Öztürk, Bosingwa, Belkalem, Papadopoulos (Dk. 35 Constant), Musa Nizam, Medjani, Özer Hurmacı, Mehmet Ekici, Yusuf Erdoğan, Sefa Yılmaz, Cardozo

Goller: Dk. 5 Veli Kavlak, Dk. 21 Demba Ba, Dk. 84 Cenk Tosun (Beşiktaş)

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER