YAZARLAR

Trabzonspor Beşiktaş'ı farklı yenmeli

Trabzonspor Beşiktaş'ı farklı yenmeli

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

Trabzonspor Beşiktaş derbisi için nefesler tutuldu. Spor Toto Süper Lig'de 61 puan ve averajla lider durumda bulunan Beşiktaş, 29. haftada Trabzonspor'a konuk olacak. Trabzonspor bu hafta evinde Beşiktaş'ı konuk ediyor. 3 Nisan Pazar günü Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanacak maç saat 19.00'da başlayacak.

Trabzonspor Beşiktaş derbisi bu haftanın en dikkat çeken karşılaşması olarak ön plana çıkıyor. Süper Lig'de Şampiyonluğun en büyük adaylarından lig lideri olan Beşiktaş 61, Trabzonspor ise 47 puanda. Siyah beyazlı takım kazanması halinde en yakın rakipleri ile arasındaki puan farkını korumuş olacak, Trabzonspor ise Avrupa kupalarına katılabilmesi için bu maça olanca gücüyle asılması lazım.

Ligde geçen hafta Gençlerbirliği deplasmanından 1-1'lik beraberlikle dönen bordo-mavililer, lider Beşiktaş karşısında 3 puan alarak hem moral bulmak hem de Avrupa kupalarına katılma hedefi yolunda zorlu bir engeli de aşması lazım.

Trabzonspor ile Beşiktaş 42 yıllık rekabette 120. kez karşı karşıya gelecekler. Söz konusu maçlarda siyah-beyazlıların 48, bordo-mavililerin ise 42 galibiyeti bulunuyor. Fenerbahçe'nin 28. haftada puan kaybetmesiyle 61 puanlı Galatasaray'ın önünde gol averajıyla ilk sırada yer alan siyah-beyazlı takım, bordo-mavili takımı yenerek liderliğini sürdürmeyi hedefliyor ama bence Trabzonspor faktörünü de düşünmeli.

TRABZONSPOR BU MAÇI MUTLAKA KAZANMALI

Keza yarın akşam Beşiktaş ile Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanacak olan maçın mutlak kazanması gerekecek çünkü Trabzonspor'un Avrupa Kupalarına katılabilmesinin bir yolu da Beşiktaş maçından geçiyor.

Bu nedenle Trabzonspor'un Spor Toto Süper Ligde Galatasaray galibiyetlerinden sonra Beşiktaş'ı yenememesi farklı yorumlara neden olabilir dolayısıyla Beşiktaş maçını kazanmaları gerekiyor.

Beşiktaş maçlarının her zaman zor geçtiği açık ama Karadeniz fırtınası da zor maçların takımıdır bu maçta da taraftarlarına bunu tekrar göstermeli.

Ayrıca "üç büyükler" karşısında bu sezon son maçını onayacak olan Trabzonspor bu maçı kesinlikle kazanmak zorundadır.

Beşiktaş açısından da baktığımız zaman, şampiyonluk iddiasını sürdürebilmeleri için bu zorlu virajı kayıpsız atlatmaları gerekiyor ama rakip Trabzonspor ne yapacağı belli olmaz.

BEŞİKTAŞ DERBİSİ İTBAR AÇISINDAN ÖNEMLİ

Trabzonspor prestij açısından çok kritik bir maça daha çıkacak. Bordo-mavili taraftarlar bu maça odaklandı. Trabzonsporlu futbolcular üstündeki yükü bu maçta da atması lazım. Zira takım olarak bunu yapacak güçteler.

Bu arada iş taraftarlara düşüyor çünkü taraftar itici güçtür. Bu maçta gerekeni taraftar yapmalıdır. Bunu geçmişte yaptılar. Bunu yine yapmaları için Trabzonspor'a gönül vermiş taraftarlara çağrıda bulunuyorum.

Takımlar gücünü taraftarından alırlar. Buna da takımlarının ihtiyacı var. Güçlü bir destek onları arzularına ve isteklerine güç katacaktır. Kanımca; Trabzonspor taraftarları da yarın akşam sahada agresif bir takım istiyorlar.

Yorumlar
TREND HABERLER