YAZARLAR

Trabzonspor bu kez şeytanın bacağını kıracak!

Trabzonspor bu kez şeytanın bacağını kırıp Fenerbahçe’yi yenebilir mi? Bence bu sefer yenebilir, yenmeli de.. Evet, sen Trabzonsporsun kalk ayağa silkin kendine gel Fenerbahçe defansa çekilsin, hücuma geç fileler havalansın.

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

Trabzonspor bu kez şeytanın bacağını kırıp Fenerbahçe’yi yenebilir mi?

Bence bu sefer yenebilir, yenmeli de..

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, bordo-mavililerde büyük hedefleri olduğunu belirterek, “Sahada pes etmeyen ve taraftarının gurur duyacağı bir takım yapacağız" demişti. Bugüne kadar da dediğini yerine getirmeye çalışıyor. Takım’da arkadaşlık ruhu oldukça iyi camiada da Fenerbahçe’ye karşı bir kenetlenme olduğu görülüyor.

Ancak sarı lacivertli kulübün yöneticileri eskiden olduğu gibi ortamı gerecek bir açıklama yapmamaları halinde güzel bir müsabaka olacağı düşüncesindeyim.

Nitekim geçmiş yıllara bakıldığında Fenerbahçe, genellikle gerginlikten beslenen bir kulüp olarak öne çıkmaktadır.

Bazı Fenerbahçe yöneticileri Trabzonspor ile gerginlik oluşturdukları maçları da hep kazanmışlar.

İki takımında ilk defa karşı karşıya gelecekleri Medical Park Stadyumunda H.Avni Aker’de olduğu gibi gergin bir maç olmamalı.

Taraftarlarda artık daha bir hırsla maça gidip takımlarını desteklemeli ancak bu hırs, onların taşkınlık yapacak, ortamı geren söylem ve  eylemlerden uzak tutmalı.

Fırtına kanaryayı uçurmalı!

Kulübünü ve camiasını seven her taraftar muhtemel eylemler için etrafındakilerden sorumlu olursa kayda değer  sorun çıkmayabilir.

Bu bağlamda her taraftar sadece takımını sonuna kadar desteklemelidir.

Fenerbahçe’ye verilecek en güzel ders, zirvedeki umutlarını Şenol Güneş Spor Kompleksinin çimlerine gömmektir.

Evet, sen Trabzonsporsun kalk ayağa silkin kendine gel Fenerbahçe defansa çekilsin, hücuma geç fileler havalansın.

Çalımbay rüzgârı esmeli

Trabzonspor , geçen yıl 18 Ekim'de sezon sonuna kadar sözleşme imzaladığı tecrübeli teknik direktör yönetiminde, yaklaşık 3 aylık süreçte Trabzon'daki 6 resmi karşılaşmada 5 galibiyet, 1 beraberlik alarak istatistikleri yukarı çekti ve zirve yarışında ben de varım dedi.

Ligde oynadığı 4 karşılaşmadan galibiyetle ayrılan bordo mavili takım ,Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 1 galibiyet, 1 beraberlik yaşadı ve kupaya veda etti.

Trabzonspor, Çalımbay yönetiminde ligde Galatasaray'ı , Osmanlıspor'u , Antalyaspor'u  ve Bursaspor net skorlarla mağlup ederek 4 karşılaşmadan 12 puan kazandı.

Ziraat Türkiye Kupası'nda Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u 5-1 mağlup Trabzonspor, Atiker Konyaspor ile 1-1 berabere kalmıştı.

Medical Park'ta ilk kez

Trabzonspor, Süper Lig'in 19. haftasında, Fenerbahçe ile Medical Park Stadı'nda ilk kez karşılaşacak.

Bordo-mavililer, daha önce yeni stadında ağırladığı üç büyük rakibinden Beşiktaş'a yenilmiş Galatasaray'ı ise 2-1 yenmişti.

Rıza Çalımbay yönetimindeki Trabzonspor, hem takımdaki uyumlu havanın sürmesi ve başarılı sonuçların devamının gelmesi için hem de yeni stadında Fenerbahçe ile  yapacağı ilk maçı kazanmak için mücadele edecek.

''Kazanmalıyız''

Deneyimli Teknik Direktör Rıza Çalımbay, yaptığı açıklamada, kazanmaları gereken bir karşılaşmaya çıkacaklarını belirtti.

Çalımbay, yapacakları maçın önemininin farkında olduklarını ifade ederek, "Hem bizim hem de taraftarlarımız için önemli ve bir maç. Zirveyi hedefliyorsak, bu maçı mutlaka kazanmalıyız.'' dedi. Fenerbahçe'nin toparlanmasıyla birlikte, maçın kolay geçmeyeceğini ifade eden Çalımbay, oyuncularından beklentisinin yüksek olduğunu ve neleri var neleri yoksa ortaya koymalarını istediğini belirtti.Takımının başaracak güce sahip olmasının yanı sıra herkesin sorumluluk alması gerektiğini de ifade etti. Son oynadıkları macı yedikleri şanssız bir gol sonucu kaybettiklerini belirtirken taraftarın desteğini de es geçmedi.

Çalımbay;

Fenerbahçe maçını kendi sahalarında oynayacakları için şanslı olduklarını ve ligde çıkış yapmak için bu şansı iyi değerlendirmeleri gerektiğini ifade etti. Ayrıca taraftarların soğukkanlı bir şekilde takımı desteklemesini isterken, herhangi bir taşkınlığa izin verilmemesi gerektiğini ifade etti.

Değerli okurlar, hafta sonu Trabzon’a gidip Medical Park Stadında maçı izleyip, sizlerle izlenimlerimi ve değerlendirmelerimi paylaşacağım.

Yorumlar
TREND HABERLER