YAZARLAR

Trabzonspor bu sezon umut vermeli

Trabzonspor bu sezon umut vermeli

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]
Hazırlık maçlarında hiç iyi bir görüntü vermeyen Trabzonspor'da sezon öncesi işler pek iyi gitmiyordu. Üstelik teknik direktör Vahid Halilhodzic'in karamsar ve endişeli açıklamaları da gelecek adına umutsuz bakılmasına neden oluyordu.

Nitekim spor kamuoyu gibi bizlerde Trabzonspor'un lige tam olarak hazır olmadığını gördük.

Zira, Spor Toto Süper Lig'in üçüncü haftası biterken Trabzonspor hanesine ancak 3 puan yazdırabildi.

Oysa Trabzonspor hem K. Erciyesspor maçında hem Fenerbahçe ve de İst. Başakşehir karşısında maalesef iyi oynayamadı. Bu üç müsabakada bordo-mavili takım taraftarlarına şimdilik pek umut vermedi.

Trabzonspor özellikle pas yapma noktasında sıkıntısı var. Ne zaman nerede pas yapacağını tam anlamıyla yapamadığı görülüyor. Bazı oyuncuların gereksiz topla oynamaları Karadeniz ekibinin hücum gücünü etkiliyor. Zamanında ve çabuk paslarla rakip sahaya gitmede zorlanan bir Trabzonspor rakip kaleye şut çekmede zorlanıyor. Kademeler arasında kısmen de olsa kopukluklar var gibi...

Daha doğrusu bordo-mavililer rakipleri karşısında tutuk futbol oynayan ve oynadıkları her üç 3 karşılaşmada da istediği golü bulamayan ve maçlardan berabere ayrılan bir Trabzonspor var.

Öncelikle Trabzonspor gol atmadan gol yememe handikabından kurtulmalı.

Trabzonspor tutuk değil atak futbol oynamalı

Şimdilik daha ilk haftalar diyebiliriz. Ama takımın lige hazır olmadığını söylemek durumundayız. Son dakika transferlerinin tam olarak hazır olmadıkları, takıma uyum noktasında zaman alacağı bu da Trabzonspor'un ligde alacağı sonuçlara etki yapması ilerisi için iyi umut vermeyeceği anlamına gelmemeli.

Takıma yeni katılan futbolcular ise uyum sürecini atlatma aşamasında.. Ancak yeni transferlerin uyum sürecini çok çabuk atlatması halinde başarılı sonuçlar alınabilir. Elbette takımın tam istenilen seviyeye gelebilmesi için biraz daha zamana ihtiyacı var. Bu bakımdan Trabzonspor'un bu geçiş döneminin en hasarsız bir şekilde atlatması beklenilmeli.

Zira diğer takımların bazılarının lige hazır olduklarını gözlemledik. Trabzonspor'un rakipleri sahada futbol adına bir şeyler yapmaya çalışırken Trabzonspor'da bunu henüz göremedik. Takım hazırlık dönemini iyi geçirmediği ve bunun sıkıntısını sahada yaşamakta.

Teknik ekip bu konuda ne gibi önlem alır onu bilemem. Bizim bildiğimiz tek şey var. O da Trabzonspor ilerisi için şimdilik iyi sinyaller vermiyor. Gerçi daha ligin başındayız ama biz vakit geç olmadan uyarımızı yapalım. Eksikleri giderme ve uyarıları ikazları değerlendirme yönetim ve teknik ekibin işi. Onlar bu konuyu bizden daha iyi değerlendireceklerdir tabiî ki..

Teknik direktörlük kariyeri olan Vahid Halilhodziç'i tüm Türkiye hatta tüm dünya da başarılı bir hoca olarak biliniyor. Kendini kanıtlamış, başarılarla dolu, iyi bir teknik direktör. Trabzonspor için de inşallah hayırlı olur. Onun bilgi birikimine takımın çok ihtiyacı var bu sene. İnşallah tecrübesinden, taktiğinden, disiplininden faydalanılır ve Trabzonspor başarılı olur.

Karadeniz fırtınasının başarılı olabilmesi noktasında asla umutsuz değilim. Trabzonspor elbette zaman içerisinde toparlanabilir ve bu kayıp zamanı tolere edebilir diye düşünüyorum.

Yönetime nacizhane tavsiyem, ara transferde takıma takviye olarak alınacak oyuncular konusunda çok iyi bir araştırma yapıp, kesin kararını, 3 kere düşündükten sonra vermeleridir. Yani aceleye getirmeden, sağlıklı, bilinçli olarak transferler yapmalarıdır.

Trabzonspor'un yeni sezonda şampiyonluğa oynaması halinde borçlarını azaltacak gelire sahip olacağı ve maddi açıdan rahat bir duruma geleceği ve daha kaliteli futbolculara sahip olacağı bilindiğinden, elimizden gelen tüm imkanlarımızı seferber edip, takımımızın sezona güçlü girmesine yardımcı olmalıyız.

Taraftar hücum futbolu istiyor

Spor çevrelerinde taraftarlara yönelik anket yapılsa ve defansif futbol mu, kontratağa dayalı sistem mi, yoksa hücum futbolu mu? diye sorulsa alınacak cevapta hücum futbolu oranı açık ara önde olur.

Keza seyirci takımının hücum futbolu oynamasını istiyor. Şampiyon olunamasa dahi seyirci ortalaması artar. Çünkü tribünler gol istiyor.

Unutmamalı ki; sadece bir takım şampiyon oluyor. Peki, öteki takımlar taraftarlarını nasıl memnun edecek, nasıl prim toplayacak? Fazla gol atmak, seyri hoş bir futbol sergilemek bu değer ölçüleri olduğu bilinen bir gerçektir.

Yeni sezondan oldukça umutluyum

Trabzonspor'un yeni sezonda mücadele edeceği Spor Toto Süper Lig 2014-2015 sezonunda başarılı olacağına inanıyorum. Ara transferlerini de isabetli, yerli yerinde yaptığında, mevcut kadrosunda tutacağı oyuncuları ile bomba gibi bir sezon geçireceği ve takımın ligde sesini duyuracağından şüphe duymuyorum.

Trabzon kentinin moral ve enerji kaynağı olan Trabzonspor'un her anlamda büyümesine katkı sağlayalım, bu nedenle fedakarlıktan kesinlikle kaçınmayalım.

Yorumlar
TREND HABERLER