YAZARLAR

Trabzonspor bu zor durumu da atlatacaktır

Trabzonspor bu zor durumu da atlatacaktır

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]
Süper Lig 2012 - 2013 Sezonu 26. hafta açılış karşılaşmasında,Bursaspor ile Trabzonspor Bursa Atatürk Stadı'nda karşı karşıya geldi. Mutlak galibiyet parolasıyla yola çıkan Bordo-Mavililer, 3 puana uzanıp artık ayağa kalkmanın hesaplarını yaparken beklenmedik bir şeklide rakibine 3-2 yenilerek hızla kan kaybetmeye devam ediyor.

Evet bu maçta 5 gol var ama birde bordo-mavili takım açısından önemli bir mağlubiyet var.

Trabzonspor, 26. hafta maçında Bursaspor'a 3-2 yenildi ve küme düşme hattına gittikçe yaklaştı bu olumsuz durum taraftarı oldukça kaygılandırıyor. Acil önlem alınmalı ve bu gidişe dur denilmeli.

Sezona bile çok iyi başlayamayan hatta sezonun ilk maçında bile deplasmanda Karabükspor ile 1 - 1 berabere kalarak herkesi şaşırtan Trabzonspor, ilerleyen haftalar da bir ileri, iki geri şeklinde istikrarsız bir tablo çizerek yoluna devam etti.

Ligde oynadığı 26 karşılaşmada sadece 8 galibiyet elde eden Trabzonspor , beraberliklerin ve mağlubiyetlerin takımı oldu. 26 maçta 7 beraberliği ve 11 mağlubiyeti bulunan bordo-mavililer, kendi evlerinde bile zar-zor maç kazanabiliyor.

Sezon başından bu yana aldığı sonuçlar ve ortaya koyduğu futbolla, camiasına saç-baş yoldurtan Trabzonspor, hızla irtifa kaybetmeye devam ediyor.

Bir türlü üzerindeki ölü toprağını atamayan Trabzonspor, 26 maçta elde ettiği 31 puanla 11.nci sıraya kadar gerilerken, düşme hattındaki rakipler ile arasında sadece 2 puan kaldı.

Ayrıca maç kazanamama stresini üzerinde atamayan bordo-mavili oyuncular, rakiplerini gözünde büyütünce, istenmeyen sonuçlar alıyorlar.

En son Bursaspor'a yenilince düşme potasındaki takımlar ile arasındaki puan farkı 2'ye indi.

Bu tehlike sinyalidir...

Acil önlem alınmazsa, durum vahim..

Yeter artık ayağa kalkın...

Futbolcularda kazanma arzusu, mücadele, savaşma hırsı azalsa da bu zor durum karşısında tüm benlikleriyle oynamalı.

Olumsuzlukların art arda yaşandığı camiada herkes üzerine düşeni yapmalı ve daha fazla gerginliğe neden olunmamalı.

Zira bundan sonraki maçların telafisi yok. Trabzonspor'un özellikle evindeki maçları alması lazım. Eğer böyle giderse, sıkıntılar büyür.

Zaten bu saatten sonra takımın üst sıralarda olma şansı yok. Çünkü kadrosu ve heyecanı noksan.

Ama biz Trabzonsporlular, küme düşme endişesi yaşamak istemiyoruz.

Bir an önce bu takım toparlanmalı, ateş hattından uzaklaştırılmalı.

Tüm olumsuzluklara rağmen ben gelecekten ümitliyim. Yaşanan onca kaosa ve kadrodaki daralmaya karşın Trabzonspor, iyi niyetle mücadele edebiliyorsa, bu güzel bir şey olacaktır.

Trabzonspor bugüne dek nice engellerin ve olumsuzlukların üstesinden geldi bundan sonrada gelecektir. Yaşanan peş peşe şoklardan sonra moral kondisyonunu üst düzeyde tutmak çok önemli.

Bordo-mavili taraftarlara sesleniyorum. Lütfen, bu takımı yalnız bırakmayalım. Hiç istemediğimiz bir durumla karşılaşırsak, camia olarak hepimiz üzülürüz. Bir kez daha herkesi destek olmaya çağırıyorum.

Trabzonspor zorlu badireler atlatarak bu konuma gelmiştir. Dolayısıyla camia bugün yaşanan badireleri de birlik ve beraberlik ile yine atlatacağına inancım tamdır.

Selam ve saygılarımla...

Yorumlar
TREND HABERLER