SÜPER LİG

Trabzonspor Bursaspor'u tek golle yıktı son dakika

Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında Trabzonspor sahasında Bursaspor'u 1-0 mağlup etti.

Trabzonspor Bursaspor'u tek golle yıktı son dakika
Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında Trabzonspor sahasında Bursaspor'u 1-0 mağlup etti. Bordo-Mavililer'e galibiyeti getiren golü 67. dakikada Erkan Zengin kaydetti.  

TRABZONSPOR-SİVASSPOR MAÇININ ÖNEMLİ DAKİKALARI 
 
Ceza sahası içerisinde oluşan karambolde meşin yuvarlağı topuğuyla ağalara gönderen yıldız oyuncu, akıllara spektaküler gollerin adresi Zlatan Ibrahimovic'i getirdi.. 
 
TRABZONSPOR-BURSASPOR MAÇININ FOTOĞRAFLARI 

TRABZONSPOR: 1 - BURSASPOR: 0

STAT: Hüseyin Avni Aker
HAKEMLER: Tolga Özkalfa, Baki Tuncay Akkın, Cevdet Kömürcüoğlu

TRABZONSPOR: Onur Recep Kıvrak, Cavanda, Mustafa Yumlu, Medjani (Dk. 46 Aykut Demir), Constant, Mbia, Okay Yokuşlu, Yusuf Erdoğan, Özer Hurmacı (Dk. 84 Sefa Yılmaz), Erkan Zengin, Cardozo (Dk. 46 N'Doye)
BURSASPOR: Mert Günok, Erdem Özgenç, Sivok, Serdar Aziz, Aziz Eraltay, Şamil Cinaz, Jorguera, Advincula (Dk. 76 Mert Örnek), Josue, Emre Taşdemir (Dk. 62 Cuenca), Sercan Yıldırım (Dk. 85 Dany)

GOL: Dk. 67 Erkan Zengin (Trabzonspor)
SARI KARTLAR: Dk. 32 Okay Yokuşlu, Dk. 47 Aykut Demir, Dk. 51 Mustafa Yumlu, Dk. 68 Erkan Zengin (Trabzonspor) Dk. 68 Aziz Eraltay, Dk. 85 Jorguera, Dk. 90 Sivok, Dk. 90+1 Mert Örnek (Bursaspor) 
 
 
MAÇTAN NOTLAR

Spor Toto Süper Lig'de sezonun ilk maçında sahasında Bursaspor'u konuk eden Trabzonspor'da teknik direktör Şota Arveladze, son oynanan Rabotnicki maçının kadrosunu bozmadı. Arveladze, bordo-mavili takımın UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Makedonya'nın Rabotnicki takımı ile 1-1 berabere kalarak Avrupa'dan elendiği maçın ilk 11'inde değişikliğe gitmedi.

Gürcü teknik adam, Rabotnicki maçına göre yedek kulübesinde ise kaleci Uğurcan Çakır'ın yerine Alvarado, Deniz Yılmaz'ın yerine de yeni transfer N'doye'yi oturttu. Hafta içinde sakatlığı nedeniyle 2 antrenmanda yer alamayan Onur Recep Kıvrak ilk 11'de kaptan olarak sahaya çıktı. Bordo-mavili takımda, sakatlığı bulunan Mehmet Ekici maç kadrosunda yer almazken, 18 kişilik kadroya giremeyen Bourceanu ve Musa Nizam, bugün 21 yaş altı takımının Bursaspor'u 2-0 yendiği maçta forma giydi.

3 YENİ TRANSFER İLK 11'DE
Trabzonspor'un bu sezon kadrosuna kattığı Okay Yokuşlu, Mbia ve Cavanda maça ilk 11'de başladı. Diğer yeni transferler Alvarado, N'Doye ve Alper Uludağ ise yedek kulübesinde kendilerine yer buldu. Bu arada Trabzonspor'un 18 kişilik kadrosunda 5'i ilk 11'de olmak üzere 7 yabancı oyuncu yer aldı.

ARVELADZE'NİN İLK LİG MAÇI
Trabzonspor'da teknik direktör Şota Arveladze, bordo-mavili takımın başındaki ilk lig maçına çıktı. UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezon 4 maçta takımın başında yer alan Gürcü teknik adam, bu kez ligdeki ilk sınavını verdi. Bursaspor'da daha önce lig şampiyonluğu başarısı yaşayan Ertuğrul Sağlam da bu sezon öncesi eski ekibine dönmesinin ardından ilk lig karşılaşmasında takımın başında yer aldı.

TARAFTAR İLGİSİ AZ OLDU
Trabzonspor'da sezonun ilk lig maçına taraftarlar fazla ilgi göstermedi. Hüseyin Avni Aker Stadı'nın özellikle maraton tribününde geniş boşluklar görülürken, 24 bin kişilik statta yaklaşık 10 bin taraftar yer aldı. Taraftarlar maç öncesi kendilerine dağıtılan Türk bayrağı ve bordo-mavi flamalarla takımlarına destek verdi. Yaklaşık 50 kişilik Bursaspor taraftarı da kendilerine ayrılan misafir takım tribününde yer alarak takımlarını Trabzon deplasmanında yalnız bırakmadı.

TARAFTARLARDAN DEV ŞAMPİYONLUK PANKARTI
Trabzonspor taraftarları maç öncesi Hüseyin Avni Aker Stadı'ndaki son sezonuna vurgu yapan dev bir pankart açtı. Kapalı tribünün çatısından sarkıtılan ve Trabzonspor'da şampiyonluk kupaları kaldıran eski başkanlar ile kulübün ilk binasının fotoğrafların yer aldığı pankartta, "Burada yazıldı efsaneler. Burada kazanıldı en büyük zaferler. Efsane stadımızın son senesinde şampiyonluk için el ele" ifadelerine yer verildi. Maç başlamadan önce sahada da dev Trabzonspor ve Türk bayrakları açıldı.

MAÇ ÖNCESİ DOSTLUK YEMEĞİ
Trabzonspor Kulübü Yönetim Kurulu, Bursaspor Kulübü yetkililerine maç öncesi dostluk yemeği verdi. Yemeğe, bordo-mavili kulübün genel saymanı Engin Hacısalihoğlu ve Akyazı Projesi'nden sorumlu yönetim kurulu üyesi Erol İbrahimağaoğlu ile Bursaspor Kulübü İkinci Başkanı Hasan Gülayan, Divan Kurulu Başkanı İdris Sevinç ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Yemekte her iki kulüp yetkilileri birbirine karşılıklı başarı dileyerek, maç anısına hediyeler sundu.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER