YAZARLAR

Trabzonspor Fenerbahçe karşısında şeytanın bacağını kırmalı

Trabzonspor şeytanın bacağını kırmalı: Fenerbahçe’yi mutlaka yenmeli. Bordo mavili futbolcular köklü bir takım olmanın ruhunu kavramalı ve maçlara çıkarken kendisi için, forması için ve dahası şerefi için oynamalı!

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

Süper Lig’e kötü bir başlangıç yapan mevcut tablo Trabzonspor'a yakışmıyor!

Ersun Yanal yönetiminde sezona iyi bir başlangıç yapamayan ilerleyen haftalarda form grafiğini yükseltemeyerek arka arkaya olumsuz sonuçlar alan Trabzonspor, 15. haftada 18 puanla ligde 12. sırada yer alıyor.

Ne hikmetse kulüpte ciddi bir kaynaşma sorunu var. Geride kalan maçlara baktığımızda gol yiyince toparlanamayan bir takım var ortada. Bunun çözümü gerçekten çok zor değil. Skor ne olursa olsun oyuncuların asla pes etmemeleri lazım. Türkiye Kupasında Gümüşhanespor’a kendi sahasında yenilmesi dirençsiz futbol sergilemesi elbette Trabzonspor'a yakışmadı, yakışmıyor da..

Bazı maçlarda çok iyi mücadele ettiler, gol pozisyonlarına girdiler ancak karşılığını alamadılar.

Trabzonspor bugüne kadar 15 maçta 7 mağlubiyet 3 beraberlik aldı. 18 puanla ligin alt sıralarından bi türlü kurtulamıyor!

Lig’de başarılı grafik çizemeyen bordo-mavililer Türkiye Kupasında başarılı olmaları gerekiyor. Dün akşam oynanan Türkiye Kupası H Grubu 3’üncü karşılaşmasında Denizli Temsilcisi Kızılcabölükspor ile karşı karşıya geldi. Bordo mavililer 10. dakikada Mustafa Yumlu, 30. dakikada Güray Vural, 35. dakikada Abdulkadir Ömür, 61. dakikada penaltıdan ve 85. dakikalarda Yusuf Yazıcı'nın golleri ile mücadeleyi 5-0 kazandı.

Bu karşılaşma Fenerbahçe maçı öncesinde bordo - mavili ekibe antrenman ve moral oldu..

Medipol Başakşehir 70’li yıllardaki Trabzonspor gibi..

2 yıl önce Süper Lig'e yükselen ve 15 hafta geride kalmasına rağmen namağlup liderliğini sürdürerek her geçen yıl adım adım zirveye göz kırpan Medipol Başakşehir, ligde 35 puana ulaşıp liderliği elinden bırakmıyor.

Medipol Başakşehir’in yaş ortalaması 27, kulübün toplam piyasa değeri 57 milyon Euro ile Spor Toto Süper Lig sıralamasında lider durumda.

Trabzonspor ise 25 yaş ortalaması ve 64 milyon Euro piyasa değeri olmasına rağmen ligin 12. sırasında olması düşündürücüdür.

İstikrarsızlık büyük sorun!

Trabzonspor’da yönetim değişti, hoca değişti, takım değişti ama kaderi hala değişmedi!

Karadeniz fırtınasında eski Trabzonspor'un ruhu yok. Yeni bir takım kuruldu ama hala taşlar yerine oturmadı. Bordo mavili futbolcular takım olmanın ruhunu kavramalı ve maçlara çıkarken kendisi için, forması için ve dahası şerefi için oynamalı.

Trabzonspor'un sportif anlamdaki kötü gidişi, daha kötüsü hiç umut vermeyen görüntüsü, camiayı ciddi anlamda kaygılandırmaktadır. Ancak geçtiğimiz sezonun son haftalarında taraftarın yüzünü kızartan farklı sonuçları yaşarken yeni sezonda her şey daha iyi olacak diye gösterilen sabrı zorda olsa bugün de beklemek gerekir ama oyuncularda üzerine düşeni yapmalı. Taraftarlardan sabır beklerken futbolcularda azami gayreti göstermeli artık.

Çünkü bu kötü gidişat bitmeli...

“Dere geçerken at değiştirilmez”

Trabzonspor’u zorlu maçlar bekliyor. Bordo mavililer 16. Hafta Fenerbahçe ile oynayacağı maçı mutlaka kazanmalı. Sarı lacivertlileri yenmeleri halinde moral ve motivasyon kazanacaklardır.

Benim şahsi temennim bu yönde umarım öyle de olur…

Bir diğer önemli husus ise; teknik direktör konusunda beğenilse de beğenilmese de “Dere geçerken at değiştirilmez” misali sezon bitene kadar Ersun Yanal ile yola devam edilmeli…

Yorumlar
TREND HABERLER