YAZARLAR

Trabzonspor Galatasaray maçını mutlaka kazanmalı

Trabzonspor Galatasaray maçını mutlaka kazanmalı

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]
Trabzonspor bu hafta deplasmanda Galatasaray'a konuk oluyor. 22 Kasım Cumartesi günü (Bügün) oynanacak maç saat 19.00'da başlayacak.

Trabzonspor Galatasaray maçı bu haftanın en dikkat çeken karşılaşması olarak ön plana çıkıyor. Süper Lig'de Galatasaray 19, Trabzonspor ise 12 puanda. Sarı kırmızılı takım kazanması halinde en yakın rakipleri ile arasındaki paun farkını korumuş olacak, Trabzonspor ise alt sıralardan kurtulmak için bu maça olanca gayretiyle asılması lazım.

TRABZONSPOR KESİNLİKLE KAZANMAK İÇİN GELMİŞ OLMALI

Bu akşam Galasaray ile Türk Telekom Arena'da oynanacak olan maçın mutlak kazanması gerekecek çünkü Trabzonspor'un G.Saray ile arasındaki puan farkı 7'e çıktı. Bu maçın berabere veya kaybedilmesi halinde puan farkı daha da açılacaktır.Bu durumda ileride telafisi mümkün olamayacak durumlara sebebiyet verebilir. Kaldı ki Trabzonspor fikstür açısından henüz mükemmel bir yerde değil.

Bu nedenle Trabzonspor'un Spor Toto Süper Ligde yollarına devam etmeleri, taraftarlarına coşku ve heyecanı artırabilmesi için Galasaray maçını kazanmaları gerekiyor.

Galatasaray maçlarının her zaman zor geçtiği açık ama Karadeniz fırtınası da zor maçların takımıdır bu maçta da taraftarlarına bunu tekrar göstermeli. Ayrıca Trabzonspor, süper ligde şampiyonluk iddiasında 'bende varım' diyorsa, bulunduğu yerden üst sıralara çıkmak istiyorsa bu maçı kesinlikle kazanmak zorundadır.

Karadeniz ekibi rakibi Galatasaray'ı iyi tanıyor. sarı-kırmızılı takım Süper Lig'de ve Avrupa da iyi işler yapıyorlar. O yüzden çok hassas bir maç bordo-mavilileri bekliyor.

Süper Lig'in dokuzuncu haftasında Trabzonspor-Torku Konyaspor'u 3-2 mağlup etti. Geçen haftaki Konya maçı takıma moral kattı ve neşelendirdi. Ancak Galasaray maçı farklı. Umarım bu maçın hazırlıklarına iyi başlamışlardır. Galasaray karşısında iyi bir futbol oynayıp galibiyetle dönerler.

TRABZONSPOR HALEN GELİŞME SÜRECİNDE

Trabzonspor'da futbolcular ve teknik kadro arasında bir uyum sorunu var. Şimdi bunu atlatmanın mücadelesini veriyor. Çünkü Trabzonspor'da geçen sezondan bu yana Takımın yüzde 70-80'i değişti. Yabancı oyuncuların da bu değişim süresinde uyumu ve sahada her şeyi yansıtmasının maalesef olmadığı görülüyor.

Böylesi bir takımla da kollektif bir takım ruhu ve ortamı oluşturmak haliyle zor oluyor olabilir. Ancak tüm bu bahsedilen sorunlarında aşılamayacak türden değil.

Galatasaray ligde önemli bir sırada ve bu yerini koruyacağını düşünüyorum. Trabzonspor, milli takım arasında teknik direktör değişikliğine gitti. Vahid Halilhodzic'in yerine Ersun Yanal getirildi. Ben şahsen Ersun Yenal'ın Trabzonspor'da başarılı olamayacağına inananlardanım. Ancak yeni teknik direktörü tasvip etmesem de Trabzonspor'un menfaatine zarar gelmemesi açısından kerhen destekleyeceğimi belirtmek isterim.

Trabzonspor'da teknik direktör istikrarsızlığından kurtulup "dere geçerken at değiştirilmez" misali yeni hoca ile sezon sonuna kadar yoluna devam etmeli. Futbolcular ve teknik kadro birbirlerine destek vermeli, moral vermeli. Kaybedilenlerden ders çıkarılmalı. El birliği ile bunların üstesinden gelmeli. Trabzonspor'u başarılı tutmak hepsinin görevi. Tek hedefleri Galatasaray karşısında galip gelmek olmalı.

GALATASARAY MAÇI PRESTİJ AÇISINDAN ÖNEMLİ

Tekraren diyorum ki; Trabzonspor'un bugün bir Galatasaray deplasmanı var. Her deplasman zordur Galatasaray deplasmanı da zor olacak ama kazanmak adına oraya gidecek ve çabalayacak, mücadele edecek. Elbette bazı eksiklikleri var ve bu eksikliklerini tamamladıktan sonra daha iyi bir Trabzonspor olacağına inanıyorum. Her teknik direktörün çalışma tarzı farklıdır Ersun Yanal'ın da farklı olacaktır.

Trabzonspor prestij açısından çok kritik bir maça çıkacak. Bordo-mavili taraftarları bu maça odaklandı. Trabzonsporlu futbolcular üstündeki yükü bu maçta atması lazım. Takım olarak bunu yapacak güçteler.Bu arada iş taraftarlara düşüyor zira taraftar itici güçtür. Bu maçta gerekeni taraftar yapmalıdır. Bunu geçmişte yaptılar. Bunu yine yapmaları için Trabzonspor'a gönül vermiş taraftarlara çağrıda bulunuyorum. Takımlar gücünü taraftarından alırlar. Buna da takımlarının ihtiyacı var. Güçlü bir destek onları arzularına ve isteklerine güç katacaktır.

Yorumlar
TREND HABERLER