YAZARLAR

Trabzonspor galibiyeti 90 artı 4'te kaçırdı

Süper Lig'in 2 yarısının ilk haftasında deplasmanda Konyaspor'a konuk olan Trabzonspor, Rıza Çalımbay'ın da gelmesiyle çıkışa geçmişti. Bordo-mavililer, Konya'da son dakikada yediği gol ile galibiyeti kaçırınca deyim yerindeyse hüsrana uğradı.

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

Süper Lig'in 2 yarısının ilk haftasında  deplasmanda Konyaspor'a konuk olan Trabzonspor, Rıza Çalımbay'ın da gelmesiyle çıkışa geçmişti.

Antalya kapmının ardından yeni bir galibiyet serisi yakalamak isteyen  Trabzonspor, Konya'da deyim yerindeyse hüsrana uğradı.

Oysa Çalımbay’ın gelişiyle ligde muazzam bir ivme yakalayan bordo-mavililerde  yavaş yavaş şampiyonluk kelimesi dahi telaffuz edilmeye başlanmıştı. Konya'da nefes kesen maçta müsabakanın bitimine doğru 90 artı 4'te galibiyetin kaçırılması haliyle hesapları altüst etti.

Gelelim maça..

Ev sahibi Konyaspor, 18 dakikada Ali Turan'ın kırmızı kart görmesiyle birlikte 10 kişi kalarak gardı düşüyor. Ziraat Türkiye Kupası'nda rakibine elenmesiyle bu maçta toparlanması beklenen Trabzonspor, ilk yarıda gol bulamadı ve devre arasına 0-0 girildi.

İkinci yarı maça hareketli başlayan ve Trabzonspor kalesini yoklayan Konyaspor, 77. dakikada Milosevic'in golüyle 1-0 öne geçti.

Trabzonspor'un bu gole karşılık vermesi uzun sürmedi ve 81. dakikada Konyaspor'lu Skubic'in topu elle kontrol etmesi sonucu penaltı düdüğü çaldı. 83. dakikada Burak Yılmaz, penaltıyı gole çevirdi ve Trabzonspor durumu 1-1'e eşitledi.

Maçın sonlarına doğru oyuna giren Sosa'nın asistiye buluşan Burak Yılmaz 90'da 2. golünü ağlara yolladı ve Trabzonspor’a nefes aldırdı.

Uzatmanın sonlarında Konyaspor'un  kullandığı serbest vuruş, Onur Kıvrak'ın da hatasıyla gole çevrildi ve maçta puanlar paylaşıldı.

Bu sonuçla birlikte Konyaspor 16 puana yükselirken, Trabzonspor'da 30 puanla birlikte ligin 6. sırasında yerini aldı.

Yorumlar
TREND HABERLER