SÜPER LİG

Trabzonspor şike davası kararına itiraz etti!

Trabzonspor, futbolda şike iddialarına ilişkin davada çıkan karara itiraz etti.

Trabzonspor şike davası kararına itiraz etti!

 Trabzonspor, futbolda şike iddialarına ilişkin davada çıkan karara itiraz etti.

Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasının ardından yeniden görülen “Futbolda Şike” yargılamasında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım aralarında bulunduğu 36 sanığın “şike ve teşvik” suçlarından beraat etmişti. İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin davayı karara bağlamasının ardından müdahil taraf Trabzonspor karara itiraz etti.
 
Yargılamanın yapıldığı İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne itiraz dilekçesi veren Trabzonspor Kulübü avukatlarının itiraz gerekçelerini, mahkemenin beraat gerekçesini açıklamasının ardından sunacakları öğrenildi. Trabzonspor avukatları, itirazın görüleceği Yargıtay’daki temyiz sürecinin de duruşmalı olarak yapılması talebinde bulundu. Mahkeme beraat kararı gerekçesini önümüzdeki günlerde açıklayacak.

“TÜM SANIKLAR ÖRGÜT, ŞİKE VE TEŞVİK SUÇUNDAN BERAAT ETTİ”

Davanın 9 Ekim 2015 tarihinde görülen duruşmasında kararını açıklayan mahkeme, tüm sanıkların örgüt ve şike suçlarından beraatlerine hükmetti. Mahkeme, Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Yüksel Ekşioğlu’nun aralarında bulunduğu bütün sanıklar hakkında ‘örgüt kurma ve üye olma, şike ve teşvik primi’ suçlarından daha önce verilen kararların iptal edilerek beraatlerine karar verdi.

YILDIRIM’A TÜM SUÇLARDAN BERAAT

Mahkeme, sanık Aziz Yıldırım’a ’’örgüt kurmak’’ suçundan verilen 2 yıl 6 aylık hapis cezasını iptal ederek, suçun sanık tarafından işlendiğinin sabit olmaması gerekçesiyle beraatine karar verdi. Mahkeme, Yıldırım’a ’’teşvik primi’’ suçundan verilen 3 yıl 9 aylık hapis cezası ve 1 milyon 312 bin 500 liralık adli para cezasının iptaline karar vererek bu suçtan da beraatine hükmetti.

MAHKEME 3 SANIĞI CEZAYA ÇARPTIRDI

Mahkeme sanık Abdullah Eker’in ‘ruhsatsız silah bulundurmak’ suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırarak bu cezayı erteledi. Sanık Yusuf Turanlı, ‘ruhsatsız silah bulundurmak’ suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Turanlı’nın da bu cezası ertelendi. Mahkeme, Sanık Selim Kımıl’ın ’’tehdit’’ suçundan 1 yıl 8 ay, ’’konut dokunulmazlığı ihlal’’ suçundan 6 bin lira adli para cezasına çarptırdı.

Kararda, sanık Aykut Aydın, Özden Tütüncü, Samet Erdemir, Evren Kımıl ve Hakan Karaahmet’in Mustafa Ciciye karşı ‘işyeri dokunulmazlığının ihlali’ suçundan 6 bin TL adli para cezasına çarptırılmasına karar verildi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER