YAZARLAR

Trabzonspor son 10 yılın en iyi kadrosunu kurdu

Trabzonspor son 10 yılın en iyi kadrosunu kurdu

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

Trabzonspor'un Avrupa ve Türkiye'de kupa almak için en yukarısını hedeflediği görülüyor.Tabii ki oralar kolay değil, ama bu sene de çok iyi bir kadro oluşturulduğu açık. 

Ancak kağıt üstünde çok iyi görünen kadronun sahaya da yansıması gerekiyor. Bu da hem çok çalışmaktan hem de başta futbolcular olmak üzere herkesin fedakarlık yapmasından geçiyor. Yeni transferlerde çok kariyerli üst düzey oyuncular var. Yabancı oyuncular da Trabzonspor için Türkiye'de ve Avrupa'da başarının ne kadar önemli olduğunun bilincinde olmalı ve bu sene taraftarlarına güzel şeyler yaşatmalı. 

Dolayısıyla bordo- mavili kulüpte yabancıların çoğu değiştirildi. Yeni dönemde mutlaka daha farklı bir anlayışta daha mücadeleci, daha savunmacı bir takım olacağına inanıyorum. 

En fazla parayı Trabzonspor harcadı

Spor Toto Süper Lig her sene daha zorlaşmaktadır. Zaten 4 büyüklerin daha iyi olduğu bir ligde heyecan olmaması imkansız. Hem seyirci açısından hem mücadele açısından lig her sezon daha yukarı gitmeli. 

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor sezon öncesinde transfere servet harcadı. Sezona  şampiyonluk parolasıyla başlayan dört takım, transfer için toplam 195 milyon avro harcama yaptı.

Trabzonspor, aldığı 22, gönderdiği 28 futbolcuyla hem toplamda hem de gelen ve giden futbolcu sayılarında ilk sırada yer aldı. 

Kalite sahaya yansımalı

Spor Toto Süper Lig'de transferin şampiyonu Trabzonspor oldu. Karadeniz fırtınası, yaz transfer döneminden 28 milyon 500 bin dolar bonservis bedeli ödeyerek süper lig'de en fazla para harcayan kulüp oldu. Temennim odur ki bunun karşılığını inşaallah sahalarda görürüz. 

Son yıllarda Süper Lig'de başarının epey uzağında kalan Trabzonspor, teknik direktörlüğe Vahid Halilhodzic'i getirirken, kadrosunu 22 oyuncuyla adeta sil baştan yeniledi. Bu transferler için toplam 86 milyon 230 bin avro harcayan bordo-mavili ekip, transfere en fazla harcama yapan takım oldu. 

Spor Toto Süper Lig'i geçen sezon ikinci sırada tamamlayan Galatasaray, İtalyan Roberto Mancini'nin yerine teknik direktörlüğe vatandaşı Cesare Prandelli'yi getirirken, 8 futbolcuyu da renklerine bağladı. Sarı-kırmızılı ekip, transferler için 50 milyon 545 bin avro harcamada bulundu. 

Kadrosunu 5 futbolcuyla güçlendiren Beşiktaş ise 47 milyon 550 bin avro harcama yaparken, transfer döneminde sadece Diego Ribas'ı renklerine bağlayan Süper Lig'in son şampiyonu Fenerbahçe ise 10 milyon 500 bin avro ile en az harcama yapan ekip oldu. 

Bu kadro şampiyon olmalı

Spor Toto Süper Lig'de transfer döneminin en hareketli takımı Trabzonspor, teknik direktörlük koltuğunu Halilhodzic'e teslim ettikten sonra kadrosuna 22 oyuncu takviye etti. 

Renklerine bağladığı Majeed Waris, Oscar Cardozo, Sefa Yılmaz, Mustapha Yatabare, Kevin Constant, İshak Doğan, Mehmet Ekici, Gökhan Karadeniz, Musa Nizam, Essaid Belkalem, Ferhat Yazgan, Serdar Gürler, Deniz Yılmaz, Anıl Taşdemir, Kurtuluş Yurt, Avraam Papadopulos, Carl Medjani, Fatih Atik, Salih Dursun, Serhat Çakmak, Yusuf Erdoğan ve Turgut Doğan Şahin için toplam 28 milyon 580 bin avro bonservis bedeli ödeyen bordo-mavili ekip, teknik Halilhodzic ve bu futbolculara sözleşme sürelerince toplam 54 milyon 290 bin avro ödeme taahhüdünde bulundu. 

Trabzonspor'un en maliyetli futbolcusu, 3 yıllık sözleşme imzaladığı Oscar Cardozo oldu. Bordo-mavili kulübün kasasından, Paraguaylı futbolcu için 12 milyon 500 bin avro çıkacak. 

Kadrosunda yer açmak için 6 futbolcuyla yollarını ayıran Trabzonspor, sözleşme fesih bedeli olarak bu oyunculara toplam 2 milyon 500 bin avro ödedi. 

Şimdi  köstek değil destek olma zamanı

Trabzonspor'un henüz lige hazır olmadığı görülüyor. Ancak 14 Eylül 2014 tarihinde kendi sahasında Fenerbahçe galibiyetiyle iyi bir başlangıç yapacaklarına inanıyorum. 

Trabzonspor-Fenerbahçe belki de ligin en zor maçlarından biri olacak. Ne olursa olsun bordo mavililerin bu maçı alması lazım değil, yenmesi şart!. Çünkü ligde kolay rakip yok. Trabzonspor'un hedef bütün maçlardan puanla ayrılmak. Zira Trabzonspor lige renk katan bir ekiptir. Trabzonsporsuz bir lig düşünemiyorum. Nereye gidersek gidelim, Trabzonspor'a gönül veren sporseverler var. Bordo-mavili oyuncularda bu ilgiye layık olmak için, ligde terinin son damlasına kadar hırsla ve azimle mücadele etmeli. 

Trabzonspor'da son yılların en büyük yatırımını yapan mevcut yönetim ve oluşturulacak takım olağan kongreye kadar desteklenmeli.

Yorumlar
TREND HABERLER