YAZARLAR

Trabzonspor Yanal’ı gönderirse Mourinho’yu mu getirecek?

Trabzonspor’un sezon başından bu yana istikrarlı sonuç alamaması taraftarlarını üzmektedir. Muazzam transferler yapmasına rağmen ligde basit puan kayıpları yaşayan bordo-mavililerde bazı taraftarlar, Ersun Yanal'ı istifaya davet ediyorlar.

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

Süper Ligde ilk 6 haftada 8 puan toplayabilen Trabzonspor'da teknik direktör eleştiri odağındaki isim Ersun Yanal oldu. Alanyaspor karşısında 3 stoperi kulübede tutup, genç ve tecrübesiz oyuncuyu defansta görevlendiren Yanal, üst üste yaşanan defans hatalarının ardından tekrar eleştirilerin hedefi haline geldi.

Halbuki bu sezon muazzam transferler yapmasına rağmen ligde basit puan kayıpları yaşayan bordo-mavililerde bazı taraftarlar, Ersun Yanal'ı istifaya davet ediyorlar. Bu tür davranışlar camiaya faydadan ziyade zarar verir, veriyor da..

Karadeniz ekibi Trabzonspor’un sezon başından bu yana istikrarlı sonuç alamaması taraftarlarını üzmektedir. Bu durum haliyle üzüntü verici bir durumdur. Ancak daha sezonun başındayız bundan sonra 26 maç daha var. Trabzonspor’un şampiyon olamayacağı diye bir şey yok.

“DERE GEÇERKEN AT DEĞİŞTİRİLMEZ”

Trabzon’da sansasyonel haber peşinde koşan bazı gazeteler uzaktan yakından ilgisi olmamasına rağmen durup dururken Fatih Terim’in adını ortaya attılar. Maksat tiraj yapmak, kafa karıştırmak…

Çünkü "Dere geçerken at değiştirilmez" düşüncesinden hareket ile sezonun başında teknik adam değişikliği yapılmamalı. Şu günlerde bir kaç hoca ismi telaffuz ediliyor. Bunların konuşulması faydadan ziyade takıma zarar verir. Bu sezon böyle devam etmeli.

Nitekim bugüne kadar haddinden fazla teknik direktör değiştiren bir kulüpten başarı beklemek pek akıl karı değil. Ayrıca teknik direktörlük hususunda istikrar olmayan bir takımdan ne kadar başarı beklenebilir ki?

Elbette bordo-mavili takım hak ettiği yerde değil, futbolcuların da bunun farkına varması lazım. Önümüzde ligi hak ettikleri yerde bitirebilecek bir zaman var ve bunu iyi değerlendirmeliler.

Bu satırların sahibi, bundan 3 yıl önce Ersun Yanal’ın takımın başına getirileceği zaman “Ersun Yenal Trabzonspor'da başarılı olamaz. Nitekim geçmişine baktığımızda; Ersun Yenal kariyerinde bir çok  takımı ligin zirvesine taşımış olsa da, 2 kez Türkiye Kupası finali oynasa da, A Milli Takım da kısa bir süre çalıştırsa da teknik adamın görevleri çoğu zaman hüsranla sona erdiği bilinen bir gerçektir.

2013-2014 sezonunda Fenerbahçe'de hasbelkader Süper Lig şampiyonluğu yaşayan Ersun Yanal'ın Trabzonspor'da başarılı olmayacağı gün gibi açıktır.  

Ersun Yenal bordo - mavili takımın başına 2. kez göreve getirilse dahi  Yenal'ın yapısı Trabzon'a uymaz, uymayacakta.  Bana göre Ersun Yenal  ismi fevkalade yanlış bir tercihtir.  Bordo-mavili kulüpte  teknik direktörlük konusunda bana göre bilinçsizce ve hovardaca davranışlar sergileyen Trabzonspor yönetimi yanlışa yanlış tercih ile  çözüm bulmaya çalışıyor. Zira böyle olması ileride daha büyük yanlışlara sebebiyet verecektir.” demiştim ve  dediğimde de yanlış olmadığım ortada.

Ancak tüm bunlara rağmen şimdi teknik direktör değişikliği yapılmamasından yanayım. Çünkü her yapılan değişikliğin takıma fayda vermediği hafızalarda tazeliğin korumaktadır.

TRABZONSPOR, YANAL’I GÖNDERİP MOURİNHO’YU TRANSFER EDEMEYECEĞİNE GÖRE TEKNİK DİREKTÖR DEĞİŞİKLİĞİNE GİTMEMELİ

Zira Trabzonspor'un başına Real Madrid'ti başarıdan başarıya koşturan ve Chelsea’ya Premier Lig şampiyonluğunu kazandıran Mourinho bile gelse oturmamış bir kadro ile ne kadar başarılı olabilir ki?

Ayrıca futbol topu değiştirir gibi teknik adam değiştirmek ile nereye kadar? Unutmamalı ki başka Trabzonspor yok...

TARAFTAR BEĞENMESE DE YÖNETİM YANAL’I DESTEKLEMELİ

Bazı taraftarların değişiklik talebini durdurmanın yolu, yönetimin hem kendi içinde hem camia içinde bütünlüğü sağlaması. Trabzonspor’da Ersun Hoca dedikodulara kulak asmamalı ve futbolcular da artık işin farkına varmalı dolayısıyla şampiyonluğa oynamalı.

 

Yorumlar
TREND HABERLER