YAZARLAR

Trabzonspor'a yakışan kongre olsun

Trabzonspor'a yakışan kongre olsun

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]
Ve beklenen gün geldi... Trabzonspor Kulübü'nün Yıllık Olağan İdari Ve Mali Genel Kurul Toplantısı bu hafta sonu yapılacak. Tüm Trabzonsporluların bu kongreye ilgi göstermelerini beklediğimi özellikle vurgulamak isterim.

Yapılacak kongrede kulüp yönetim kurulunun istikrar için ibra edilmesinin gerekli olduğuna inanıyorum ve Genel Kurul üyelerine şimdiden çağrıda bulunuyorum olağanüstü kongre de yönetimi ibra etmeme kararı almamaları lazım. Mevcut yönetimin görev sürelerinin sonuna kadar görevinde kalması lazım. Zira süreklilik arz etmeyen hiçbir işte ne başarı, nede verim elde edilemeyeceği geçmişteki uygulamalardan anlaşılabilir.

Camianın tarihi önemine yakışır bir kongre olmalı

Her ne kadar Trabzonspor'un 25-26 Mayıs'ta yapılan Olağanüstü Genel Kurulu'nda yapılan tüzük değişikliğinin hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle mahkeme tarafından kongre iptal edilse de istikrarın sürmesi için önümüzde ki hafta sonu yapılacak mali genel kurulda yönetim ibra edilmeli.

Kaldı ki 25-26 Mayıs'ta yapılan Olağanüstü Genel Kurulda elbette çok büyük yanlışlar olmuştur. Mesela yönetim kuruluna benim gibi bireysel aday olanlara zamanında konuşma hakkı verilmemiştir. Üyelere bireysel aday konusunda nasıl ve ne şekilde Oy kullanılacağı Divan tarından anlatılmamıştır. Oy pusulalıları kabinin içinde olması gerekirken dışında üyelerin göremeyeceği bir yere bırakılmıştır. Bende bu durumu konuşmam esnasında protesto etmiştim. Daha da önemlisi 6 bin 920 üyeden 4 bin 464 kişinin oy kullandığı genel kurulda sadece 857 kişinin oyuyla tüzük değişikliğine gidilmiştir. Tüm bunları tasvip etmek elbette mümkün değildir.

İşte bugün yaşamak zorunda kaldığımız bir çok olumsuzluğun nedenleri ipuçlarını kongrenin yapıldığı ta o günden vermiştir; Onun için, Trabzonspor'un bugün yaşadığı sorunlar "ansızın", "hiç beklenmedik bir biçimde" ortaya çıktığını söylemek yanlış olur.

Kulüp yönetim kurulunun yanlışlarının ve eksiklerinin olabilir. Onlar da insan. Tenkit etmek bir görevdir. Ancak ibra farklı bir olaydır. Bu bakımdan yönetim kurulunun bana göre ibra edilmesi gerekiyor. İnancım o ki, Trabzonspor'un 46 yıllık mazisinde ilk kez yaşanan ibra etmeme konusu tekerrür etmemeli. Çünkü mali genel kurullarda, mali konular tartışılır, yönetim üyelere bilgi verir. Oylama yapılır, yönetim ibra edilir veya edilmez. Bugüne kadar yapılan mali genel kurullarda bir istisna dışında tüm yönetimler ibra edildi. İbra edilmeyen yönetim Nuri Albayrak yönetimi idi. O da bazı kişilerin maksatlı davranışları yüzünden ibra edilmemiştir. Yoksa ortada her hangi bir usulsüzlük ve gayri ahlaki bir durum söz konusu olmamasına rağmen maksatlı olarak Nuri Albayrak yönetim ibra edilmedi.

Kulüp olarak kesinlikle istikrarı ilke edinmeliyiz. istikrar olursa başarı kesin gelecektir. Camia'da ortak kanı anlaşmazlıkların bir an önce çözüme kavuşması, mevcut yönetimin görev süresini mutlaka tamamlamasıdır diye düşünüyorum. Çünkü Trabzonspor un sevgi ortamına, istikrar ortamına ve güvenilir bir yapıya ihtiyacı var. Trabzonspor'a karşı sorumluluk ve görevlerini yerine getirmeye çalışan bir insan olarak konuşuyorum. Yeniden bir belirsiz ortama girmemeliyiz. Nitekim bu yönetim kurulunu 3 yıl için seçtik öncelikli olarak. Şu anda Avrupa'da sağlanan başarıdan herkes mutluluk duyuyor. Şu aşamada başkanın ve yönetim kurulunun değiştirilmesi kimseye bir fayda sağlamaz.

İdari ve mali genel toplantılarının yönetim kurullarının, bir sene boyunca yaptıkları masraflar ve idari tasarruflarla ilgili hesap verme günüdür.Bu toplantılar yönetim kurullarının gurur yaşayacağı toplantılardır. Yönetim kurulu kendi üyelerine hesap verme mutluluğunu ve gururunu yaşayacaktır. Her toplantıdan önce ibra konusu konuşulabilir. Ama Trabzonspor'da aklı selim düşünce galip gelecektir. Dolayısıyla yönetim kurulunun ibra edilmesi gerekir. Zaten başka bir şey düşünülemez. Aklı selim kişiler ibra edilmemesi konusuna müsaade etmez. Son derece sakin, güzel, Trabzonsporluluk duruşu içinde kongrenin geçeceği konusunda inancım tam.

Zira üyelerin düşüncesiyle ilgili kimsenin ipotek hakkı yoktur. Her üye hür iradesiyle kararını vermeli. Herkes iradesini istediği gibi kullanabilir. Ayrıca kamuoyunda yanlış bir izlenim var. İbra oy çokluğuyla alınır. 6 bin kişi içinde 10, 15 veya 150 kişinin ibra etmemesinin yanında çoğunluk ibra etmişse, yönetim kurulu ibra edilmiş sayılır. İbra etmemek neyle ilgilidir? Bir usulsüzlük, yolsuzluk veya ahlaksızlık vardır. Böyle durumlar belgelenmişse, somut delillere dayanan bir olaysa, Trabzonspor un 46 yıllık kurulları var. Divan ve Denetleme Kurulu gibi önemli kurulları var. Bugüne kadar bu kurullara gelen somut delillere dayalı bir yolsuzluk ve usulsüzlük iddiaları olmamıştır. Yönetimleri ibra etmemenin veya eleştirinin demokratik bir hak olduğunu, ancak bunu kullanırken başkalarına da yeni bir hakkın doğduğunu unutmamak gerektiği de bilinmeli

Yapılacak genel kurulda 'Yönetimin iyi yaptığı işleri alkışlamaya, kötü yaptığını da eleştirmeye devam edelim. Ancak yönetimi somut bir şekilde suçlayacak bir şey yoksa hepsini ibra edelim' şeklinde bir fikir birliği oluştu. Ben de eleştirilerimi yapıyorum. Yanlışlıklar olursa daha sert eleştirmeye devam edeceğim. Bundan doğal ne olabilir ki? Trabzonspor yönetiminden bu konuda bir ambargo yoktur. Üyeler istedikleri gibi eleştirilerini yapabilirler.

Yönetimde aklını başına alsın. Öyle bir kaç darbede yıkılacak Trabzonspor yönetimi bu güne kadar göreve gelmemiştir bundan sonra da gelmeyecektir.

Yorumlar
TREND HABERLER