YAZARLAR

Trabzonspor'da Erkan Zengin transferi

Trabzonspor'da Erkan Zengin transferi

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

Trabzonspor, uzun süredir kadrosuna katmak için çaba harcadığı Eskişehirspor'un Türk asıllı İsveçli futbolcusu Erkan Zengin transferinde mutlu sona ulaştı ama tartışmalara da neden olduğu görülüyor.

Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, teknik direktör Ersun Yanal ile birlikte gittiği İsveç'te Erkan Zengin ve menajeriyle görüşüp anlaştı. Başkan Hacıosmanoğlu ve Yanal'ın Erkan Zengin'in kafasındaki tüm soru işaretlerini kaldırdığı, bordo mavili takıma katılmaya ikna olduğu belirtildi.

Nedense ikna olan Erkan Zengin özel uçakla dün gece geç saatlerde Trabzon'a getirildi. Ancak Trabzonspor'da Erkan Zengin'in transferine, bir çok kesimden tepkiler gelmektedir. Bordo-mavili camiada Erkan Zengin transferi bir yandan alkış alıp beğeni kazanırken  diğer yandan tepki çekmeye devam ediyor.  

Dahası Erkan Zengin transferi yerel basın ve taraftarı ikiye böldü  sevende oldu sevmeyen de.

Nitekim Trabzonspor'da Erkan Zengin'in isminin gündeme geldiği ilk günden bu yana başlayan tartışmalar, futbolcunun dün gece yarısı özel uçakla kente getirilmesinin ardından iyice alevlendi.

Özellikle Erkan Zengin'in "Türkiye'de Fenerbahçe'den başka takımda oynamam" sözlerine bir çok kesimden tepkiler geliyor.

Trabzonspor üst yönetiminin heyet halinde İsveç'e gitmesi ve kendini naza çeken olarak algılanan bir oyuncuyu ikna etmek için İsveç'e, oyuncunun ayağına gitmesi kabul edilemez görülerek  tepki gördü.

Gösterilen tepkilere bakıldığında haklı yönleri olduğu kadar haksız yönleri de var.

Profesyonel bir söylem olarak kabul edilmeli

Mesela Erkan Zengin'e atfen ortaya atılan "Türkiye 'de Fenerbahçe'den başka takımda oynamam" sözlerinin ne kadar doğru olduğu bilinmiyor. Ancak öyle söylenmiş olsa dahi profesyonellik gereği piyasayı kızıştırmak ve taliplisi olan Fenerbahçe'de oynamak  için söylenmiş olabilir. Esasen bunlar gayet doğal ve olabilecek cinsten üzerinde fazla durmamak lazım. Bu durum aynen Kemal Sunal'ın ''İnek Şaban'' filminde söylediği ''damalarımı kesseniz kanım sarı-lacivert akar'' , bir başka yerde ''damarlarımı kesseniz kanım sarı-kırmızı akar'' sözlerini hatırlatmaktadır. Bu tür söylemler tabir yerinde ise  profesyonelliğin cilvesidir.

Esasen benim dikkat ettiğim husus ise özel uçakla alınıp gelinen Erkan Zengin için Trabzon havaalanında yapılan karşılama da dahi, oyuncu sanki kolundan tutularak zorla alıp gelinmiş gibi bir hali vardı. Ekonomi Class ile uçsa yorgunluktandır diyeceğim  ama öyle de değil özel uçakla  geldiğine göre konforlu uçuş yapmıştır.

Zorla kocaya verilmiş gelin misali!

Erkan Zengin bu durumu sürdürmemeli. Oysa kulüp seni kabullenmiş sen kulübü kabullenmişsin karşılamaya gelenlere ve camiaya karşı nezaketen gülümsemeyi geçtim bari tebessüm edilseydi. Sanki zorla kocaya verilmiş gelin gibi isteksiz ve keyifsiz bir görüntü çizmesine ben bir anlam veremedim. İnşallah ben yanlış düşünüyorumdur! Taraftarların sevgi gösterisine ve  tempo tutmasına bile gülemeyen zorlama bir hali vardı.

Bu ve buna benzer tepkilerin bazıları da haksızda değil hani Trabzonspor'da oynamak isteyen Trabzon'a gelir, görüşülür anlaşma sağlandıktan sonra imzalar atılır olur biter. Bu kadar debdebe, tantana ve şamataya gerek olmaz.

Yapıcı tepkiye evet ama moral bozmaya hayır!

Haksız gördüğüm eleştirilere gelince, bazı basın kuruluşlarının "hiçte hoş gelmedin" denilmesi bence hiç hoş olmamıştır. Ayrıca bazı çevrelerinde bu konuda aleyhte sözler sarf etmesi de yanlıştır. Çünkü gerçekleşen bir transferden sonra olumsuz davranışlar sergilemek ve yayınlarda bulunmak moral bozmaktan başka bir şeye yaramaz,yaramayacakta..

Umarım Trabzonspor  Erkan Zengin'de mutlu sona ulaşır ve oyuncuda yeni takımına faydalı olur.

Kaldı ki; Trabzonspor'un Kamuoyunu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderdiği açıklamada, 'Profesyonel futbolcu Erkan Zengin'in  transferinde Eskişehir Spor Kulübü'ne, sözleşme fesih bedeli olarak 2 milyon 250 bin Euro ödeyeceğini belirtmiştir. Bu durumdan hareket ile transfer konusunda kulübün ve oyuncunun aleyhinde bulunularak, olumsuz tavır takınarak bu paralar ziyan olmamalı. 

Yorumlar
TREND HABERLER