TRABZONSPOR

Trabzonspor'daki çöküş sürecini anlattı

Liglerin en genç yönetici ve başkanı olma ünvanını sürdüren Serkan Kılıç, Trabzonspor durumuna ilişkin bomba açıklamalar yaptı.

Trabzonspor'daki çöküş sürecini anlattı

İNTERNETSPOR-ÖZEL / Profesyonel liglerin en genç yöneticilerinden ve başkanlarından işadamı Serkan Kılıç'la, adeta parçalanma süreci yaşayan, oyuncuları teker teker kaçan ve borcu resmi rakamlara göre 500 milyon lirayı aşan, üstelik UEFA gelirleri de dondurulan ve mevcut oyuncularının büyük çoğunluğunu da öden-e-meyen alacakları nedeniyle kaybetme tehlikesi yaşayan Trabzonspor'u ve yaklaşan kongreyi konuştuk. 

Sayın Kılıç Trabzon'da neler oluyor?

Çapsız, öngörüsüz, futbolu ve Trabzon kent dinamiklerini ve bileşenlerini bilmeyen yönetimler eliyle hızlı bir çöküş yaşanıyor, hatta bana göre çöküş süreci de bitmek üzere. Geçmiş olsun.

Çok karamsar bir tablo çizdiniz?

Size göre karamsar bana göre yalın gerçekçilik. Mevcut yönetim gerekli ve çoğu gereksizs onlarca transferin ve saha dışı olayların perdelediği uygulamalarıyla Trabzonspor'u ekonomik ve moral olarak batırmıştır. Bu batma işini bir bakkal dükkanı yaşasaydı şu anda o bakkala devlet mühür vurmuştu, Trabzonspor yaşadığı için mührü de geciktiriyorlar, ama kaçınılmaz son budur.

Serkan KılıçDiğer büyükler ve hatta küçükler için de bu durum söz konusu değil mi zaten?

Ben Trabzonlu ve Trabzonsporluyum. Diğerleri beni ilgilendirmez, ben önce evin içinden mesulum ve önce oraya bakarım. Ayrıca onlar bir şekilde çare bulur, onları abisi çoktur.

Mevcut başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetim anlayışını nasıl buluyorsunuz?

İbrahim Hacıosmanoğlu'nun bir yönetim anlayışı var da biz mi duymadık? Ben kendisini Akçaabat Sebatspor'da benimle birlikte yönetici olarak çalıştığı dönemden beri iyi bilir ve tanırım. Bana göre Trabzonspor'a başkan seçilmesi en büyük hataydı. İnsani özelliklerine bir şey diyemem ama bu büyüklükteki bir kulübü yönetmek için fazlasıyla tecrübesiz ve birikimsizdi. Ama seçen kongreydi bu yüzden sesimizi çıkarmaya hakkımız yoktu. Özel sohbetlerde hakkındaki fikrimi sorduklarında açıklıkla söyledim ama kamuyla paylaşmadım bu düşüncelerimi.

Şimdi paylaşacak mısınız?

Yukarda belli olmuyor mu paylaştığım? İHO Trabzonspor için çok yetersiz bir Başkan profiliydi. Bilerek ya da bilmeyerek, belki biraz da yönlendirilip yanıltılarak Trabzonspor'a tarihinin en büyük çöküşünü yaşattı. Teknik Direktör seçimleri, transfer tercihleri, hangisini söylesek eksik kalır.

Malouda'yı Bosingwa'yı aldı?

Nerdeler şimdi peki? İkisi de eşek yüküyle para alıp kaçtılar şehirden. Kaldı ki alt yapısıyla bilinen bir kulübün milyon milyon avrolarını bu kariyer finali yapan adamalra vermek de kendi şehrine ihanet değil midir? Hoş ben bu transferleri Hacıosmanoğlu'nun yaptığına da inanmıyorum.

Teknik Direktörler yapmıştır!

Teknik direktörler mi dediniz? Trabzon'da yaşamadığınız ya da camiaya yabancı olduğunuz çok belli oluyor.

Serkan KılıçBiz transferleri yönetim ya da teknik direktörler yapar diye biliyoruz!

Trabzon söz konusu olduğunda tüm bildiklerinizi unutun.

Çöküşe mi gidiyor Trabzon? Söylediklerinizden bu anlaşılıyor?

1461'i hazır tutmak lazım, bu kadarını söylüyorum, gerisini siz tamamlayın.

Belediye Başkanının göreve çağırmışsınız?  Bunun bir adım ilerisi anahtar teslimi kulüp olmasın?

Kulübün içinde düşürüldüğü durumu bilmeyenler için gereksiz bir çağrı olarak görülebilir. Ama durum altından kalkılamayacak boyutlara ulaştı. Kocaelispor'a kardeş takım olabiliriz.

O kadar kötü?

Maalesef öyle.  İbrahim Hacıosmanoğlu dönemi hiç unutulmayacaktır.

Kendisi yine adaylığını açıkladı

Her insan için ahlaki ya da duygusal, manevi ya da maddi bir eşik vardır, o eşik aşılınca sözlerin bir anlamı kalmaz. 

Çare?

Çok küçük bir ihtimal de olsa, şehrin dinamiklerini bilen, taraftarı şampiyon olacağız vaadiyle kandırmayan ve "restorasyon süreci"  olarak tanımlanabilecek bir programla kongreden çıkmayı başaran bir kadro olursa, küçük bir umut..

Serkan KılıçİHO'nun Kazanma şansı fazla deniyor?

İbrahim kardeşimizin hesaplayamadığı şeyler var. Trabzonspor, herhangi bir Anadolu takımı gibi taraftar grupları ya da akrabalar üzerinden naylon üyeliklerle el konabilecek bir takım değil, olamaz. Kendisi de bu gerçekle er-geç yüzleşecektir

Kim yani, var mı öyle biri adaylar içinde

Ben Celil Hekimoğlu'nun gerçekle yüzleşme cesaretine saygı duyuyorum. Bu yüzden şehrin bu küçük şansını kullanması için Hekimoğlu'na destek olmayı düşünüyorum

Şampiyonluk iddiasından vazgeçmiş bir TS vaadi kongreden yetki alabilecek mi?

Trabzonspor  herhangi bir platformda forma gösteriyorsa, orada şampiyonluk için bulunuyordur. İkincilik Trabzonspor için hedef olamaz. Ama ağır bir hastalığa yakalanmış durumda ve kendini kendi içinden yeniden üretmek gibi bir zorunluluğu var. Değirmedere mahallesinden 3 yılda süper lig kapısına dayanmış takım üretme potansiyeli olan futbol kültürü , oyunu kurallarına göre oynamak için biraz dinlenecek.

Yani birkaç yıl şampiyonluk yok?

Trabzonspor iddia demektir, Trabzonspor meydana çıkıp "ben de varım ulan" diye haykırmak demektir. Doğru kadro yapılanmasıyla yine yarışın içinde olacağız

Serkan KılıçBüyüklerin bütçeleriyle, lobileriyle, destekleriyle mücadele edebilecek misiniz?

Oyunu kuralına göre oynayacağız. Değneksiz köy bulmuş çakal iştahıyla Türlk futbolunun ve sporunun tozunu atanların tozunu silkeleyeceğiz. 

Şike mücadelesi?

Bu sorunun cevabı yukarda var. Ama yineleyelim zararı yok. Şike konusunda ülke içinden pek bir beklentimiz yoktu zaten. Bila bedel çalışan Trabzonspor Hukuk Kurulu'nun bugüne kadar yürüttüğü mücadeleyi sonuna kadar sürdürecek ve hakkımız olanı CAS VE FIFA üzerinden er-geç alacağız. Bu sözüm arşivinizde kalsın, ömrü yetmeyenler olabilir ama ben daha gencim.

Bu arada Hukuk Kurulu derken Demirörene destek rezilliği sonrası istifa eden arkadaşları kasdediyorum, şu anda TS'den maaş alan ve içlerinde şikecilere avukatlık yapmış olanların da bulunduğu arkadaşları değil, yanlış anlama olmasın.

Yorumlar
TREND HABERLER