YAZARLAR

Trabzonsporlular şike için yürüyecekse İstiklal'de yürümeli

Trabzonsporlular şike için yürüyecekse İstiklal'de yürümeli

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]

İstanbul Trabzonsporlular Platformu adı altında organize edilen gruplar, pazar günü saat 14.00'te TFF'nin İstinye'deki binasına 'şike sürecini' protesto yürüyüşü gerçekleştireceklermiş. 

Ne alaka? diye sorarlar adama..

Çünkü şike davası kapsamında yeniden yargılanma kararı verilen Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın yargılanması sürüyor. Dava süreci sonuçlanıncaya kadar beklenilmeli. Şike sanıklarının ceza almaları halinde ancak TFF'ye baskı kurulabilir.

Zira ortada bir mahkeme süreci var.

Ayrıca yürüyüşü organize edenler pazar günü İstinye'de TFF binası önünde toplanıp şikayetlerini özel güvenlik görevlilerine mi anlatacaklar?

Boşu boşuna Trabzonspor taraftarlarını germeye ve gereksiz yere yormaya lüzum yok.

İstiklal'de bir günde Trabzonsporlular yürüyüş yapsın

Şayet 'şike sürecini' protesto yürüyüşü gerçekleştirecekse amaca ulaşabilme ve etkili olabilme açısından yürüyüş merkez bir yerde yapılmalı.

Mesela pek çok kesimlerin yaptığı gibi İstiklal caddesi neden olmasın!

Taksim Meydanı ile İstiklal Caddesi her türlü toplumsal gösteri, yürüyüş ve basın açıklamalarına kapatılmasının ben şahsen taraftarıyım. Ancak bu yasak bazı kesimler tarafından delinmektedir. Bazen de yetkililerce müsamaha edilmektedir.

Nitekim bazı grupların izin almadan yürüyüş yaptığı gibi Trabzonspor taraftarları da Galatasaray lisesi önünde toplanıp İstiklal caddesinde sessiz bir yürüyüş ile daha verimli sonuç alınabilir. Dolayısıyla Trabzonspor taraftarları İstinye'de değil İstiklal'de yürümeli.

Trabzonsporlular şike'yi TFF güvenliğine mi anlatacaklar!

Bu hususta geçmişte İstiklal Caddesi'nde öküzlü-kağnılı yürüyüş yapıldığını biliyoruz. Hatta daha yeni Hrant Dink'in 8. yıldönümü nedeniyle Fransız Başkonsolosluğu önünde toplanan bazı gruplar  Galatasaray Meydanı'na kadar ellerinde pankartları ve yaktıkları meşalelerle "Hepimiz Hrant'ız, hepimiz Ermeniyiz" yazılı pankart ve dövizler taşıyıp, sloganlar atarak İstiklal caddesinde yürüyerek anma etkinliği gerçekleştirdi.

Bir takım çevreler "Hepimiz Hrant'ız, hepimiz Ermeniyiz" sloganları atarken Şike'den mağdur olduğu için hakkını aramak isteyen Trabzonspor taraftarları adaletin yerini bulmasını ve kupanın gelmesini sağlamak için "Adalet ve Temiz Futbol" yürüyüşü yapmalarından daha doğal ne olabilir?

Yürüyüşü organize edenler 2010 - 2011 sezonundaki ligde şampiyonluk kupasının Trabzonspor'a verilmemesine tepki amacıyla "Adalet Ve Temiz Futbol" sloganıyla Pazar günü TFF güvenliğine meramlarını anlatacaklarına İstanbul'un sembollerinden olan istiklal caddesinde yürümeleri daha faydalı olur.

İstanbul valiliği de hakkaniyetle hareket etmeli ve olası yürüyüşe engel olmamalı. Hrant Dink taraftarlarına ve başka gruplara serbest olan Halaskargazi ve İstiklal caddeleri Trabzonspor taraftarlarından esirgenmemeli. Trabzonlular bu ülkenin zencileri değil, onlarda bu ülkenin vatandaşlarıdır ve eşit olarak muamele görmelidir! 

Yorumlar
TREND HABERLER