YAZARLAR

Trabzonspor'u şike suçlarına ortak etmeyin

Trabzonspor'u şike suçlarına ortak etmeyin

Nurettin Özgenç
Nurettin Özgenç[email protected]
İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen şike kararlarının Yargıtay tarafından onanmasının ardından aralarında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu ceza alan ve onlara şirin görünmek isteyen Fenerbahçeliler kendi suçlarına ortak aramaya başladı.

Oysa Trabzonspor yöneticileri 16. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği kararla beraat ederken bu karar Yargıtay tarafından onanmasına rağmen maalesef bazı kesimler tarafından günümüzde aslı astarı olmayan, ciddiyetsiz, inandırıcılıktan uzak, bir takım suçlayıcı açıklamalar yapılmaktadır.

Örneğin, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz'ın önceki günkü olağan genel kurulda Trabzonspor'u hedef alarak yaptığı konuşmada Şike süreciyle ilgili olarak "....Trabzonspor'dan birilerinin gelip kendilerine 1 milyon dolar teşvik primi vaadinde bulunduğunu söyledi. Ben de Trabzonlu dostum Zeki Mazlum'u (Trabzonspor eski yöneticisi) aradım. Bunların hepsi tapelerde mevcut" açıklamasını yapmıştı.

Bu açıklamayla ilgili olarak kimlik adında uslu yazan ama uslu durmayan biri kendince değerlendirme yaparak "Sayın Faruk Özak, 2010-11 sezonunda Spor Bakanı'ydı. Trabzon'la ilgili hangi tapeleri nasıl yok ettiler, buna kimler sebebiyet verdi? Sayın Özak'ın açıklaması lazım. Çünkü Sivasspor Başkanı açık açık konuşuyor. Artık bunu bir şekilde araştıracak hakimler, savcılar olmalı. Bizim hakkımızı teslim edecekleri gün yakındır. Ama Sayın Özak bu süreçle ilgili açıklama yapmalı ve hangi konularda müdahil olduğunu anlatmalı" dediği basına yansıdı.

-Şikeci kankalar suçlarına ortak arıyor-

"Sazan gibi atladı" diye argo bir deyim vardır. Biri, ortalığa aslı esası ve de her hangi bir dayanağı olmayan bir laf atar, bazıları da o lafı ciddiye alır ve üzerine gider. İşte o "Ciddiye alan" kişiye "Sazan gibi atladı" denir... Daha doğrusunu söylemek gerekirse, ben böyle biliyorum. Ben de bu "Sazan" ne menem bir balıkmış bir araştırayım dedim. Önümüzde "İnternet" denilen bir imkan var. Giriyorsun İnternete yazıyorsun "Sazan" diye sonra da "Ara" dedin mi, ne kadar "Sazan"lar varsa hepsi geliyor oltaya, pardon olta değil, ekrana...Bakın oralardan "Sazan balığı" hakkında aldığım bilginin biri şöyle...  
 
Diyor ki o bilgi: Dipleri karıştırır, suyu bulandırırlar. Çevik ve hareketli balıklardır. Sürüyle dolaşırlar. Eti fazla kılçıklıdır vs. Anlamaya çalıştım "Sazan" benzetmesini ve kendime göre de şöyle bir analiz yaptım.

Şimdi bu "Sazan"lar "Dipleri karıştırır, suyu bulandırırlar..." lar mış ya... Dahası "Balıkçılar bunları harekete geçirmek için gürültülü sesler çıkarırlar..." mış ya... Bunların ki de aynen bu hesap. Bazı şikeci Kankalar suçlarına ortak arıyorlar sanırım.

Sen Fenerbahçe yöneticisi olarak "Sazan" gibi ortalığa atılacağına, önce bir bekle bakalım İddialar için karşı taraf ne diyecek, cevapları nasıl olacak, ifadeleri ne? Neden "Sazan" gibi lafın üzerine atlayıp, sanki böyle bir şeyi bekliyormuşçasına görüntü veriyorsun.

Keza Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın şike davası kapsamında aldığı 6 yıl 3 aylık hapis cezası Yargıtay 5. Ceza Dairesi tarafından onandı. Davanın onanması ile birlikte bireysel başvuru ile Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

Belli ki başkanınızı mahkemece sabit görülen bir suçtan kurtarmak için hamleler yaparak yeniden yargılanma talebiyle girişimlerde bulunuyor yada tutuklanmamak için süreci uzatıyor olabilirsiniz bunlar bizim dışımızda olan gelişmeler. Bu girişimler başarılı olur veya olmaz o konuya yargı karar verecek. Bu tür girişimler Trabzonspor camiasını çokta ilgilendirmiyor.

Ancak kendi başkanınızı kurtarmak için Trabzonspor üzerinden suçlayıcı konuşulmasına ve çirkin harekete ortak edilmesine asla sessiz kalamayacağımız da iyi bilinmeli.

Yorumlar
TREND HABERLER