BASKETBOL

Trabzonspor'un potada başkanı belli oldu

Beko Basketbol Ligi takımlarından Trabzonspor Basketbol Kulübü Derneği başkanlığına Mehmet Yiğit Alp seçildi.

Trabzonspor'un potada başkanı belli oldu

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen olağan genel kurulu toplantısına eski dernek başkanı Saner Ayar, yöneticiler ve dernek üyeleri katıldı. Osman Çavuşoğlu'nun divan başkanlığında gerçekleştirilen genel kurulda, gündem maddeleri görüşüldü.

 
Toplantıda, yönetim kurulu faaliyet raporu ve denetleme kurulu raporu okunarak, oylamaya sunuldu. Bu raporların oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından tahmini bütçe oylandı. 4 milyon 135 bin lira borcu bulunan kulübün, tahmini bütçesi ise 2 milyon 350 bin lira olarak kabul edildi.

 
Saner Ayar'ın aday olmadığı genel kurulda, yönetimde kulüp başkan yardımcılığı görevini yürüten Mehmet Yiğit Alp başkanlığında hazırlanan tek listeyle seçime gidildi.

-AYAR: ''BAZI KOLTUKLARI PAYLAŞMAK İŞİN GELECEĞİ AÇISINDAN ÖNEMLİ''-

Oyların kullanılmasının ardından Alp'in listesinde de yer alan Ayar, yaptığı konuşmada, 2,5 yıl önce bu işe başladıklarını belirterek, ''Trabzon'da çok uzun yıllar önce başlayan basketbol adımı, son 3 yılda geri dönülemez bir şekilde profesyonelleşmiş ve Trabzonspor'un hak ettiği layık olduğu şekilde Beko Basketbol Ligi'nde temsil edilir hale gelmiştir. Bu anlamda, bu işe birlikte başladığımız, yönetim kurulunda yer alan arkadaşlarıma sonsuz şükranlarımı sunuyorum'' dedi.

Ayar, bugünün ekonomisinde ve spor endüstrisinde bu işlerin sadece dilekle ve gönüllülükle yürümediğine dikkati çekerek, ''Sponsorluk bunun ayrılmaz bir parçası ve çok önemli bir bölümü. Bu noktada bize maddi olarak sponsor olan tüm markalara teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Bazı koltukları paylaşmanın, yaşanan ve gelecek süreçte, işin sağlığı açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Ayar, şöyle devam etti:

''Bu noktada yeni başkan 30 yıllık arkadaşım, kardeşim Mehmet Alp beye çok güvenerek ve inanarak görevi teslim ediyorum. Bu süreçte hep yanında olacağım ve sonuna kadar onu destekleyeceğiz. Umarım Trabzonspor'un, Trabzon şehrindeki tüm kulüplerde başkanlık yapan arkadaşlarımız, başkanlık yapan büyüklerimiz, bir sonraki dönemlerde aynı yönetim kurullarında üyelik de yapabilecek durumda olabilirler. Çünkü Trabzon sevgisi ve aşkı bunu gerektirir. Umarım Trabzon'da, basketbol kulübümüzde olduğu gibi her üç yılda bir gerçekten bu görevi layığıyla yapabilecek yeni arkadaşlarımız bu işlerin başına gelir ve böylece Trabzon şehrine yakışan bir çok takım kurulur. Trabzon'da artık basketbol geri dönülemez şekilde hiçbir neden ve mazeret oluşturulamayacak şekilde ivmelenmiştir ve bundan sonrada böyle devam edecektir.''

-PROFESYONEL VOLEYBOL TAKIMI-[page_end]
Ayar, Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları (EYOF) sayesinde şehrin müthiş tesisler kazandığını anımsatarak, şunları söyledi:

''Tesisleri misafirlerimle birlikte gezdim ve bu şehrin çocuğu olmaktan, Trabzonsporlu olmaktan tekrar tekrar gurur duydum. Tabi bu gurur aynı zamanda yerini çok ciddi bir sorumluluğa da bırakıyor. Bu kadar güzel tesislerin, bu kadar şık ve donanımlı yapıların olduğu bir şehirde sadece futbol ve basketbolla bu iş olmaz. Bu şehrin girişinden, çıkışına kadar gördüğümüz bütün logoların hayata geçmesi lazım. Şehrin önümüzdeki dönemde voleybol takımına da ihtiyacı var diye düşünüyorum. Yeni dönemde orada görev alacağım. Mesaimin yarısını basketbol takımına aktaracağım ama geri kalan kısmını da profesyonel birinci ligde mücadele eden voleybol takımı hazırlamak için harcayacağım.''

Ayar'ın konuşmasının ardından divan başkanı Çavuşoğlu, seçim sonuçlarını açıkladı. Seçimde oy kullanan 29 üyenin oyunu olan Alp, başkanlığa getirildi.

-YENİ BAŞKANDAN TEŞEKKÜR KONUŞMASI-

Başkanlığa seçilen Mehmet Yiğit Alp, sonuçların açıklanmasının ardından yaptığı konuşmada, herkese teşekkür ederek, bundan sonra çalışma vakti olduğunu söyledi.

Bugün gerçekleştirilecek yönetim kurulu toplantısı ile hemen çalışmalara başlayacaklarını belirten Alp, ''Şehirle entegrasyonu sağlamamız gerekiyor. Kulübü ortak akılla yönetmemiz, yapılanların üstüne bir taş daha koymamız gerekiyor. Kulübü hep birlikte yöneteceğiz. İnşallah bundan sonra daha yukarlarda Trabzonspor basketbol takınımını göreceğiz'' dedi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER