TRABZONSPOR

Trabzonspor'un yeni başkanı Muharrem Usta oldu

Trabzonspor, 48 yıllık kulüp tarihinin 44. yönetimini seçti. Trabzonspor'un yeni başkanı 3061 oyla Muharrem Usta oldu.

Trabzonspor'un yeni başkanı Muharrem Usta oldu

Trabzonspor, 48 yıllık kulüp tarihinin 44. yönetimini seçti. Muharrem Usta, Celil Hekimoğlu ve İbrahim Hacıosmanoğlu'nu geride bırakarak, bordo-mavililerin yeni başkanı seçildi.

Hayri Gür Spor Salonu'nda gerçekleştirilen ve iki gün süren Trabzonspor Kulübü'nün 70. Olağan Genel Kurulu'nda 20 sandıkta geçerli 7150 oy kullanıldı. 

Trabzonspor Olağan Genel Kurulunda oy verme işlemi saat 16.55'de tamamlanmasının ardından yaklaşık 3,5 saat süren sayımın ardından 3061 oy alan Muharrem Usta, bordo-mavili kulübün 16. başkanı oldu.
Diğer adaylar Celil Hekimoğlu 3049 oy alırken, İbrahim Hacıosmanoğlu 1040 oy aldı.

OY SONUÇLARI
Muharrem Usta 3061
Celil Hekimoğlu 3049
İbrahim Hacıosmanoğlu: 1040   

Trabzonspor'un yeni başkanı Muharrem Usta kimdir?

Genel kurul divan başkanı Ahmet Metin Genç, yaklaşık 3,5 saat süren oy sayımının ardından Muharrem Usta'nın 3 bin 61, Celil Hekimoğlu'nun 3 bin 49, İbrahim Hacıosmanoğlu'nun ise bin 40 oy aldığını açıkladı. Genç, iki aday arasında az oy farkı bulunması nedeniyle Celil Hekimoğlu'n son 5 sandığa itiraz ettiğini ve bu sandıklardaki oyların tekrar sayılacağını kaydetti. 

HEKİMOĞLU SONUCA İTİRAZ ETTİ

Trabzonspor'un 70. Olağan Genel Kurulu'nun divan başkanlığını yapan Ahmet Metin Genç, iki aday arasındaki oy farkının az olması nedeniyle başkan adayı Celil Hekimoğlu'nun 16, 17, 18, 19 ve 20. sandıklara itiraz ettiğini açıkladı. Bunun üzerine söz konusu sandıklar tekrar sayılmaya başlandı.

Divan Başkanı Ahmet Metin Genç, demokratik şekilde sayımı gerçekleştirdiklerini belirterek, "Son 5 sandığa yapmış olduğu itirazı nedeniyle son 5 sandığın yeniden açılarak sayılmasına karar verdik. Aradaki fark çok az. Bu fark Celil Hekimoğlu lehine de olsaydı karşı tarafta aynısını yapardı. O yüzden sandıkları tekrar sayacağız" dedi.

Usta, 3061 oy alırken Celil Hekimoğlu ise 3049 oy almıştı. Aradaki oy farkının 12 olması üzerine bu itiraz yapıldı.

MUHARREM USTA
MUHARREM USTA

ASİL ÜYELER
Ahmet Çubukçu, Nevzat Aydın, Önder Bülbüloğlu, Zeki Öztürk, Gençağa Meriç, Suat Şen, Orhan İlarslan, Coşkun Bülbül, Prof. Dr. İsmail Yüksek, Ali Rıza Egemen, Gökhan Saral, Prof. Dr. Asım Ören, Mehmet Yiğit Alp, Emre Aksoy

YEDEK ÜYELER
Okan Alemdaroğlu, Tuncay Bekiroğlu, Özer Bayraktar, Yiğit Oğuz Duman, Adem Beder, Fatih Vardaroğlu, Erhan Çimşir    

İbrahim Hacıosmanoğlu'nun gözyaşları

MUHARREM USTA'NIN KONGREDEKİ KONUŞMASI

Başkan adayı Muharrem Usta ise Trabzonspor'un büyük bir camia ve marka olduğunu vurgulayarak, "O da Trabzon'dan çıktı ama şampiyon oldu, Türkiye'ye mal oldu. Şampiyonlukları elde ederek dünya markası oldu. Trabzon'umuzdan çıkan tek dünya markası Trabzonspor. O halde Trabzonspor'umuzu Trabzon'dan, Ankara'dan, İstanbul'dan, dünyanın dört bir yanından bütün güçlerimizi birleştirerek muhteşem şekilde yöneteceğiz. Size yakışan bir yönetimle Trabzonspor'u şaşalı günlerine tekrar döndüreceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Usta, başarı olmadan hiçbir şekilde bir camianın bütünleşmesinin, birleşmesinin mümkün olmadığını söyleyerek, "Onun için '8. şampiyonluk' dedik ve 50. yıl için büyük bir hedef koyduk. Bu büyük marka 50. yılını asla ve asla boş geçmemelidir. Son dönemde sıkıntılar yaşanmış olabilir. Bazıları, Trabzonspor'u çok sıkılmış, kendi içine kapanmış görebilir. Ekonomik, sportif sıkıntılar nedeniyle Trabzonspor'un o büyüklüğünü farketmeyenler olabilir. O büyük Trabzonspor'u sizlerle birlikte tekrar ayağa kaldıracağız ve 8. şampiyonluğa en güçlü şekilde birlikte devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor'un çeşitli sorunları bulunduğunu dile getiren Usta, şöyle devam etti:

"Trabzonspor'un ekonomisi kötü olabilir ama biz o ekonomik sıkıntıyı bilerek yola çıktık. Trabzonspor, bu yüklerin altından kalkar, kimse endişe etmesin. O bütçe açıkları da devasa borç da oyunculara olan borçların da bu camia, milyonlar bunun altından kalkar, kimse endişe etmesin. O sportif başarı 8. şampiyonluk, o büyük hedef hep birlikte başarılabilir. Trabzonspor'un itibarı hepimizin el üstünde tutması gereken bir konudur. Birlikte onu en nadide yere koymayı hep beraber başaracağız. Tekrar şanlı günlere dönmek için birlikte yürüyoruz."

Usta, birçok zorluklar yaşandığını, bunlardan birinin de 2010-2011 sezonuyla yaşananlara ilişkin olduğunu belirterek, "2010-2011 sezonu o gün elde etiğimiz şampiyonluğu ciğerimizden hiç kimse söküp alamaz. Sonuna kadar bu mücadele bütün güçlerimizle devam edecek" diye konuştu. [page_end]

OY VERME İŞLEMİ GEÇ BİTTİ

Resmi olarak saat 16.00'da bitecek oy kullanma işlemi katılımın fazla olması nedeniyle salonda bulunan her üyenin oy kullanmasına müsade edilerek bir süre daha uzatıldı. Resmi sürenin dolmasıyla birlikte Hayri Gür Spor Salonu'nun kapıları kapatıldı ve sadece içeride bulunan delegelerin oy kullanmasına müsade edildi. Saat 16.50 itibariyle kalan üyelerin de oylarını kullanmasıyla birlikte Trabzonspor'un yeni başkanını belirleyecek seçim işlemine geçildi.

Trabzonspor kongresinden fotoğraflar

BAŞKAN ADAYLARI NELER SÖYLEDİ?

Trabzonspor Kulübü'nün 70. Genel Kurulu'nda ikinci gün, başkan adaylarının konuşmasıyla başladı.

Hayri Gür Spor Salonu'nda dün başlayan ve bugün yapılacak seçimle sona erecek genel kurulun ikinci gününde, başkan adayları delegelere hitaben konuşma yaptı.

Celil Hekimoğlu'nun konuşması

Kura çekimi sonrası ilk olarak başkan adayı Celil Hekimoğlu, üyelere seslendi. Hekimoğlu, Trabzonspor'un en büyük probleminin birlik ve beraberlik olduğunu belirterek, "Biz bu sorunu ortadan kaldırabilmek için içinizden, Trabzon'da yaşayan arkadaşınız olarak karşınızdayım. Daha önce başkan adayı olan Hakan Kulaçoğlu ve Sebahattin Çakıroğlu arkadaşlarımız da aramızda. Birleşmiş, bütünleşmiş bir kadroyla huzurlarınızdayım. Biz Trabzonspor yönetiminde büyük bir birlikteliği sağlamış durumdayız" dedi.

Hekimoğlu, Trabzonspor'u kendi fikir ve görüşleriyle yönetmeye değil, hep beraber yönetmeye talip olduklarını ifade ederek, seçildikten sonra bu anlayışlarından taviz vermeyeceklerini, bu birlikteliği hep beraber sağlayacaklarını söyledi.

celil hekimoğlu

Trabzonspor'un 2010-2011 yılında şike süreciyle karşı karşıya kaldığını kaydeden Hekimoğlu, "Fenerbahçe Kulübü şike yapmış, Sayın Aziz Yıldırım şike yapmış ve Trabzonspor'un hakkı gasp edilmiştir. Biz bunu unutmadık, hiçbir  zaman unutmayacağız ve bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız" diye konuştu.

Trabzonspor'u Trabzon'dan yönetmenin sadece kentin fiziki sınırları içerisinde kaynaklarla yönetilmesi anlamına gelmediğini anlatan Hekimoğlu, şunları kaydetti:

"Trabzonspor'u ülke ve dünya üzerinde insan ve potansiyeliyle hep beraber yönetmek istiyoruz. Kulübün ağır ekonomik sorunları var. Yılda 150 milyon lira açık veriyor, bunu kapatmamız lazım. Bu sürdürebilir değildir. O yüzden mutlak suretli Trabzonspor'un gelirlerini artırıp, harcama kalemlerini azaltmamız lazım. Birçok projemiz var. Sabırla bunu işleyerek Trabzonspor'u sürdürebilir, döndürülebilir ekonomik yapıya kavuşturmak zorundayız."

Hekimoğlu, göreve gelmeleri halinde futbolculara ve çalışanlara birikmiş borçları ödeyerek yeni bir sayfa açacaklarını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

 "Hiçbir zaman hayal satmayacağız, hiçbir zaman yalan söylemeyeceğiz. Hep doğruları konuşacağız. Size sadece yapabileceklerimizi vadedeceğiz. Bunları gerçekleştirmek için var gücümüzle yapacağız. Zirve yarışından şaşmadan görev süremiz içinde borçları düşmüş, nakit akışı sağlanan yapıya döndüreceğiz. Trabzonspor'un 70'li yıllardaki şampiyonluk ruhunu geri getireceğiz. Biz İstanbul'u değil, İstanbul bizi takip edecek. Ali Kemal efsanevi futbolcumuz burada. Onunla beraber yeni efsaneler yaşayacağız. Güçlüyüz, ilkeliyiz ve hazırız. Gelin oyunuzu verin ve mutlu yarınları beraber inşa edelim. Bizim kavgaya, gerginliğe değil, bütünleşmeye ihtiyacımız var." 

İbrahim Hacıosmanoğlu'nun konuşması olay oldu

3 adayın kürsüden yaptıkları konuşmada mevcut başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun "Bırakın biz kurtaralım Trabzonspor'u" sözleri sosyal medyada Trabzonsporlu taraftarların da tepkisine neden oldu.

İŞTE O AÇIKLAMA:

"Çocukluk hayalim Trabzonspor başkanı olmaktı. 2.5 yıl önce bu hayalimi gerçekleştirdim. Bugün devam etsin istiyorum. Mahkemelerin yanı sıra kendini Trabzonspor'un sahibi sananlarla uğraştım. Kayyum geliyor iddiaları ile kulübü kitlediler. Onlara Aralık ayında kongre var Sportif ve ekonomik anlamda çökmüş bir Trabzonspor alıp ne yapacaksınız? Bırakın biz kurtaralım Trabzonspor'u, size daha güçlü teslim edelim dedim ama bunların amacı farklı. Başarısızlığın nedeni ben olsaydım, aday olmazdım. Beceremedim bırakıyorum derdim."

ibrahim hacıosmanoğlu

Hacıosmanoğlu, kulübün ekonomik olarak battığı yönündeki söylentileri de yanıtlayarak, borçların bir önceki dönemden kaynaklanan faiz ve kur yükünden olduğunu kaydetti.

Hakem hatalarıyla kendilerinin şampiyonluktan uzaklaştırıldığını iddia eden Hacıosmanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"(Kurumlarla kavga ederek kulübü başarıya taşıyamazsınız) diye bizi eleştirdiler. Üçüncü senemizde, 'ağabeylerin dediği gibi kavga etmeyelim' dedik. Önemli oyuncular aldık. Kimse tahmin etmiyordu ilk 4 haftada Trabzonspor'un 10 puan alacağını. 'Trabzonspor'un önünü erken keselim, yukarıya çıkarsa tekrar bize sıkıntı yaşatır' diye bize operasyon yapılmaya başlandı. Bu operasyonun dış kaynakları ve içerideki işbirlikçileri var. Aslında onlar Trabzonspor haini. Kulübe ihanet ettiler. Amaçları, yönetimin kongreye sportif başarılı şekilde gitmesinin önüne geçmekti."

Hacıosmanoğlu, şike mücadelesine ilişkin şunları söyledi:

"UEFA Temyiz Kurulu gerekçeli kararını bekliyoruz. Gerekçeli karar geldikten sonra CAS ve FIFA'nın devreye girmesiyle nelerin yaşanacağını, bize bu operasyonu yapanlar çok iyi biliyor. Bizden öncekilere 'sus' dediler, sustular ama bize 'sus' denilmeyeceğini herkes bilir. Bu konudaki mücadelemiz son hızıyla devam ediyor. Bu ülkenin başına gelecek cezaları bildiklerinden dolayı sportif yapılan operasyonun asıl nedeni budur. Başka hiçbir nedeni yok. 'Belki bu adamdan sonra geleni kontrol ederiz' düşüncesinde olanlar olabilir. UEFA'ya 'Türkiye Milli Takımı 2016'ya katılmaya hak kazandı ama sizin kurallarınıza uymuyor, kurallarınız Türkiye'de uygulanana kadar almayın' diye şikayet dilekçesini verdikten sonra bu operasyonlar sıklaştı. 'Türkiye ceza alsın' diye derdimiz yok. Bizim tek istediğimiz Avrupa'nın, verdiği cezaları ve spor hukukunu uygulamayan TFF'ye yaptırım uygulatmasıdır. Türkiye Milli Takımı'na da kimsenin ceza vermesi gibi bir durum söz konusu değil. 'Şu kadar süreniz var, kararlarımızı uygulayın' diyecekler. Bize yapılan operasyonların arkasındaki asıl neden budur."

"Sportif olarak başarısız olsaydım karşınıza aday olarak çıkmazdım" diyen Hacıosmanoğlu, "(Beceremedim) derdim, giderdim. Bugün 30 puanın üzerindeki bir başkan olarak burada olsaydım, diğer başkan adayları da burada olmazdı. Bu düzenin değişmesi lazım. Trabzonspor'u kendi ticari ve siyasi bekası için kullananların devrinin bitmesi lazım. Bu kongre onun için de önemlidir. Trabzonspor’u düşünenlerin görev alacağı bir yönetimi yaratmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

OY PUSULALARI

Yapılacak konuşmaların ardından seçime geçilecek. Celil Hekimoğlu sarı oy pusulasını, İbrahim Hacıosmanoğlu bordo oy pusulasını, Muharrem usta ise mavi oy pusulasını kullanacak.

Trabzonspor'da yeni başkan belli oluyor

BAŞKAN ADAYLARININ LİSTELERİ

İbrahim Hacıosmanoğlu'nun yönetim listesi: Fahrettin Çebi, Sefer Kapucuoğlu, Nevzat Kaya, Resul Kalkan, İbrahim Coşkuner, Kadem Çakıroğlu, Köksal Güney, Necip Sevinç, Ömer Yeşilyurt, Mehmet Karaoğlu, Hakan Gedikli, Ali Haydar Baş, Mehmet Terzi, Fazlı Çilingir, Muammer Şahin, Göksel Günal, İrfan Altunel, Lokman Sadıklar, Ali Uzunay.

Celil Hekimoğlu'nun yönetim listesi: Mustafa Gültepe, Sebahattin Çakıroğlu, Kemal Halil, Davut Yurttaş, Faruk Kanca, Harun Kaya, Hakan Orhan, Mehmet Ongan, Alper Bektaş, Süleyman Kalemci, Ali Kemal Denizci, Bekir Bülbüloğlu, Turgut Öksüz, Hakan Kulaçoğlu, Hüseyin Örs, Sezai Oflaz, Kenan Bilge, Sami Karaman, Ahmet Akyurt, Sezgin Oğul

Muharrem Usta'nın yönetim listesi:  Ahmet Çubukçu, Nevzat Aydın, Önder Bülbüloğlu, Zeki Öztürk, Gençağa Meriç, Suat Şen, Orhan İlarslan, Coşkun Bülbül, Prof.Dr.İsmail Yüksek, Ali Rıza Egemen, Gökhan Saral, Prof.Dr.Asım Ören, Mehmet Yiğit Alp, Emre Aksoy, Okan Alemdaroğlu, Tuncay Bekiroğlu, Özer Bayraktar, Yiğit Oğuz Duman, Adem Beder, Fatih Vardaroğlu, Erhan Çimşir

TRABZONSPOR GENEL KURULUNUN 1. GÜNÜNDE NELER YAŞANDI?[page_end]

Kulüp genel sekreteri Köksal Güney'in konuşmasıyla saat 10.50'de başlayan genel kurulda 3 adayın ortak kararıyla gösterilen Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, oy çokluğuyla kongre divan başkanı seçildi. Daha sonra saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından gündem, genel kurul üyelerine sunuldu.

İbrahim Hacıosmanoğlu: Adaylıktan çekilirim!

Kongrede bugün, kulüp yönetim kurulunun idari ve mali raporları, denetleme kurulu raporu okunup görüşülecek. Daha sonra da yönetim kurulunun ibrası üyeler tarafından oylanacak. Dernek ve bağlı şirketlerin 2016 yılı konsolide ve sola bütçelerinin okunup görüşülmesinin ardından dilek ve temenniler bölümüyle ilk gün sona erecek.

Trabzonspor'da yeni başkan belli oluyor

İBRA EDİLDİ

İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlığındaki yönetim kurulu, mali ve idari yönden oy çokluğuyla ibra edildi. Açılış ve gündemin oylanmasının ardından söz alan Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, genel kurulun hayırlı olmasını dileyerek, "3 başkan adayının kahvaltıda bir araya getirilmesi toplumu rahatlatan, camiayı kucaklayan bir fotoğraf oldu. İlgimizi, birikimimizi güzel dile getirelim, eyleme sokalım ki Trabzonspor yarar bulsun. Trabzonspor'un zarar bulacağı söylem ve eylemler camiaya katkı sağlamaz" dedi, listelerinde bayan üyelere yer vermeyen başkan adaylarını da eleştirdi.

Ardından Trabzonspor Genel Müdürü Sinan Zengin, yönetim kurulunun idari ve mali faaliyet raporunu okudu.

Trabzonspor kongresinde skandal!

BORÇ 397 MİLYON LİRA

Denetleme Kurulu üyesi İsmet Keskin ise, bordo-mavili kulübün 31 Ekim 2015 tarihi itibariyle Trabzonspor Kulübü Derneği'ne bağlı 6 şirketin kısa vadeli borçlarının 259 milyon 237 bin 453 lira, uzun vadeli borçlarının 193 milyon 840 bin 523 lira, toplam borcunun ise 453 milyon 77 bin 976 lira olduğunu açıkladı. Kulübün kısa vadeli varlıklarının 55 milyon 995 bin 596 lira olduğunu vurgulayan Keskin, kulübün net borcunun ise 397 milyon 82 bin 380 lira olduğunu kaydetti.

Trabzonspor'da yeni başkan belli oluyor

KONGRE DİVANINA TEPKİ

Kongre Divan Başkanlığı, yönetimin idari ve mali yönden ibrasını üyelerin oyuna sundu. Tartışmalı geçen sayım sürecinin ardından Divan Başkanı Ahmet Metin Genç, oy çokluğuyla yönetim kurulunun ibra edildiğini açıkladı. Bazi üyeler, oyların sağlıklı bir şekilde sayılmadığını belirterek, kongre divanına tepki gösterdi. Derneklerin 2016 yılı konsolide ve solo bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi, aidat miktarının da aynı şekilde devam etmesi kararlaştırıldı.

İkinci gün de aynı saatte başlayacak genel kurulda başkan adaylarının konuşmalarından sonra başlayacak oy verme işlemi saat 16.00'da tamamlanacak.

Muharrem Usta'dan Lucescu açıklaması

KONGRE SAKİN BAŞLADI

Trabzonspor'un genel kurulu sakin bir ortamda başladı. Başkan adayları Hekimoğlu, Usta ve Hacıosmanoğlu, kongre başlamadan salona geldi. Spor salonunun önünde güvenlik güçleri yoğun önlemler alırken, üye kartı olmayanlar içeri sokulmadı. İlk saatlerden itibaren üyeler salona gelerek, kongreye ilgi göstermeye başladı.

15 BAŞKAN GÖREV YAPTI

Trabzonspor'da bugüne dek 15 başkan görev yaptı. Bordo-mavili kulüpte, görev sıralarına göre Ali Osman Ulusoy, Rıfat Dedeoğlu, Suat Oyman, Salih Erdem, Şamil Ekinci, Ahmet Celal Ataman, Mustafa Günaydın, Mehmet Ali Yılmaz, Mazhar Afacan, Faruk Nafiz Özak, Özkan Sümer, Atay Aktuğ, Nuri Albayrak, Sadri Şener ve İbrahim Hacıosmanoğlu, başkanlığa seçilen isim oldular.

BAŞKAN ADAYLARININ LİSTELERİ

Trabzonspor'da seçime girecek 3 başkan adayının 14 asil, 7 yedek üyeden oluşan yönetim kurulu aday listeleri şöyle:

İbrahim Hacıosmanoğlu

Asil üyeler: Fahrettin Çebi, Şeref Kapıcıoğlu, Nevzat Kaya, Resul Kalkan, Osman Necip Sevinç, İbrahim Coşkuner, Hakan Gedikli, Ali Uzunay, Kadem Çakıroğlu, Mehmet Karaoğlu, Ömer Yeşilyurt, Köksal Güney, Ali Haydar Baş, Mehmet Terzi

Yedek üyeler: Murat Bahadır Bayrak, İrfan Altıner, Fazlı Çilingir, Lokman Sadıklar, İbrahim Tonyalı, Göksel Günal, Erkan Yavuz Atagün

Muharrem Usta

Asil üyeler: Ahmet Çubukçu, Nevzat Aydın, Önder Bülbüloğlu, Zeki Öztürk, Gençağa Meriç, Suat Şen, Orhan İlarslan, Coşkun Bülbül, Prof. Dr. İsmail Yüksek, Ali Rıza Egemen, Gökhan Saral, Prof. Dr. Asım Ören, Mehmet Yiğit Alp, Emre Aksoy

Yedek üyeler: Okan Alemdaroğlu, Tuncay Bekiroğlu, Özer Bayraktar, Yiğit Oğuz Duman, Adem Beder, Fatih Vardaroğlu, Erhan Çimşir

Celil Hekimoğlu

Asil üyeler: Bekir Bülbüloğlu, Hüseyin Örs, Sebahattin Çakıroğlu, Hakan Kulaçoğlu, Davut Yurttaş, Kemal Halil, Mehmet Ongan, Faruk Kanca, Ali Kemal Denizci, Mustafa Gültepe, Turgut Öksüz, Alper Bektaş, Süleyman Kalemci, Fikret Ataoğlu 

Yedek üyeler: Hakan Orhan, Sami Karaman, Sezgin Oğul, Harun Kaya, Aydın Aktaş, Kenan Dilek Bilgin, Serdar Boğuçlu

Bu arada, İbrahim Hacıosmanoğlu bordo, Muharrem Usta mavi, Celil Hekimoğlu ise sarı renkli listelerle seçime girecek.

Yorumlar
TREND HABERLER