YAZARLAR

Transfer gerekli mi?

Transfer gerekli mi?

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Ligimizin ikinci yarısı için harıl harıl çalışan takımlar, kadrolarını güçlendirmek için yoğun çaba sarf ediyor. Anadolu takımları da yavaş yavaş doğru yolu bulma yolunda ilerliyorlar. Ya tutarsa mantığı ile oyuncu almalar geçmişe göre biraz daha azaldı. Menajerler aracılığı ile yine bir sürü isim öneriliyor ama artık sokağa atılacak para yok.

Transfer ihtiyaç olduğu zaman yapılır. Taraftara şirin gözükmek için transfer yapılmaz.

Torku Konyaspor Alexander Hleb ile anlaştı. Arsenal ve Barcelona kariyeri olan Hleb, Konyaspor’un tam aradığı nokta transferi olur diye düşünüyorum. Konyaspor iyi pres yapan ama oyun kurma noktasında sıkıntıları olan bir takımdı. Hleb ile bu sıkıntılarını çözeceklerdir.

Beşiktaş, Ronaldinho için çok uğraştı ama transferi gerçekleştiremedi. Fikret Orman taraftara net bir mesaj vermişti. İsim yapmış oyunculara para saçmayacağız demişlerdi ama Ronaldinho için yıllık önerilen 6 Milyon €, Fernandes için de emsal oldu. Beşiktaş, yabancı oyuncu transferinde diğer takımlara göre gerçekten sınıfta kalmıştır.

Trabzonspor ise Chelsea’de oynamış eski takım arkadaşlarını toplamaya çalışıyor. Muhtemelen Kalou transferi için girişimlerde bulunuldu. Yabancı oyuncular kadar yerli oyuncular için yapacağı hamleler daha önemli diye düşünüyorum. Muhammed Demirci ve Cenk Tosun için girişimleri bakalım sonuç verecek mi?

Galatasaray ise açıklamaları ile beklentileri arttırdı. Telles her ne kadar geliyorum dese de henüz netleşmedi. Geleceğe yatırım çalışmaları sürüyor ama Mancini memnun değil. Mancini kendi listesindeki oyuncuların alınmasını istiyor. Hajrovic transferi için bekleyip görmek gerek. İsmi geçen diğer isimlerle ilgili de mutlu son olacağa benzemiyor. Mancini – Aysal krizi yaşanıyor desek yanılmış olmayız.

Fenerbahçe ise kadrosuna takviye konusunda girişimleri olsa da çok önemsemiyorlar. Yobo ve Kadlec ile yolları ayırmanın hesapları yapılıyor. Semih yuvadan uçtu. Serdar’ın kiralık gitme durumu var. Salih konusunda girişimde bulunan kulüplerin kendilerini boşuna yorduğunu söyleyebiliriz. Benim şahsi fikrim ise Cristian ve Meireles ikisini gönderip takıma ofansif anlamda katkı sağlayacak bir oyuncu transfer edilmelidir. Bu sayede Salih’de gelişim kat edebilir.

Benim bu transfer döneminde en etkili bulduğum kulüp Antalyaspor oldu. Giray Kaçar ve Semih Şentürk gibi iki önemli oyuncuyu kadrolarına kattılar. Kadro derinliği diğer takımlara oranla çok daha iyi oldu. Amrabat transferi de gerçekleşirse ikinci yarıda çok daha farklı bir Antalyaspor izleriz.

Umarım diğer Anadolu takımları da iyi transferlere imza atarlar ve ligimizin kalitesi artar.

Yorumlar
TREND HABERLER