BAŞAKŞEHİR

Transfer harcamaları galibiyet primine denk

Vodafone Arena’da Beşiktaş’ı deviremeyen İstanbul ekibi, galibiyet primlerinden şu ana kadar kasasına 14.7 milyon TL koydu. Bu rakam, Medipol Başakşehir’in son iki sezonda yaptığı transfer bedeline eşit.

Transfer harcamaları galibiyet primine denk

Süper Lig'in 12. haftasında liderliğini, aldığı 9 galibiyet ve 3 beraberlikle devam ettiren Medipol Başakşehir, şu ana kadar galibiyet primlerinden kasasına 14.7 milyon TL koydu.

TFF'den galibiyetler için 1.4 milyon TL, beraberlikler için ise 700 bin TL prim almaya hak kazanan ekip, son iki sezonda transfere ise sadece 14.7 milyon TL harcadı. Geçtiğimiz sezonu da lig dördüncü olarak tamamlayan İstanbul ekibi, bu süreçte en fazla transfer harcamasını 1.8 milyon Euro ile Cikalleshi'ye ödedi. Turuncu-lacivertliler bonservisle 5 oyuncu alırken, 19 yaşındaki Cengiz Ünder için de kasadan sadece 800 bin Euro çıkardı. Beşiktaş ağlarını da havalandırmayı başaran Cengiz, bu sezon 2 gol attı ve 4 asist yaptı.

Beşiktaş Başakşehir maçının geniş özeti ve golleri

8 FUTBOLCUYA BONSERVİS ÖDEMEDİLER

Transferlerde ağırlıklı olarak bonservissiz oyunculara yönelen Abdullah Avcı yönetimindeki Başakşehir, Emre Belözoğlu'nun da içinde olduğu 8 futbolcuyu son iki sezonda bonservis bedeli ödemeden transfer etti. Hakan Özmert'i Sivasspor'dan, Bekir İrtegün'ü Fenerbahçe'den, Cenk Ahmet'i Kayseri Erciyesspor'dan bu sezon transfer eden ekip, Holmen, Eren Albayrak, Mustafa Pektemek (Kiralık), Attamah'a bedel ödemedi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER