YAZARLAR

Transferde en iyi kim?

Transferde en iyi kim?

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Transfer döneminin yeni başlamasına rağmen takımların birbirleri ile yarışırcasına transferde bu denli yoğun olması taraftarları oldukça sevindiriyor. Spor kamuoyu ise bu transferlerin önümüzdeki sezon ligimizde forma giyecek olmasından oldukça memnun gözüküyor. Ligin kalitesi sadece yıldız transferle artmaz ama onların Türk futbolunun duyurulmasında ve yurtdışına satışlarında mutlaka etkisi olmaktadır.

Fenerbahçe Emenike, Orhan, Serdar, Sezer ile anlaşırken Uğur ve Semih ile sözleşme yeniledi. Baktığımız zaman bu transferler Fenerbahçe’ye güç katacak, kadro genişliği yaratacaktır. Özellikle Emenike takımın ofansif anlamda daha hızlı olmasına büyük katkı sağlar. Sezer ve Serdar’da bu takımda her türlü oynar. İşte Orhan Şam konusunda aynı şekilde düşünmüyorum. Gökhan Gönül, Mehmet Topuz ve Dia gibi isimler varken çok da rahat kadroya giremez. Takımdan gönderilen Bilica, Gökhan, İlhan ve Abdülkadir konusunda ise teknik heyete katılıyorum. Abdülkadir konusunda tereddütleri olanlar var ama Abdulkadir şansını hiçbir şekilde kullanamadı ve beklenilen düzeye ulaşamadı. Kiralık olarak verilen Okan ise yeni takımında gelişme kat edecektir. Fenerbahçe’ye çok daha iyi döneceğinden eminim.

Beşiktaş ise transferde oldukça hızlı davranan takımların başında geliyor. Genç oyuncular Veli, Tanju ve Burak’ın yanı sıra Ersan, Mustafa, Mehmet, Mustafa, Sidnei ve Bebe gibi kaliteli isimleri kadrosuna katan Beşiktaş Egemen ile defansı garantiye aldı. Bu isimler arasında Ersan, Egemen, Mustafa Pektemek, Sidnei gibi oyuncuların kadroda olma ihtimalleri diğerlerine oranla daha yüksek diye düşünüyorum. O kadar forvet içerisinde Bebe’ye ve bu kadar geniş bir kadroda yeni alınan gençlere sıra geleceğini sanmıyorum. Fakat yapılan transferlerin geleceğe dönük olduğunu düşünürsek çok akıllı transferler olduğunu söyleyebiliriz.

Galatasaray ise Selçuk İnan, Elmander ve Ceyhun transferlerinin ardından bekleme sürecinde taraftarından oldukça tepki aldı. Bu aranın ardından Ujfalusi, Forlan ve Reyes ile anlaşıldığı haberleri herkese heyecana boğdu. Bu tansferlerin olamayacağını yazanlar ufak ufak hayal kırıklığına uğruyorlar ki Ujfalusi sağlık kontrolünden bile geçti. Reyes konusunda da sıkıntıların aşıldığı ve anlaşıldığı hatta sözleşme imzalandığı söyleniyor. Forlan konusundaki pürüzler ise aşılamayabilir. Forlan yerine başka adaylarında ismi geçiyor ama Galatasaray genç ve kaliteli bir isim ile anlaşmalı. Elbette tecrübe, bilgi ve birikim ile takım lideri oyunculara ihtiyaç var ama alınan oyuncuların geneli bu şekilde olursa da sıkıntının önüne geçilemez.

Trabzonspor ise transfer konusunda en yavaş davranan kulüp olarak tepki toplamaya devam ediyor. Kadrosundan Egemen, Selçuk, Ceyhun, Yattara, Jaja gibi oyuncuları kaybeden hatta Colman ve Cale ile de yolların ayrılacağı iddiaları varken alınan oyuncuların gidenlerden daha iyi olduğunu söylemek yanlış olur. Zokora ismine saygı duyuyorum ama Sercan, Eren, Paulo, Barış ve Adrian gibi isimlerle şampiyonluğa oynamanın hayal olduğunu söylemekte yarar var. Trabzonspor bu dağılan kadroyu ancak onlar kadar mücadeleci isimlerle doldurabilir. Onun haricinde Trabzonspor deneme tahtası olarak kullanılacak bir kulüp değil. Biraz daha kariyerli, gelecek vaat eden oyuncuları transfer etmedikleri sürece bu kadro iş yapmaz. Geçtiğimiz sezonu çok arayabilirler. Yönetimin acilen kaliteli isimleri kamp dönemine yetiştirmesi gerekir.

Yorumlar
TREND HABERLER