DİĞER HABERLER

Transseksüel haltercinin tarihi yarışı felakete döndü!

Yeni Zelandalı Laurel Hubbard, ilk transseksüel sporcu olma umuduyla rakiplerinin karşısına çıktı. Ancak bu yarış felakete döndü!

Transseksüel haltercinin tarihi yarışı felakete döndü!

İNTERNETSPOR/ İlk transseksüel sporcu olan Laurel Hubbard, Carrara Sports Arena'da gerçekleşen halter yarışında tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Onu rakiplerinden ayıran en büyük özellik ise eskiden erkek olmasıydı. Spor dünyasını ikiye bölen tartışma devam ederken, Hubbard çıktığı yarışta beklenmedik bir sakatlık yaşadı.

Transseksüel aktivist Kirsti Miller, mücadele öncesi Laurel Hubbard için kişisel hesabından şu tweeti paylaştı; ''Keşke bu baskıyı onunla birlikte paylaşabilseydim. Gözlerim yaşardı. Pek çoğumuz sporla uğraştık, lütfen Avustralya, bu cesur kadın için beni gururlandırsın''

Kirsti Miller

GÜZEL BAŞLAYAN YARIŞ FELAKETE DÖNDÜ: Yeni Zelandalı Laurel Hubbard, Commonwealth Games'deki 90kg + finalinde yarıştığı esnada beklenmedik birşey oldu.

Laurel Hubbard

Laurel Hubbard, 120 kg'lık ilk denemesinde başarılı olurken; 132 kg kaldırma denemesinde ise dirseğinden sakatlandı.

Laurel Hubbard

CİNSİYET DEĞİŞTİRDİ: 2014 yılına kadar erkek olan ve Gavin Hubbard olarak yaşayan sporcu 12 aylık bir hormon tedavisinin ardından cinsiyet değiştirdi ve hayatına kadın olarak devam edip Laurel Hubbard ismini aldı.

Daha önce erkek olan sporcunun, Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından yarışlara artık bayan olarak katılmasına izin verilmesi tartışma yaratmıştı. 

Avustralya Halter Federasyonu genel müdürü Michael Keelan, verilen kararı protesto etti; "Bir erkek bir erkek ve bir kadın bir kadındır ve çok fazla değişiklik olduğunu biliyorum, ama geçmişte Bay Hubbard erkek bir şampiyon halterci oldu. Gücü hala var, bence bu tüm kadınlar için haksızlık" dedi.

185 cm boyunda ve 130 kg ağırlığında olan Hubbard, en uzun ve en ağır atlet.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER