SPOR MEDYASI

TRT'deki şok ayrılığın <font color='#000099'>perde arkası</font>

Murat Kosova iki gün ekrana çıktı, bir son dakika kararı ile TRT'den ayrıldı. İşte şok ayrılığın perde arkası...

TRT'deki şok ayrılığın <font color='#000099'>perde arkası</font>
GAZETECİLER.COM (ÖZEL) - TRT'de henüz sular durulmuş değil. TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin başta olmak üzere, Okay Karacan'a kadar herkes şokta!. Murat Kosova'nın 2 gün STADYUM'u sunup TRT'yi bırakmasının perde arkasında neler var?

TRT'de yaşanan şokla ilgili Gazeteciler.com çok özel bilgilere ulaştı... Şöyle özetleyebiliriz ayrılık nedenlerini;

*Para yerine kendi üretimi olan bir program yapmak istedi...
*Geleceğini düşündü; Maddi değil, kariyer anlamında...
*TRT'nin bürokratik havasına uyamadı...

TRT'NİN HAVASI...

Murat Kosova'nın TRT'yi bırakmasının belki de en ilginç nedenlerinden biri bu... Hayal edilemeyecek bir rakamla TRT'ye geçmesine rağmen, kanalın kapısından içeri girdiği anda "ben nereye geldim" demeye başladı.

Evet çok iyi para verilmişti. Onun yerinde kim olsa takla atarak TRT'ye giderdi. Okay Karacan gibi çok önemli bir isimle çalışacaktı. Bütün kapılar önünde sonuna kadar açılmıştı. Yönetim tam destek veriyordu. Ama Murat Kosova, TRT'nin havasına alışamamıştı.

GELECEĞİNİ DÜŞÜNDÜ...

Maddi anlamda değil mesleki anlamda elbette... Sunmaya başladığı STADYUM programı normalde de çok iyi reyting alan bir programdı. Maç özetlerini verme hakkına sahip olan tek kanalda çalışıyordu. Dolayısıyla onun yerine kim otursa o program iş yapardı. Murat Kosova böyle bir programa çok fazla katkıda bulunamayacağını hissetti. Üstelik o kendi imzasını attığı, kendi bilgi ve birikimini taşıyan, kendi beyninin ürünü olan programlar yapmak istiyordu. Gerçi TRT gelecekte için bu vaatlerde de bulunuyordu ama "o gelecek ona çok uzak geldi..."

PARA DEĞİL MUTLULUK DEDİ

TRT'ye başladıktan sonra LİG TV devreye girip Murat Kosova'nın aklını mı çelmişti? Reddedemeyeceği bir rakam mı önerilmişti? TRT'yi bu yüzden mi bırakmıştı?

Kamuoyunun belki de en çok merak ettiği sorular bunlar. Gazeteciler.com'un aldığı kulis bilgilerine göre, Murat Kosova'nın TRT'den ani ayrılığının nedenleri arasında bunların hiç biri yok.

TRT'nin verdiği rakam, LİG TV'nin rakamından daha fazla... Üstelik henüz LİG TV ile bir sözleşmeye imza atmış değil. Öğrendiğimize göre sadece sözlü olarak "evet" demiş durumda.

Murat Kosova'nın aklını çelen LİG TV olmamış. Kosova, TRT'de yapamayacağını anlayıp ayrıldıktan sonra LİG TV devreye girmiş. Çok özel şartlar sunmuşlar. Öğrendiğimize göre onu cezbeden "kendi programlarını yapabilecek" olması olmuş.

Murat Kosova kendisini mutlu edecek bir adresi tercih etmiş görünüyor. Sanırız bu ayrılığın en büyük sancısını TRT'de STADYUM'un sorumluluğunu üstelenen Okay Karacan çekecek. Çünkü elinde en güvendiği isim yok artık.
TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER