1.LİG

TRT'den TFF 1. Lig maçları için açıklama

16 şehir takımının mücadele ettiği, takımların toplam değeri yaklaşık 160 milyon Euro (520 milyon TL) olan TFF 1.Lig’de 6. hafta bugünkü maçlarla başlayacak.

TRT'den TFF 1. Lig maçları için açıklama

16 şehir takımının mücadele ettiği, takımların toplam değeri yaklaşık 160 milyon Euro (520 milyon TL) olan TFF 1.Lig’de 6. hafta bugünkü maçlarla başlayacak.

Ancak hâlâ karşılaşmaların yayını yok. TRT, hafta sonu programında müsabakalara yer vermezken, futbolseverler artık isyan noktasına geldi. Statlara gidemeyen veya şehir dışında olan taraftarlar takımlarının maçlarını izlemek isterken, konuyla ilgili TRT Genel Müdürü Şenol Göka önemli açıklamalarda bulundu.

‘Yüzde 10 bile değil...’

En yetkili isim durumundaki Göka, ilk olarak sürecin neden bu kadar uzadığını anlattı. Fanatik'e konuşan Göka, “Süper Lig maçlarının özet görüntüleri, 1.Lig maçları ve radyo yayınını  içinde bulunduran bir B paketi var. Pahalı bir paket bu. Sırf onun ücreti dışında geçen yıl yayın için 20 milyon lira harcama yaptık. Evet kamu yayıncısıyız ama halkımızdan aldığımız paraları da tasarruflu kullanmak gibi bir sorumluluğumuz var. Maçların reklam geliri yaptığımız teknik  masrafın yüzde 10’u bile değil. Üstelik haftada 7 maçı vermek için bir kanal yetmiyor. Ama her  şeye rağmen kamu yayıncısı olarak futbolu destekleme adına bu maçları vermemiz gerekiyor. Kârlılık gözetme peşinde değiliz” ifadelerini kullandı. 

‘Görüşmeler sürüyor’

TRT Genel Müdürü sözlerine şöyle devam etti: “Arada bir uçurum var ve bunu göze alamayız.  FF sponsor arıyor 1.Lig’e. O bulununca kolaylaşacak iş. Görüşmeler sürüyor. Bazı teklifler de var; Yayın masrafını biz üstlenelim, diğer tarafını şu üstlensin...’ gibi. Geçen hafta çözülür diye  düşünüyorduk ama olmadı. Arkadaşlarımız bağlantı halinde. Haftaya çözülür diye umuyorum. Eli kulağında diyebilirim. İnşallah olur. Biz yayın masraflarını üstlenip vermek istiyoruz maçları”  

Maliyeti 140 milyon TL

Süper Lig maçlarını yayınlayabilmek için Digitürk yıllık yaklaşık 450 milyon Dolar’lık bir bedel  derken, bu karşılaşmalar A paketi içinde yer alıyor. B paketi ise Süper Lig maçlarının özetini, TFF 1.Lig karşılaşmalarını ve radyo yayınını kapsıyor. B paketinin yıllık ücreti yaklaşık 40 milyon Dolar  yani 120 milyon TL. Buna ek olarak TRT, personel harcırahı, uydu, naklen yayın araçları ve teknik  ekipman için ortalama 20 milyon TL masraf ediyor. Yani TFF 1.Lig maçlarını 1 sezon boyunca canlı  alarak vermenin toplam bedeli 140 milyon TL’yi buluyor

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER