DİĞER HABERLER

Türk futbol bir efsanesini daha kaybetti

Türkiye'nin Dünya Kupası'ndaki ilk golünü kaydeden ve Türk futbolunun efsane isimlerinden Suat Mamat, 85 yaşında vefat etti.

Türk futbol bir efsanesini daha kaybetti

Türk futbolunun acı kaybı! Bir efsane daha aramızdan ayrıldı.. Galatasaray ve Beşiktaş’ın eski milli futbolcularından Suat Mamat, 85 yaşında hayata gözlerini yumdu..

Türkiye Futbol Federasyonundan (TFF) yapılan açıklamada, "A Milli Takım'ın eski oyuncusu ve eski TFF Yönetim Kurulu Üyelerinden Suat Mamat'ın hayatını kaybettiğini büyük üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz" denildi.

Futbolculuğu döneminde Bakırköy Sümerspor ve Ankara Demirspor formları giydikten sonra 1952'de Galatasaray'a transfer olan Suat Mamat, sarı-kırmızılı ekipte forma giydiği 11 yılda efsaneler arasına girmeyi başarmıştı. Daha sonra Beşiktaş'ta da 4 sezon top koşturan Suat Mamat, Vefa'da futbol hayatını noktaladı.

Türk Bulgar dostluğu yeşil sahada

A Milli Takım formasını 26 kez giyen Suat Mamat, Türkiye'nin Dünya Kupası finalleri tarihindeki ilk golüne de imza atmıştı.

Suat Mamat, teknik direktör olarak, Balıkesirspor, Rizespor, Zonguldakspor, Kırıkkalespor, Mersin İdmanyurdu ve Eyüpspor'u çalıştırdı.

26 Kasım 2011'de, dönemin Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, TT Arena'da düzenlenen törende Suat Mamat (sağda) ve Candemir Berkman'a, sarı kırmızılı kulübe yaptığı hizmetlerden dolayı plaket vermişti.
TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER