YAZARLAR

Türk Futbolu nereye gidiyor?

Türk Futbolu nereye gidiyor?

Muhammed Işık
Muhammed Işık[email protected]

Ne kadar futbol konuşuyoruz diye kendi kendinize sormanızı öneriyorum. Eskiden maç biter, ardından günlerce pozisyonlar hakkında konuşulur, dostlar birbirine şaka yapar, televizyon programlarında görüntülerle yorumlar yapılırdı. Yazarlar maç ile ilgili görüşlerini yazar, istatistikler üzerinde değerlendirmeler yapılırdı.

3 Temmuz 2011’den itibaren konuşulan konu varsa yoksa Fenerbahçe oldu.

Şike yaptı mı, teşvik verdi mi?

17 Aralık sonrasında şike ve teşvik var diyenlerin aslında yokmuş dediklerine şahit oluyoruz.

Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın zihniyeti oldukça hiçbir şey düzelmez. Fenerbahçe maçında hakem maçın skorunu değiştiriyor ve biz buna itiraz ediyor ve kızıyoruz. Netice olarak hiçbir şey değişmiyor. Tersten sorduğumuzda ise sorularımız yanıtsız kalıyor. Fenerbahçe, Galatasaray ya da Beşiktaş maçlarında rakiplerin hakkı gasp edildiğinde doğru dürüst konuşulmuyor bile. İçinde Fenerbahçe’ye karşı kin besleyen bazı kişiler Fenerbahçe ile ilgili olan biten ne olursa hep aleyhinde konuşur ve yazar. O malum kişileri hesaba katmıyorum.

Ligin üzerinde yayıncı kuruluşunda etkisi olduğunu düşünüyorum. Puan farkının açılmasını istemiyorlar. Gerekli müdahalelerle bunu sağlamayı başardıklarını düşünüyorum. Sırf lige heyecan katmak adına takımların vermiş oldukları mücadeleleri hiçe saymalarına da anlam veremiyorum. Fenerbahçe puan farkını açmıştı ki araya yanlış kartlar, verilmeyen penaltılar, inanması güç hakem hataları girdi. Isıtılıp ısıtılıp önümüze konulan bir Uefa meselesi var. O yetmiyor bir Yargıtay meselesi var. Yani sahada sadece futbol oynayan oyuncuları ve tribünde takımını gönülden destekleyen taraftarları hiç düşünen yok.

Geldiğimiz şu süreçte bizler maçlarımızın kalitesi artsın diye beklerken takım yöneticilerimiz birbirlerine sosyal medya üzerinden laf sokma sevdasına düştüler. Gelecek yılın planlamasını yapan kaç takım var acaba? Sadece gündemde kalma adına gereksiz laf israfı yapan yöneticilerin rakip takım taraftarlarını da düşünmelidirler.

Bir sitemde Fenerbahçe Yönetimine…

Ben burada Fenerbahçe yöneticilerine de sitemde bulunacağım. Her açıklamalarında tehditler savuran yöneticilerimizden laf değil icraat bekliyorum. Başkan ve yöneticilerin “takımı ligden çekeriz” ve “yayın havuzundan çıkarız” gibi tehditlerini çok gereksiz ve yersiz buluyorum. Öyle bir imkânınız olsa derhal çıkardınız. Taraftarı kandırmanızın bir anlamı yok.

Yüreğiniz yetiyorsa çekin bakalım takımı ligden ne olacak?

Cesaretiniz varsa yayın havuzundan çıkın. Yapamayacağınız şeyler üzerinden taraftarı kandırmayın.

Seçimler öncesinde yaşanan siyasi sürece Fenerbahçe’de dahil olmak istiyor. Sen bir Spor kulübüsün ve duracağın yeri iyi bilmelisin. Şike sürecinde haksızlıkların yapıldığını herkes biliyor. Haksız yere verilen cezalar elbette kulübü yıprattı ama bunların hepsinin yeri ve zamanı gelecek. Hukuki alanların dışında yapılabilecek bir şey olmadığına göre neyin mücadelesini veriyorsunuz? Sadece açıklamaya yaparak gündemde kalıyor, taraftarı kandırmaya çalışıyorsunuz. Biz CAS döneminde söylediklerinizi iyi hatırlıyoruz. Bu soruya bir tane cevap veren çıkmıyor. Aziz Başkan, ben içerdeydim yönetim karar aldı diyor. Yönetim ise biz Aziz Başkan’dan habersiz iş yapmayız diyor. Onun için biraz daha yapılabilir vaatlerde bulunmanızı öneriyorum.

Yorumlar
TREND HABERLER