GALATASARAY

Türk futbolunu bekleyen büyük tehlike

Türk Milli Takımı, Euro 2016 öncesi moralsiz.. Peki Yıldız futbolcular Türkiye'ye gelir mi? İşte Türk futbolunu bekleyen tehlikeler..

Türk futbolunu bekleyen büyük tehlike

Türk Milli Takımı, Euro 2016 öncesi moralsiz. Yabancı yıldız oyuncular tedirgin, yenileri de gelmek istemeyebilir. Taraftarlar hızla statlardan kaçıyor. Yayın haklarının satımı zorlaşacak, rakipler bunu suiistimal edebilir.

Türk futbolunun klasiği Galatasaray – Fenerbahçe derbisi ertelendi. Bu olumsuzluk dünya basınında geniş yer aldı. Süper Lig’in şirketleşmesi sürecinde, yayınları Avrupa’ya satılıp gelir elde edilmesi de vardı. Yaşanan kaos ortamının maçların yurtdışına satışına darbe vurması olası. Avrupa’da söz sahibi olmaya çalışan Türk futbolunun imajının zarar gördüğü de açık. Ayrıca, Türk takımları ile eşleşecek yabancı rakiplerin, sporun her branşında, maçları tarafsız sahalara aldırmak için baskı yapma, suiistimalde bulunma ihtimali ortada…

Derbiyi erteleten ihbar Almanya'dan geldi

YILDIZLAR TÜRKİYE’YE GELİR Mİ?

Terör saldırıları yerli oyuncuları etkiliyor muhakkak. Ancak buraya sadece para kazanmak, ailesine bakmak için gelen yabancı futbolcular kaos ortamından daha da fazla darbe alıyor. Yabancı futbolcuların ailelerinin ‘geri dön’ baskısı yaptığı iddia ediliyor. Bu durum yeni sezondaki transferleri de etkileyebilir. Ligdeki yabancı kalitesi, Türkiye’nin tehlikeli bulunmasıyla azalabilir. Yıldız futbolcuların tercihlerini başka ülke takımları için kullanması doğal sonuç gibi gözüküyor. Yeni transferlerin maliyetlerini de arttırabilir.

Numan Kurtulmuş'tan ertelenen derbi için açıklama

TRİBÜNLER İYİCE BOŞ KALACAK GİBİ

AMK'nin haberine göre; Tribünler son dönemde Passolig’in de etkisiyle hızla ivme kaybediyordu. Maçlar ortalama 8-10 bin kişiye oynanıyor, futbolun seyirci pastası hızla daralıyordu. Derbinin ‘terör saldırısı istihbaratı’ nedeniyle ertelenmesiyle futbolseverlerin iyice olumsuz etkilemesinden korkuluyor. İşin taraftar ayağı ise farklı. İnsanlar sokağa çıkmaya, okula, işine gitmeye korkar hale geldiği dönemde, çocuğunu eşini kardeşini nasıl maçlara gönderecek? Her maç ertelenecek mi? Seyir zevkinin korkuya esir olması endişe verici.

Hakan Şükür'den bomba Galatasaray-Fenerbahçe derbisi iddiası

TÜRK MİLLİ TAKIMI NASIL ETKİLENECEK?

Türkiye, uzun yıllar sonrası bir büyük turnuvada yer alacak. Hem Terim hem de kamuoyu bu yaz yapılacak Avrupa Şampiyonası’nda Ay-Yıldızlı ekibimizden başarı bekliyor. Arda Turan’lı, Selçuk İnan’lı, Hakan Çalhanoğlu’lu, Oğuzhan Özyakup’lu, Mehmet Topal’lı milliler de kadro olarak iddialı. Ancak ülkeyi saran terör ortamı futbolcularımızı olumsuz etkiliyor. Maçların terör saldırılarının yaşandığı Fransa’da oynanacak olması, Türklerin de olası hedef durumuna gelebileceğini işaret ediyor

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER