DİĞER HABERLER

Türk güreşçinin büyük mücadelesi

Fransa adına mindere çıkan serbest stil 55 kilo güreşçisi Lokman Kaplanbaba, güreşmek için verdiği mücadeleleri anlattı.

Türk güreşçinin büyük mücadelesi

2011 Dünya Güreş Şampiyonası'nda Fransa adına mindere çıkan serbest stil 55 kilo güreşçisi Lokman Kaplanbaba, Türk ailenin çocuğu olarak Fransa Milli Takımı'na girebilmek için çok mücadele ettiğini, hakkını hukuk yoluyla arayacağını söylemesinin ardından takıma dahil edildiğini söyledi.  
 
 
2011 Dünya Güreş Şampiyonası'nda 55 kiloda ilk turda Ahmet Peker'e yenilen 23 yaşındaki güreşçi Lokman Kaplanbaba, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sivas'tan Fransa'ya çalışmak için giden bir ailenin ferdi olarak Fransa'da doğduğunu belirtti.

 
Ağabeyi İbrahim Kaplanbaba'nın da güreşçi olduğunu ve güreşe onun sayesinde 10 yaşında başladığını ifade eden Lokman Kaplanbaba, şunları söyledi:

''Türk Milli Takımı'nda da olmayı isterdim ama olmadı. Fransa'da doğdum. Fransa vatandaşıyım. Fransa'da takıma girmek için çok mücadele ettim. Beni istemediler. 'İtalya ve Polonya'daki turnuvalarda ilk 5'e girenleri milli takıma alacağız' dediler. Polonya'da 5. oldum, yine istemediler. İş şikayet etmeye vardı. Bu kez 'Sizi şikayet edeceğim' dedim. O zaman kabul ettiler.''

-''45 GÜREŞÇİNİN İÇİNDE İKİ TÜRK NASIL DENK GELDİK?''-

Şampiyonada ilk turda Ahmet Peker ile eşleşmesini ise Kaplanbaba, ''Ahmet Peker çok iyi bir güreşçi. Onu tanıyorum. Bugün o kazandı ama yarın ben kazanırım. 45 güreşçinin içinde iki Türk nasıl denk geldik? Şaşırdım. Ancak hakkımızda hayırlısı neyse o olsun. Ben kazanamazsam onun almasını isterim. Canım ona fedadır'' şeklinde konuştu.

Kaplanbaba, olimpiyat vizesi almak için önlerinde 3 turnuva daha bulunduğunu belirterek, ''Dünya Şampiyonası'nda olmadı ama mutlaka olimpiyata gitmek istiyorum'' dedi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER