MİLLİ TAKIM

Türk Messi Emre Mor izleyenleri büyüledi

Danimarka doğumlu gurbetçi yıldız Emre Mor, Karadağ maçıyla birlikte futbolseverlerin huzuruna bir çıktı pir çıktı.

Türk Messi Emre Mor izleyenleri büyüledi

Milli takım tercihini Türkiye'den yana kullanan Danimarka doğumlu Emre Mor, dün ilk milli maçına Karadağ karşısında çıktı. 18 yaşındaki yıldız adayı hızı, tekniği ve şık çalımlarıyla herkesi büyüledi.

Emre Mor, Karadağ maçıyla birlikte futbolseverlerin huzuruna çıktı. Milli takım tercihini Türkiye'den yana kullandıktan sonra Fatih Terim'in aday kadroya dahil ettiği Emre, ikinci yarının başında Volkan Şen'in yerine oyuna dahil oldu. 18 yaşındaki futbolcu, ne kadar yetenekli olduğunu gösterdi.



Oyuna girdikten sonra heyecanını çabuk yenen Emre, hızı ve attığı çalımlarla alkış topladı.

Beşiktaş ve Dortmund peşinde Onun, maçın 86. dakikasında iki Karadağlı futbolcuyu geçip, sol çaprazdan yaptığı vuruşu kaleci Vukasin Poleksic güçlükle kurtardı.

Türkiye Karadağ maçının sonucu! Golü kim attı?

Danimarka'nın Nordsjaelland takımında oynayan, Beşiktaş ile Alman devi Borussia Dortmund'un peşinden koştuğu genç yetenek bu performansıyla, Fransa'ya gidecek 23 kişilik kadroda yer alma şansını da oldukça artırdı.

‘Mutluyum, gururluyum'

Emre Mor, mücadelenin ardından "Çok mutluyum. Maçtan sonra takım arkadaşlarım da tebrik etti ve Fatih hocayla kısa bir konuşmamız oldu. İlk defa forma giydiğim için son derece mutluyum. Ailem, arkadaşlarımve kendi adıma önemli bir maçtı. Çok gururlu hissettim. Avrupa Şampiyonası'nda kadroda olup olmayacağımı bilmiyorum ama gidersem de elimden gelenin en iyisini yapacağım" ifadelerini kullandı.

HAKEM BİLE TEBRİK ETTİ

İkinci yarıda oyuna giren 18 yaşındaki futbolcu, hızı, çabukluğu ve çalımlarıyla tribünleri ayağa kaldırdı.

Bu arada Emre'yi karşılaşma sonrası Alman hakem Siebert tebrik etti.

Fatih Terim öve öve bitiremedi

Türkiye futbol Direktörü Fatih Terim de Karadağ maçı sonrası genç yıldıza övgüler yağdırdı.

İşte İmparatorun Emre Mor hakkındaki sözleri:

"Emre Mor büyük riskti benim için... Ne yapacağı kapalı kutuydu. Gitmeden görmek istedim. Açıkçası Emre'nin burada olmasına sebep, sıradışı bir oyuncu olması... Çok şükür iyi oynadı. Ben önemli işler yapacağını düşündüğüm için davet ettim. Kolay bir şey değil, heyecan var. İlk kez oynuyor, henüz 18 yaşında... Bu tip gençleri almaya devam edeceğiz. Onun alınmasında emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ederim. Euro 2016'ya gidip gitmeyeceğine henüz karar vermedim ama onun adına da, ülkem adına sevindim."

Yorumlar
TREND HABERLER