FUTBOL

Türkiye gelecek hafta Alex de Souza'yı izleyecek

Caue Serur’un yönetmenliğini yaptığı Alex Camera 10 belgesel filmi, Alex’in yaşam öyküsünü anlatıyor. Belgeselde, Fenerbahçe’nin eski teknik direktörü Zico, bir çok futbolcu ve yorumcunun da Alex hakkındaki görüşleri yer alıyor.

Brezilya’dan Türkiye’ye taşınan bir başarının öyküsü. 2004 yılında Türkiye’ye gelip Fenerbahçe takımına transfer olan Alex de Souza, kişiliği ve takımda elde ettiği başarıyla kulüpte efsaneleşen oyunculardan biri olmuştur. Alex, Fenerbahçe taraftarının yanı sıra diğer takım taraftarları tarafından da sevilen bir oyuncuydu.

Cauê Serur’un yönetmenliğini yaptığı Alex Camera 10 belgesel filmi, Alex’in yaşam öyküsünü anlatıyor. Belgeselde, Fenerbahçe’nin eski teknik direktörü Zico, bir çok futbolcu ve yorumcunun da Alex hakkındaki görüşleri yer alıyor.

Alex de Souza kimdir?

Alex de Souza, fenerbahçe tarihinde ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finalde oynama başarısını gösteren, takımın liderliğini üstlenen ve 2007-2008 UEFA Şampiyonlar Ligi'nde "Asist Kralı" olmuş çok başarılı bir futbolcudur. Alex de Souza ya da uzun ismiyle Alexsandro de Souza, 2009-2010 sezonunda ise Fenerbahçe'nin Avrupa Kupaları tarihinde, en çok oynayan ve en çok gol atan futbolcusu olmuştur. 2010'da Fenerbahçe'nin tarihinde "En Çok Forma Giyen Yabancı Futbolcu" olma özelliğini kazanmıştır. İstatistiklere göre Souza, Fenerbahçe'ye gelmiş geçmiş en başarılı yabancı futbolcu ve ayrıca taraftarlar arasında en çok sevilen yabancı futbolcudur.

Yorumlar
TREND HABERLER