DİĞER HABERLER

Türkiye Hollanda'da 12 madalya kazandı

Türkiye Tekvando Milli Takımı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yapılan saygısızlığa en iyi cevabı sahada verdi.

Türkiye Hollanda'da 12 madalya kazandı

Hollanda tarafından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya karşı yapılan siyasi nezaketsizliğe tekvandocular en iyi cevabı bu ülkede aldıkları başarılı sonuçlarla verdi.

HOLLANDA'DA 12 MADALYA KAZANDIK

Olayların yaşandığı sırada Hollanda’da müsabakaya katılan Türkiye Tekvando Milli Takımı 6’sı altın olmak üzere kazandığı 12 madalya ile önemli bir başarı elde etti.

Hollanda’nın Eindhoven kentinde 11-12 Mart 2017 tarihlerinde düzenlenen Hollanda Açık Tekvando Turnuvası'nda 53 ülkeden 1212 sporcunun mücadele etti.Turnuvada Türkiye, 19’u erkek 13’ü bayan olmak üzere 32 sporcu ile temsil edildi.

Büyüklerde 20, gençlerde ise 1 sıklet olmak olmak üzere 21 sıklette mücadele eden sporcularımız 12 madalya kazanarak önemli bir başarı elde etti. Türkiye, turnuvayı 6 altın, 2 gümüş ve 4 bronz madalya ile tamamladı.

Turnuvada, kadınlar 46 kiloda Rukiye Yıldırım, 49 kiloda Merve Dinçel, 53 kiloda Durdane Altunel, +73 kiloda Nafia Kuş, erkekler 80 kiloda Yunus Sarı ve genç erkekler +78 kiloda Emre Kutalmış Ateşli altın madalya kazandı.

Türkiye Tekvando Milli Takımı

Erkekler 80 kiloda Hasan Can Lazoğlu ve 87 kiloda Serdar Yüksel’in gümüş madalyanın sahibi olduğu turnuvada, 58 kiloda Mertcan Dolmacı, 63 kiloda Hakan Reçber ve Ferhat Can Kavurat ile +87 kiloda Sabit Buğrahan Karakaş, ülkemize bronz madalya getiren isimler oldu.

SPORCULARIMIZDAN PANKARTLI TEPKİ

Hollanda hükümetinin bu tavrına tepki gösteren milli sporcular da müsabakaların yapıldığı salonun önünde, "Hollanda'nın Sayın Bakanımıza yaptığı nezaketsizliği şiddetle kınıyoruz." yazılı pankart açmıştı.

Türkiye Tekvando Milli Takımı

BAŞKAN METİN ŞAHİN DE AÇIKLAMA YAPTI

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, "Hollanda’nın yaptığı nezaketsizliğe en güzel cevabı sahada madalya kazanan sporcularımız verdi" dedi.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER