MİLLİ TAKIM

Türkiye İran maçı sonucu ve özeti

A Milli Futbol Takımımız, hazırlık maçında İran’ı konuk etti. Ay-Yıldızlılar, rakibiyle 44 yıl sonra karşı karşıya geldi. Mücadeleyi Milliler, Cenk Tosun'un golleriyle 2-1 kazandı.

Türkiye İran maçı sonucu ve özeti

Türkiye A Milli Futbol Takımı, hazırlık karşılaşmasında İran'ı 2-1 mağlup etti.

3'üncü İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda oynanan müsabakada ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golleri 6'ncı ve 50'nci dakikalarda Cenk Tosun kaydetti. Deplasman ekibinin tek golü ise 90+2'nci dakikada penaltıdan Dejagah ile geldi.

İranlı taraftarlardan yoğun ilgi : Türkiye ile İran arasında 44 yıl sonra oynanan karşılaşmaya İranlı futbolseverler büyük ilgi gösterdi. 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı’ndaki mücadelede tribünlere gelen taraftarların büyük bölümünü İranlı futbolseverler oluşturdu.

Cengiz Ünder 366 gün sonra Başakşehir’de : Geçen sezon başında Medipol Başakşehir’den İtalyan ekibi Roma’ya transfer olan Cengiz Ünder, 366 gün sonra Başakşehir’de bir resmi maça çıktı.
Medipol Başakşehir ile 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı’ndaki son resmi maçına 27 Mayıs 2017’de Adanaspor karşısında çıkan Cengiz, 1 yıl sonra eski evine döndü.

Milli takım 2,5 yıl sonra İstanbul’da : A Milli Futbol Takımı, İran karşılaşması ile yaklaşık 2,5 yıl sonra İstanbul’da bir maça çıktı. İstanbul’daki son karşılaşmasını 17 Kasım 2015’te 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda oynayan ay-yıldızlı ekip, Türkiye’deki son 11 maçının 7’sini Antalya, 3’ünü Eskişehir, birini de Konya’da yapmıştı.

STAT: 3'üncü İstanbul Başakşehir Fatih Terim
HAKEMLER: Valentin Kovalenko, Ruslan Serazitdinov, Alisher Usmanov
TÜRKİYE: Serkan, Şener, Kaan, Çağlar, Hasan Ali (Dk. 86 Ömer), Mehmet (Dk. 78 Umut), Okay, Emre (Dk. 58 Oğuzhan), Cengiz (Dk. 46 Serdar), Yusuf (Dk. 65 Deniz), Cenk (Dk. 78 Tarkan)
İRAN: Beiranvand, Rezaeian, Cheshmi, Pouraliganji, Mohammadi, Shojaei (Dk. 67 Ebrahimi), Ansarifard (Dk. 71 Dejagah), Hajsafi (Dk. 59 Amiri), Azmoun (Dk. 80 Ghoochannejhad), Jahanbakhsh (Dk. 75 Torabi), Taremi (Dk. 58 Ghoddos)
GOLLER: Dk. 6 ve Dk. 50 Cenk (Türkiye) - Dk. 90+2 (P) Dejagah (İran)
SARI KARTLAR: Emre (Türkiye) - Cheshmi (İran)
KIRMIZI KART: Dk. 90+1 Ömer (Türkiye)

Türkiye İran maçı fotoğrafları

TÜRKİYE : 2-1 :İRAN

90'+4' Ve maçın hakemi karşılaşmanın sona erdiğini bildiren düdüğü çalıyor. Maç sona erdi.

90'+3' Maç Türkiye lehine kale vuruşu ile devam edecek.

90'+2' G O L - İran penaltı atışı ile golü buluyor. Golü atan oyuncu Ashkan Dejagah.

90'+2' kırmızı kart.. Omer Bayram sportmenlik dışı davranış nedeniyle kırmızı kart gördü.

90'+2' PENALTI! Ceza sahasında Omer Bayram topa eliyle müdahale etti.

90'+2' Reza Ghoochannejhad gol atmak için şansını deniyor, ama top kale çizgisinden çıkartılıyor!

90' Caglar Soyuncu rakip atağı kornerle savuşturdu. Köşe vuruşu kullanılacak.

90' Türkiye takımından Caglar Soyuncu, Reza Ghoochannejhad ile mücadelesinde rakibine çelme takıyor ve hakem serbest vuruşa işaret ediyor.

88' Türkiye lehine gelişen bir kontra atak. Türkiye atağında Umut Bulut ofsayta yakalandı.Topu uzaklaştıran Okay Yokuslu.

86' Deniz Türüç faülü yapan oyuncu, Milad Mohammadi rakibi tarafından itiliyor ve faül atışı kullanılacak.

84' Mehdi Torabi faülü yapan oyuncu, Hasan Ali Kaldirim rakibi tarafından itiliyor ve faül atışı kullanılacak.

82' Türkiye takımından Okay Yokuslu, Saman Ghoddos ile mücadelesinde rakibine çelme takıyor ve hakem serbest vuruşa işaret ediyor.

80' İran takımından Vahid Amiri ceza sahası içine güzel bir pas gönderiyor, ancak rakip oyuncu araya giriyor. Türkiye takımından Kaan Ayhan harika bir sezgiyle gelişecek tehlikeli atağı engelliyor.Sardar Azmoun oyundan çıkıyor ve yerine Reza Ghoochannejhad oyuna dahil oluyor.

77' İran atağında Ashkan Dejagah ortayı yapıyor ancak etkili olamıyor. Cenk Tosun oyundan çıkıyor ve yerine Tarkan Serbest oyuna dahil oluyor.

76' İran adına Ashkan Dejagah sol taraftan falsolu bir vuruşla korneri kullanıyor. Topu uzaklaştıran Kaan Ayhan. Alireza Jahanbakhsh oyundan çıkıyor ve yerine Mehdi Torabi oyuna dahil oluyor.

75' Ceza sahasına doğru Ramin Rezaeian ortasını yapıyor. Şener Özbayraklı rakip atağı kornerle savuşturdu. Köşe vuruşu kullanılacak.

74' Türkiye takımından Mehmet Topal ceza sahasına güzel bir pas gönderiyor, ancak takım arkadaşları bu boşluktan yararlanmayı başaramıyor

74' Türkiye lehine gelişen bir kontra atak.

73' Türkiye atağında Şener Özbayraklı ofsayta yakalandı.

72' Oğuzhan Özyakup topu önce düzeltti ve vuruşunu yaptı ancak etkili bir vuruş olmadı.

71' Türkiye takımından Oğuzhan Özyakup ceza sahası içine güzel bir pas gönderiyor, ancak rakip oyuncu araya giriyor.

71' İran takımından Alireza Jahanbakhsh, Mehmet Topal ile mücadelesinde rakibine çelme takıyor ve hakem serbest vuruşa işaret ediyor.

68' Maç İran lehine kale vuruşu ile devam edecek.

67' Serbest vuruş kullanılacak, Cenk Tosun geldi vuruşunu yaptı ama top farklı şekilde dışarı çıkıyor, aut.

66' Serdar Gurler, Roozbeh Cheshmi tarafından sert bir faule maruz kaldı.

66' Maç İran lehine kale vuruşu ile devam edecek.

65' Türkiye atağında Kaan Ayhan topu güzel bir şekilde ceza sahasına gönderiyor, ancak top rakip oyuncu tarafından uzaklaştırılıyor.

65' Serbest vuruş için topun başına gelen isim Yusuf Yazici. Ceza sahasına doğru orta olarak kullandı.

64' İran takımından Vahid Amiri mücadelede biraz aşırıya kaçıyor ve Şener Özbayraklı adlı oyuncuyu formasından çekerek düşürüyor.

62' Serkan Kirintili savunmada hata yaptı.

61' Türkiye takımından Yusuf Yazici, Ramin Rezaeian ile mücadelesinde rakibine çelme takıyor ve hakem serbest vuruşa işaret ediyor.

61' Ceza sahasına doğru Oğuzhan Özyakup ortasını yapıyor. Topu uzaklaştıran Roozbeh Cheshmi.

60' Okay Yokuslu faülü yapan oyuncu, Vahid Amiri rakibi tarafından itiliyor ve faül atışı kullanılacak.

57' Türkiye takımından Mehmet Topal topu ileri taşıyarak pozisyon yaratmaya çalışıyor…

56' Türkiye takımından Cenk Tosun, Roozbeh Cheshmi ile mücadelesinde rakibine çelme takıyor ve hakem serbest vuruşa işaret ediyor.

55' İran takımından Sardar Azmoun ceza sahası içine güzel bir pas gönderiyor, ancak rakip oyuncu araya giriyor.İran takımından Sardar Azmoun takım arkadaşına pas veriyor.İran atağında Alireza Jahanbakhsh ofsayta yakalandı.

52' Alireza Beiranvand çıkıyor ve topu kontrol ediyor.

50' Golün asistini yapan oyuncu Yusuf Yazici.Mehmet Topal uzun oynuyor. 

50' GOL Türkiye takımından Cenk Tosun ceza sahasının dışından kaleciyi geçiyor!

49' Karim Ansarifard topu önce düzeltti ve vuruşunu yaptı ancak etkili bir vuruş olmadı.Karim Ansarifard topu eliyle kontrol ediyor.Türkiye atağında Serdar Gurler ofsayta yakalandı.

48' Türkiye takımından Hasan Ali Kaldirim harika bir sezgiyle gelişecek tehlikeli atağı engelliyor.

48' İran takımından Sardar Azmoun ceza sahası içine güzel bir pas gönderiyor, ancak rakip oyuncu araya giriyor.

48' Ceza sahasına doğru Masoud Shojaei ortasını yapıyor.Topu uzaklaştıran Şener Özbayraklı.

47' Ceza sahasına doğru Yusuf Yazici ortasını yapıyor.Topu uzaklaştıran Roozbeh Cheshmi.Türkiye atağında Şener Özbayraklı ofsayta yakalandı.

46' İran takımından Sardar Azmoun ceza sahası içine güzel bir pas gönderiyor, ancak rakip oyuncu araya giriyor

45'+2' Hakemin düdüğü ile ilk yarı sona eriyor.

45'+2' Ceza sahasına doğru Alireza Jahanbakhsh ortasını yapıyor. Topu uzaklaştıran Kaan Ayhan.

45'+1' Dördüncü hakem kararı ile maç 1 dakika uzayacak.

45' Maç Türkiye lehine kale vuruşu ile devam edecek.

44' sarı kart Sportmenliğe aykırı davranan Emre Akbaba hakem tarafından sarı kart ile cezalandırıldı.

43' Türkiye takımından Emre Akbaba mücadelede biraz aşırıya kaçıyor ve Milad Mohammadi adlı oyuncuyu formasından çekerek düşürüyor.

42' İran takımından Ramin Rezaeian mücadelede biraz aşırıya kaçıyor ve Mehmet Topal adlı oyuncuyu formasından çekerek düşürüyor.

41' Ceza sahasına doğru Ramin Rezaeian ortasını yapıyor.

40' Milad Mohammadi uzun oynuyor. Türkiye takımından Caglar Soyuncu harika bir sezgiyle gelişecek tehlikeli atağı engelliyor.Ceza sahasına doğru Milad Mohammadi ortasını yapıyor.

39' Emre Akbaba uzun oynuyor.

38' İran atağında Milad Mohammadi ofsayta yakalandı.

38' Türkiye takımından Okay Yokuslu, Alireza Jahanbakhsh ile mücadelesinde rakibine çelme takıyor ve hakem serbest vuruşa işaret ediyor.

37' Türkiye takımından Cenk Tosun, Morteza Pouraliganji ile mücadelesinde rakibine çelme takıyor ve hakem serbest vuruşa işaret ediyor.

36' İran takımından Mehdi Taremi, Şener Özbayraklı ile mücadelesinde rakibine çelme takıyor ve hakem serbest vuruşa işaret ediyor.

35' Alireza Beiranvand, Türkiye takımından Caglar Soyuncu tarafından ciddi bir faule maruz kaldı.Sakatlıktan dolayı yerde yatan oyuncu olması nedeniyle oyun durmuş durumda.Alireza Beiranvand sakatlık geçiriyor. Sağlık görevlileri şu anda tedavisini yapıyorlar.Maç yeniden başladı.

35' Türkiye adına Yusuf Yazici sağ taraftan falsolu bir vuruşla korneri kullanıyor.

33' İran atağında Karim Ansarifard ofsayta yakalandı.

33' Serbest vuruş için topun başına gelen isim Ehsan Haji Safi. Ceza sahasına doğru orta olarak kullandı.

32' Ramin Rezaeian faülü yapan oyuncu, Okay Yokuslu rakibi tarafından itiliyor ve faül atışı kullanılacak.

30' İran takımından Ehsan Haji Safi, Şener Özbayraklı ile mücadelesinde rakibine çelme takıyor ve hakem serbest vuruşa işaret ediyor.

29' Türkiye takımından Cengiz Under topu ceza sahasındaki takım arkadaşı ile buluşturmaya çalıştı, ancak yaptığı orta rakip oyuncu tarafından uzaklaştırıldı.

29' İran takımından Masoud Shojaei, Yusuf Yazici ile mücadelesinde rakibine çelme takıyor ve hakem serbest vuruşa işaret ediyor.

29' Türkiye takımından Yusuf Yazici mücadelede biraz aşırıya kaçıyor ve Ehsan Haji Safi adlı oyuncuyu formasından çekerek düşürüyor.

28' Maç İran lehine kale vuruşu ile devam edecek.

27' Alireza Jahanbakhsh rakibini driplingle geçti. Maç Türkiye lehine kale vuruşu ile devam edecek. Türkiye atağında Cenk Tosun kafayla topu takım arkadaşına kazandırıyor. Türkiye, Emre Akbaba ile yükleniyor, bir şut ama farklı şekilde auta gidiyor.

26' Türkiye takımından Şener Özbayraklı mücadelede biraz aşırıya kaçıyor ve Mehdi Taremi adlı oyuncuyu formasından çekerek düşürüyor. 

25' İran takımından Alireza Jahanbakhsh harika bir pas yapıyor ve bir boşluk açılıyor…Ceza sahasına doğru Ramin Rezaeian ortasını yapıyor.Topu uzaklaştıran Kaan Ayhan.

24' İran lehine gelişen bir kontra atak.

24' Türkiye takımından Hasan Ali Kaldirim ceza sahası içine güzel bir pas gönderiyor, ancak rakip oyuncu araya giriyor.İran takımından Morteza Pouraliganji harika bir sezgiyle gelişecek tehlikeli atağı engelliyor.

21' Topu uzaklaştıran Kaan Ayhan. Maç Türkiye lehine kale vuruşu ile devam edecek.

20' İran takımından Ramin Rezaeian, Yusuf Yazici ile mücadelesinde rakibine çelme takıyor ve hakem serbest vuruşa işaret ediyor. Ceza sahasına doğru Ramin Rezaeian ortasını yapıyor.

18' Türkiye adına Cengiz Under sol taraftan falsolu bir vuruşla korneri kullanıyor. Maç İran lehine kale vuruşu ile devam edecek.

16' Maç İran lehine kale vuruşu ile devam edecek.

14' Türkiye takımından Cengiz Under topu ceza sahasındaki takım arkadaşı ile buluşturmaya çalıştı, ancak yaptığı orta rakip oyuncu tarafından uzaklaştırıldı.

14' Sardar Azmoun topu önce düzeltti ve vuruşunu yaptı ancak etkili bir vuruş olmadı. Serkan Kirintili çıkıyor ve topu kontrol ediyor.

13' İran takımından Mehdi Taremi ceza sahası içine güzel bir pas gönderiyor, ancak rakip oyuncu araya giriyor.

8' Türkiye takımından Cengiz Under takım arkadaşına pas veriyor. Türkiye, Yusuf Yazici ile yükleniyor, bir şut ama farklı şekilde auta gidiyor.Maç İran lehine kale vuruşu ile devam edecek.Kaan Ayhan uzun oynuyor.

6' Golün asistini yapan oyuncu Mehmet Topal.

6' GOL - Cenk Tosun golü atıyor!

5' Sakatlıktan dolayı yerde yatan oyuncu olması nedeniyle oyun durmuş durumda.Sardar Azmoun sakatlık geçiriyor. Sağlık görevlileri şu anda tedavisini yapıyorlar.

4' Masoud Shojaei, Türkiye takımından Okay Yokuslu tarafından ciddi bir faule maruz kaldı.Hasan Ali Kaldirim faülü yapan oyuncu, Alireza Jahanbakhsh rakibi tarafından itiliyor ve faül atışı kullanılacak

3' Masoud Shojaei faülü yapan oyuncu, Okay Yokuslu rakibi tarafından itiliyor ve faül atışı kullanılacak.

2' Santra vuruşunu kullanan takım İran. Hava kapalı, gökyüzü bulutlarla kaplandı. Saha zemini futbol için oldukça elverişli görünüyor. Türkiye takımından Emre Akbaba bir ara pas ile rakip defansı açıyor ve önemli bir fırsat ortaya çıkıyor…

1' Son kontroller yapıldı, hakem yardımcıları ile göz göze geldi ve karşılaşmanın ilk düdüğünü çalıyor.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER