MİLLİ TAKIM

Türkiye İzlanda maçı son dakika bilgileri

Türkiye kader maçında İzlanda'yı evinde ağırlayacak. Grubun son maçı nefesleri kesecek. Peki Türkiye İzlanda maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi şifresiz kanalda?

Türkiye İzlanda maçı son dakika bilgileri

Türkiye Euro 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu kader maçında İzlanda ile karşılaşacak. 

Türkiye İzlanda maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi şifresiz kanalda?
Türkiye İzlanda maçı 13 Ekim Salı günü Torku Konya Arena Stadı'nda oynanacak. Saat 21.45'teki maç Show TV'den şifresiz olarak yayınlanacak.  

"Konya 'milli stat' konumuna yükseldi"
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, A Milli Futbol Takımı'nın 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda 13 Ekim Salı günü İzlanda ile Konya Büyükşehir Torku Arena'da yapacağı karşılaşmaya ilişkin konuştu:

"Konya'daki milli maç imtihanından başarıyla çıktık. Şimdi yeni bir sınav veriyoruz. İzlanda maçında, Konyalı gazeteci, yönetici ve sporseverlerden şehrimizi en iyi şekilde temsil etmesini bekliyoruz. İzlanda maçının oynandığı yer çok iz bırakacak. Bu noktada Konya'yı kıskananlar oldu. Ancak UEFA ve Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri, diğer talepleri değerlendirdikten sonra Konya'nın bu maça ev sahipliği yapmasına karar verdi.  

Türkiye İzlanda maçı son dakika dakika canlı anlatımıTürkiye İzlanda maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi şifresiz kanalda?, Türkiye İzlanda maçı 13 Ekim Salı günü Torku Konya Arena Stadı'nda oynanacak. Saat 21.45'teki maç Show TV'den şifresiz olarak yayınlanacak.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, stadımızın yeni olmasından dolayı Letonya ve Hollanda maçlarının Konya'da oynanması için devreye girmişti. 'Stadın açılışı gibi olsun' diye düşünülmüştü. İzlanda maçı ise Konya'dan vazgeçilemediğinin göstergesi oldu. Konya stadı, 'milli stat' konumuna yükseldi. Şehrimiz ise 'milli şehir' oldu. Konya'da 42 bin kişilik koronun maç boyunca takımımızı desteklediğini gördük. İzlanda maçını Konya'ya aldıran aslında Konyataraftarıdır. İzlanda maçında, kırmızı-beyaza bürünmüş stadı ve çevresini yeniden görmek istiyoruz. Belediye olarak biz de bayrak ve atkı dağıtımı konusunda gerekeni yapacağız." 

MİLLİLER GRUPTAN NASIL ÇIKAR?
A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndan nasıl çıkar? İşte tüm hesaplar...

EURO 2016 Elemeleri 9. maçında Çek Cumhuriyeti'ni mağlup eden A Milli Futbol Takımı 'nın Play-off şansı son maça kaldı.

Puanını 15'e çıkaran ay-yıldızlı ekibe play-off şansı için 1 puan yetiyor. Hollanda ile 3.'lük yarışı veren Fatih Terim'in öğrencileri, grubun son maçında Konya'da karşılaşacağı İzlanda karşısında 1 puan alması halinde Hollanda'nın Çek Cumhuriyeti ile oynayacağı maçın sonucuna bakmaksızın adını Play-off'a yazdıracak.  

DİREKT KATILMA İHTİMALİ SÜRÜYOR
Öte yandan Letonya'nın İzlanda'yı yenememesi Türkiye'nin en iyi üçüncülük ümidini sürdürmesini sağladı.

Son haftaya şansını taşımayı başaran Milliler, Ukrayna ve Kazakistan'dan gelecek sonuclara göre en iyi üçüncü olabilecek. Kazakistan, Letonya'yı deplasmanda yenerse grup sonuncusu olmaktan kurtulacak ve böylece Kazaklardan aldığımız 6 değil, Letonya'dan aldığı 2 puan sıralamadan silinecek.

Böylece İzlanda'yı yenersek 16 puana ulaşacak olan Milliler, Ukrayna'nın İspanya'yı yenememesi halinde en iyi üçüncü olup Fransa 2016'ya doğrudan katılacak 19. ekip olacak.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTTIRILDI
Türkiye-İzlanda maçına Ankara’daki bombalı terör eylemi yüzünden stadın içine seyircilerin el ve sırt çantalarıyla sprey de alınmayacak.

Konya Emniyet Müdürlüğü, Ankara’da meydana gelen bombalı terör saldırısı nedeniyle maçın oynanacağı stat ve çevresi ile kent merkezinde önlemlerini artırdı. Poliste izinler iptal edilirken karşılaşmanın oynanacağı statta 750’nin üzerinde özel güvenlik görevlisi, 2000’in üzerinde de polis görev yapacak. Tüm seyirciler, detaylı üst aramasından geçirilecek. Seyircilerin el ve sırt çantaları başta olmak üzere yanlarındaki sprey de stada sokulmayacak.

Polisin stat dışında da özellikle tren garı, şehirlerarası otobüs terminali, havalimanı başta olmak üzere toplumun kalabalık olduğu noktalarda önlemlerini artırdığı gözlendi.

8000 KADIN SEYİRCİ
42 bin kapasiteli statta satışa sunulan bütün biletler satılırken yaklaşık 8000 kadın seyircinin maçı izleyeceği öğrenildi. Biletlerin 650’sinin İstanbul’dan 2200’nün yurdun diğer bölgelerinden, diğer kısmının ise Konya’dan satıldığı belirtildi. 

İzlanda’yı sadece 1 kere yendik 
A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri son maçında karşılaşacağı İzlanda ile yaptığı 8 karşılaşmadan sadece birini kazanabildi

İki ülke A milli takımları arasındaki 8 müsabakanın 5’inde İzlanda galip geldi, 2’si de berabere sonuçlandı. Millilerimiz, bu karşılaşmalarda attığı 9 gole karşılık, kalesinde 15 gol gördü.

İlk olarak 24 Eylül 1980'de 1982 Dünya Kupası Elemeleri'nde İzmir'de  karşı karşıya gelen iki ülke A milli takımlarının maçını İzlanda 3-1 kazandı. Bu  karşılaşmada millilerin tek golünü, yarınki maçta Türkiye Milli Takımı'nın başında  sahaya çıkacak Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim penaltıdan attı.

Bu maçın rövanşını da 2-0 kaybeden ay-yıldızlılar, 1988'de 1990 Dünya  Kupası Elemeleri'nde rakibiyle 1-1 berabere kalıp, rövanşı da 2-1 yitirdi. 1991'de yapılan özel maçta İzlanda 5-1 gibi açık farklı skorla galip  geldi.

İzlanda ve Türkiye 1994'te 1996 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde  eşleşti. İlk maçı 5-0 kazanan milliler, rövanşta ise golsüz berabere kaldı.

İki ülke milli takımları son olarak EURO 2016 Elemeleri'nde 9 Eylül  2014'te Reykjavik'te karşılaştı ve maçı ev sahibi 3-0 kazandı.

Türkiye İzlanda maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi şifresizkanalda haberimiz bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır. Umarız Türkiye İzlanda maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi şifresiz kanalda haberimiz aradığınızı bulmanız konusunda size yardımcı olmuştur.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER