MİLLİ TAKIM

Türkiye İzlanda'yı yendi! En iyi 3. olarak Fransa'ya gidiyoruz...

Türkiye, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde İzlanda'yı 1-0 yendi! Kazakistan da Letonya’yı 1-0 yendi! En iyi 3. olarak Fransa'ya gidiyoruz...

Türkiye İzlanda'yı yendi! En iyi 3. olarak Fransa'ya gidiyoruz...

Bir ara ümidimizi kesmiştik Avrupa Şampiyonası'ndan.. Ama aslanlarımız pes etmedi, avantajlı girdiği son haftada 10 kişiyle İzlanda karşısında kazandı, Kazakistan'ın da Letonya'yı yenmesiyle en iyi üçüncü olarak doğrudan Fransa vizesini aldı.....

EURO 2016'ya direkt katılıyoruz...

A grubunun son maçında sahasında İzlanda'yı ağırlayan A Milli Takımımız, Selçuk'un 89. dakikada attığı golle rakibini 1-0 yendi.

Bu sonucun ardından Kazakistan'ın da Letonya'yı mağlup etmesi sonucu, milliler EURO 2016'ya direkt olarak katılmaya hak kazandı.

Türkiye İzlanda maçı fotoğrafları2016 Avrupa Futbol Şampiyonası grup elemelerinde Türkiye, Konya Büyükşehir Torku Arena Stadyumu'nda İzlanda ile karşılaştı.

İLK YARIDA GOL SESİ ÇIKMADI
Karşılaşmaya iki takım da kontrollü başladı. Hücumda Arda Turan, Hakan Çalhanoğlu ve Volkan Şen ile pozisyon arayan milli takım, rakip kalede üretkenlikten uzaktı. Ceza alanı dışından çektiği şutlardan da sonuç alamayan ay-yıldızlı ekip, soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gitti.

GÖKHAN TÖRE ATILDI
İkinci yarıda istediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık ve top kayıpları nedeniyle pozisyon bulamadık. Kazakistan'ın ne geçmesiyle motivasyonu yükselen milli takımımız, Umut ve Cenk'in oyuna girmesiyle pozisyonlar aradı ama 62'de oyuna giren Gökhan Töre'nin 77. dakikada kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldık.

SELÇUK'TAN NEFİS GOL
89. dakikada beklediğimiz gol geldi. Selçuk İnan nefis bir frikik golüyle milli takımımıza 1-0'lık galibiyeti ve Fransa biletini getirdi. 

Türkiye: 1 - İzlanda: 0

Stat: Konya Büyükşehir Torku Arena

Hakemler: Gianluca Rocchi, Elenito Di Liberatore, Mauro Tonolini (İtalya)

Türkiye: Volkan Babacan, Şener Özbayraklı, Serdar Aziz, Hakan Balta, Caner Erkin, Selçuk İnan, Ozan Tufan, Volkan Şen, Oğuzhan Özyakup, Arda Turan, Hakan Çalhanoğlu

İzlanda: Kristinsson, Saevarsson, Ragnar Sigurdsson, Skulason, Bjarnason, Gylfi Sigurdsson, Arnason, Gunnarsson, Gudmundsson, Sigthorsson, Bödvarsson

Gol: Dakika 89 Selçuk İnan (Türkiye)

Kırmızı kart: Dakika 78 Gökhan Töre (Türkiye)   

MİLLİ MAÇTAN NOTLAR

A Milli Futbol Takımı'nın, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda Konya'da İzlanda'yı konuk ettiği maçta Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Çek Cumhuriyeti maçının 11'inde tek değişikliğe gitti. Terim, Çek Cumhuriyeti ile deplasmanda oynanan maçın 11'inde yer alan futbolculardan Cenk Tosun'u yedek kulübesinde oturturken, bu futbolcunun yerine Volkan Şen'e şans verdi. Kaleyi Volkan Babacan'a emanet eden tecrübeli teknik adam, defansı Şener Özbayraklı, Serdar Aziz, Hakan Balta ve Caner Erkin 4'lüsünden oluşturdu. Defansın önünde Selçuk İnan ve Ozan Tufan'ı oynatan Terim, orta alanda Volkan Şen, Oğuzhan Özyakup ve Arda Turan'a forma verirken, ileri uçta ise Hakan Çalhanoğlu görev yaptı.

İzlanda'da son maça göre 3 değişiklik

Konuk ekip İzlanda, grupta son oynadığı Letonya müsabakasına göre ilk 11'de 3 değişiklikle sahaya çıktı. Letonya'ya karşı ilk 11'de görev yapan Hallfredsson ve Finnbogason'a şans vermeyen teknik direktör Heimir Hallgrimsson, bu futbolcuların yerine Gunnarsson ve Bödvarsson'u sahaya sürdü. Antrenmanda sakatlanan ve kadrodan çıkarılan kaleci Halldorsson'un yerine de Kristinsson görev yaptı.

Tribünler tamamen doldu

Konya Büyükşehir Torku Arena'daki maça futbolseverler büyük ilgi gösterdi. Türkiye-Letonya maçıyla görücüye çıkan Konya Büyükşehir Torku Arena tribünleri karşılaşma öncesi tamamen dolarken, stadı çevreleyen tribünler kırmızı-beyaz renklerle süslendi. Satışa sunulan tüm biletlerin kısa sürede tükendiği karşılaşmayı yaklaşık 8 bin kadın taraftarın izlediği öğrenildi. 8 bin biletin, 650'sinin İstanbul'dan, 2 bin 200'ünün yurdun diğer illerinden, geri kalan kısmının ise Konya'dan satıldığı kaydedildi. Stadın içine 60 bayrak asılırken, seyirciler için de koltuklara 40 bin bayrak bırakıldı. Stadın dışındaki aydınlatma direklerinde de 50 bayrak kullanıldı. Konya Büyükşehir Belediyesi organizasyonuyla düzenlenen "1923-2015 Zaman Tüneli'nde A Milli Futbol Takımı Fotoğraf Sergisi" Konya Büyükşehir Torku Arena Basın Toplantı Salonu'nda açıldı. Sergide, milli takımın 1923'ten 2015'e kadar fotoğrafları ve önemli anları yer alıyor.

Taraftardan teröre tepki

Milli maç öncesi taraftarlar "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde tempo tutarak, terörü lanetledi. Futbolcuların ısındığı esnada ise "Mehter Marşı" çalındı. Ankara'daki patlamada hayatını kaybedenler için karşılaşma öncesi bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Maçta geniş güvenlik önlemi

Konya Emniyet Müdürlüğü, Ankara'da meydana gelen bombalı terör saldırısı nedeniyle maçın oynanacağı stat ve çevresi ile kent merkezinde önlemlerini artırdı. Karşılaşma öncesi güvenlik güçlerinin izinleri iptal edilirken, statta 750'nin üzerinde özel güvenlik görevlisi ve 2 binin üzerinde de polis görev yaptı. Stada giren futbolseverler de detaylı üst aramasından geçirildi. Futbolseverlerin el ve sırt çantaları başta olmak üzere yanlarındaki spreyler de stada alınmadı. Bozuk para, çakmak, kesici ve delici aletlerin stat içerisine sokulmasına izin verilmedi.

Avrupa Şampiyonu futbolcular taraftarı selamladı

Avrupa Şampiyonu olan Ampute Milli Futbol Takımı da maçtan önce sahaya çıkarak taraftarları selamladı. Bu arada karşılaşma öncesi resmi yemek organizasyonu düzenlendi. Bir otelde düzenlenen yemeğe, Türkiye Futbol Federasyonu adına başkan vekili Servet Yardımcı, yönetim kurulu üyesi Mustafa Çağlar ve genel sekreter Kadir Kardaş, İzlanda Futbol Federasyonu Başkanı Geir Thorsteinsson, genel sekreter Klara Bjartmarz ile yönetim kurulu üyeleri Runar Arnarsson, Robert Agnarsson ve Johannes Olafsson katıldı.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR 

Kazakistan, deplasmanda Letonya'yı 1-0 mağlup etti! 

Letonya'da son 1 dakika! 

Kazandık! İzlanda'yı 1-0 yendik! 

90+4. dakika: Son düdük çaldı ve karşılaşma sona erdi. 

90+2. dakika: İzlanda, tehlikeli bir yerden serbest vuruş kullandı. Sigurdsson'un doğrudan kaleye gönderdiği top barajdan döndü. 

90. dakika: Mücadeleye 4 dakika eklendi. 

88. dakika: GOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL. Selçuk İnan. Selçuk İnan harika attı! Selçuk, serbest vuruşta topa öyle vurdu ki topu sol üst köşeden ağlara gönderdi...

86. dakika: Bir başka atağımızda Umut'un pasında topla buluşan Cenk'in kaleye şutunda top üstten dışarıya gitti. 

84. dakika: Ceza alanına sarkan Umut'a atılan pasta Umut, rakibine faul yaptı. Cenk Tosun, itirazdan sarı kart gördü. 

83. dakika: Arda ile gole çok yaklaştık. Ceza alanı içi sol çaprazında topla buluşan Arda, rakibini geçip dar açıdan şutunu çekti ama top yan ağlarda kaldı. 

82. dakika: Hollanda, Çek Cumhuriyeti karşısında skoru 3-2'ye getirdi. 

81. dakika: Rakip savunma arkasına kaçmak isteyen Cenk'e atılan pasta Cenk, rakibinin baskısı altında topu kontrol edemedi. 

80. dakika: Maalesef istediğimiz baskılı oyunu bir türlü ortaya koyamıyoruz. 10 kişi kalmamız bizi oldukça zora soktu... 

78. dakika: Gökhan Töre kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Gökhan, rakibiJon Dadi Bödvarsson'a çok sert bir faul yaptı.

77. dakika: Sağ kanattan gelişen atağımızda Şener'in pasında topu alan Arda'nın ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı. 

76. dakika: Ay yıldızlı ekibimizde Volkan Şen'in yerine Umut Bulut oyunda. 

75. dakika: Sol kanattan kullandığımız köşe vuruşunda Selçuk'un ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı. Atağımız devam ediyor... 

73. dakika: Sağ kanattan gelişen atağımızda Gökhan'ın ceza alanına ortasında savunma topu kornere gönderdi. 

72. dakika: Konya'da artık son 20 dakika! 1 gol bizi Play-off oynatmadan doğrudan şampiyonaya götürecek. 

70. dakika: Hollanda, Çek Cumhuriyeti, karşısında skoru 3-1'e getirdi. 

68. dakika: İzlanda atağında Skulason'un ceza alanı dışından kaleye şutunda top üstten dışarıya gitti. 

67. dakika: Çek Cumhuriyeti, Hollanda deplasmanında 3-0'ı yakaladı...Haydi çocuklar sadece 1 gol! 

66. dakika: Bu arada Kazakistan, Letonya deplasmanında 1-0 öne geçti. Eğer İzlanda'yı yenersek bu skorlar bizi doğrudan Avrupa şampiyonasına götürecek. 

65. dakika: Milli takımımızda Oğuzhan Özyakup'un yerine Gökhan Töre oyunda. 

64. dakika: Orta alanda topla buluşan Aron Gunnarsson'un ceza alanına uzun gönderdiği top herkesi aşarak auta gitti. 

63. dakika: İzlanda, sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Sigurdsson'un ceza alanımıza ortasında Volkan Babacan topun sahibi oldu. 

62. dakika: Bu kez sağ kanattan gelişen İzlanda atağında Bjarnason'un ceza alanına ortasında Caner'den seken top kalecimiz Volkan'da kaldı. 

61. dakika: Kullanılan serbest vuruşta Skulason'un ceza alanına ortasında Şener topu uzaklaştırdı. 

60. dakika: Sol kanattan gelişen İzlanda atağında Skulason, Volkan Şen'den sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş. Tehlikeli bir yer... 

58. dakika: Orta alanda gerçekleşen top kapma mücadelesinde Hakan Çalhanoğlu rakibine faul yaptı. 

57. dakika: İkinci yarıya daha fazla topla oynayarak başlayan İzlanda milli takımı... Gelişen atakta Skulason'un uzak mesafeden şutunda top üstten dışarıya gitti. 

56. dakika: İzlanda yarı alanımızın ortalarından serbest vuruş kullandı. Sigurdsson'un ortasında savunmamız topu karşıladı.

54. dakika: Gelişen atağımızda Selçuk'un ceza alanı dışından kaşeye sert şutunda topu kalecide kaldı. 

52. dakika: Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda Sigurdsson'un ceza alanımıza ortasında top Volkan'da kaldı. 

50. dakika: Sol kanattan tehlikeli gelişen İzlanda atağında ceza alanına yerden ortada Serdar'ın ters vuruşunda top kornere gitti. 

48. dakika: Paslaşılarak kullanılan serbest vuruşun ardından Oğuzhan'ın ceza alanına ortasında Volkan'ı aşan top auta gitti.

47. dakika: Gelişen atağımızda Arda'nın pasında topla buluşan Hakan, rakibinin darbesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş. 

46. dakika: Karşılaşmanın ikinci yarısı İzlandalı oyuncuların vuruşuyla başladı.  

İLK YARIDAN DAKİKALAR

Devre arası: Diğer maçlarda ilk yarılar sona erdi. Letonya 0-0 Kazakistan, Hollanda 0-2 Çek Cumhuriyeti. Bu skorlarla grubu 3. bitirip Play-off'a yükseliyoruz. En iyi 3. takım olup şampiyonaya doğrudan gidebilmemiz için hem bizim hem de Kazakistan'ın kazanması gerekiyor. 

45. dakika: İlk yarıda son düdük çaldı ve ilk yarı sona erdi. 

44. dakika: Mücadelenin İtalyan hakemi Volkan Babacan'ı hızlı olması yönünde uyardı. 

43. dakika: Sol kanattan tehlikeli gelişen İzlanda atağında Bödvarsson'a atılan pasta ofsayt bayrağı kalktı. 

42. dakika: Çek Cumhuriyeti, 2-0 önde olduğu karşılaşmada 10 kişi kaldı... 

41. dakika: İzlanda karşısındaki etkili oyunumuz devam ediyor ama kontrolü de bırakmıyoruz... 

40. dakika: Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda Sigurdsson'un ceza alanımıza ortasında savunmamız topu karşıladı. 

38. dakika: Sağ kanattan gelişen İzlanda atağında ceza alanına yapılan ortada Sigthorsson'dan önce araya giren Serdar, topu kornere gönderdi. 

37. dakika: Sol kanatta topla buluşan Hakan'ın ceza alanına ortasında Ozan'ı aşan top auta gitti. 

35. dakika: Bu arada Çek Cumhuriyeti, Hollanda karşısında farklı 2'ye çıkardı.

34. dakika: İzlanda, sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Sigurdsson'un ceza alanına ortasında savunmamız topu karşıladı. 

33. dakika: Hollanda 0-1 Çek Cumhuriyeti ve Letonya 0-0 Kazakistan maçları devam ediyor. Bu skorlarla grubu 3. bitirip Play-off'a yükseliyoruz. En iyi 3. takım olup şampiyonaya doğrudan gidebilmemiz için hem bizim hem de Kazakistan'ın kazanması gerekiyor. 

30. dakika: Rakip ceza alanı ön bölümünde topla buluşan Arda, çalımlarla ceza alanına girdi ama kalabalık savunma arasından sıyrılamadı. 

28. dakika: Kullandığımız serbest vuruşta Hakan'ın ceza alanına sert ortasında savunma topu karşıladı. Ardından Volkan gelişine vurdu ama top yandan az farkla dışarıya gitti. 

27. dakika: Yine sol kanattan gelişen atağımızda Arda'ya atılan uzun topta Arda, Saevarsson'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş. 

25. dakika: Gole yine çok yaklaştık. Sol kanattan gelişen atağımızda Hakan, ceza alanına girip topu kale sahasına çevirdi ama savunma son anda topa ayak koydu. Ardından Arda topu aşırtmak istedi ama bu kez de kaleci topu kontrol etti. 

24. dakika: Bu arada Çek Cumhuriyeti, Hollanda deplasmanında 1-0 öne geçti. 

23. dakika: Kullandığımız serbest vuruşta Hakan'ın kaleye doğru gönderdiği topu kaleci kontrol etti. 

22. dakika: Sol kanattan gelişen atağımızda Selçuk, Gudmundsson'dan sıyrılmak isterken Gudmundsson topa eliyle dokundu. Gudmundsson sarı kart gördü.

21. dakika: Sağ kanattan gelişen atağımızda Şener'in ceza alanına ortasında top kalecide kaldı.

19. dakika: Ataklarımız sağlı sollu devam ediyor. Sol kanattan Ozan'ın ceza alanına ortasında top herkesi aştı.

17. dakika: Gole çok yaklaştık. Sağ kanattan gelişen atağımızda ceza alanına yapılan ortada topu alan Ozan, ceza yayındaki Oğuzhan'a pasını çıkardı. Oğuzhan'ın sol köşeye şutunda top az farkla dışarıya gitti.

16. dakika: Orta alanda kaptığımız topla bir anda atağa çıktık. Ozan'ın pasında ceza alanı içi sağ çaprazında topla buluşan Volkan'ın içeriye çevirdiği topu savunma karşıladı.

15. dakika: Arda'nın uzak mesafeden sağ kanattaki Şener'e milimetrik pasında topu alan Şener'in ceza alanına ortasında savunma topu uzaklaştırdı.

14. dakika: Orta yuvarlak içinde rakibinden sıyrılmak isteyen Ozan, yerde kalınca hakem serbest vuruşu verdi.

13. dakika: Milli takım oyuncularımız kendi yarı alanlarında top çeviriyor...

12. dakika: Yarı alanımızda gerçekleşen ikili mücadelede Gudmundsson, Şener'e faul yaptı.

11. dakika: 10 dakika geride kaldı. Hollanda - Çek Cumhuriyeti ve Letonya - Kazakistan maçlarında da gol yok. 

10. dakika: Orta alanda topla buluşan Ozan, topu sürüp savunma arkasına kaçan Hakan'a pasını attı ama savunma daha erken davrandı. 

8. dakika: Kullanılan serbest vuruşta Skulason'un ceza alanına gönderdiği topu savunmamız karşıladı. Atağın devamında Bjarnason'un şutu üstten dışarıya gitti. 

7. dakika: Bu arada Serdar Aziz bir sakatlık geçirdi ve tedavisi için oyun alanının kenarına geldi. 

6. dakika: Sol kanattan gelişen İzlanda atağında Bjarnason, Serdar'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş. 

5. dakika: İzlandalı oyuncular etkili paslarla ceza alanı ön bölümüne kadar geldiler ama ceza alanına atılan ara pasında ofsayt bayrağı kalktı. 

4. dakika: Etkili gelişen atağımızda Arda ve Hakan'ın ardından topla buluşan Oğuzhan'ın kaleye şutunda top savunmadan sekti.

3. dakika: Savunmamızın arkasına atılan uzun topa Sigthorsson hareketlendi ama Caner topu kafasıyla kalecimiz Volkan'a kazandırdı.

2. dakika: İzlanda atağında Bödvarsson, sol çaprazdan ceza alanına girip kale sahasına topu çevirdi ama Volkan topun sahibi oldu. 

1. dakika: İlk düdük çaldı ve karşılaşma Milli oyuncularımızın vuruşuyla başladı... Başarılar Türkiye...

Maç öncesi: Ankara'da yaşanan terör saldırısı nedeniyle 1 dakikalık saygı duruşu... Hayatını kaybeden vatandaşlarımız için bir kez daha Allah'tan rahmet diliyoruz... 

Maç öncesi: Büyük bir coşkuyla İstiklal Marşı'mız... 

Maç öncesi: Konya'da İzlanda Milli Marşı... 

Maç öncesi: Her iki milli takım oyuncuları karşılaşmanın İtalyan hakemleri eşliğinde sahaya çıkıyor. 

Maç öncesi: Konya Büyükşehir Stadı'nda müthiş bir atmosfer var... 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER