SPOR MEDYASI

Türkiye Kupası hangi kanalda?

Türkiye'nin ilk HD haber kanalı A Haber Türkiye Kupası'nın yayın haklarının sahibi oldu.

Türkiye Kupası hangi kanalda?
Kupada bu sezon 177 karşılaşma oynanacak. Türkiye'nin ilk HD haber kanalı A Haber, 2012-13 sezonunda da kupa heyecanını HD kalitesiyle futbolseverlerle buluşturacak.
 
 
Türkiye Kupası maçlarının yayın hakkı ihalesi, dün gerçekleşti ve Türkiye'nin ilk HD haber kanalı A Haber Türkiye Kupası'nın yayın haklarının sahibi oldu. Turkuvaz Grubu'nun kazandığı ihale sonucunda Türkiye Kupası ve Süper Kupa maçları A Haber'den yayınlanacak. Yaklaşık 9 ay sürecek Türkiye Kupası heyecanı A Haber'de yaşanacak. Türkiye Kupası, yenilenen statüsüyle renklenerek futbol coşkusunu artıracak. Yeni statüye göre Türkiye'nin tüm illeri Türkiye Kupası'nda temsil edilecek. Toplam 177 karşılaşma oynanacak. Türkiye Kupası, A Haber'de tüm Türkiye'yi kucaklayacak. A Haber, geçen sezon olduğu gibi 2012-13 sezonunda da HD yayın kalitesiyle son teknolojinin kullanıldığı maç yayınlarının yanı sıra, karşılaşma önü ve sonundaki dopdolu programlarıyla da kupanın nabzını tutup futbolseverlere doya doya izleyecekleri yayınlar hazırlayacak.


Kupa Türkiye'yi kucaklayacak
Bu sezona kadar yaklaşık 60 maçın oynandığı Türkiye K upası'nın yeni statüsüne göre Türkiye'deki tüm illerin takımları kupada mücadele edecek. Toplam 177 karşılaşma oynanacak. Ön eleme turu BAL takımlarıyla başlayacak. İkinci tura Avrupa Kupaları'nda oynamayan Süper Lig takımları da dahil olacak. Avrupa'da oynayanlar 4. turda kupaya girecek. Ardından elemelerle belirlenecek 8 takım iki grupta çift devreli lig usulüyle karşılaşacak. Geçen sezonki Süper Final heyecanı kupada yaşanacak. Grupları ilk ikide bitirenler yarı finalde çapraz olarak eşleşecek ve finalistler belirlenecek.


Devlere 'A' kalite
Lig şampiyonu Galatasaray ile kupa şampiyonu Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa maçının 12 Ağustos Pazar 20:55'te başlayacağı açıklandı. İki devin randevusunun heyecanını Türkiye 'A' kalite yayınlarla yaşayacak. A Haber'de Cuma 22:00'de ARTI FUTBOL SÜPER FİNAL, Cumartesi 21:00'de ARTI FUTBOL SÜPER KU PA programları canlı yayınlarla iki takımın sezonun ilk derbisine nasıl hazırlandığını, son durumlarını, iki cepheden son haberleri Erzurum'dan canlı yayınla ekrana yansıtacak. Galatasaray- Fenerbahçe derbisi de Pazar 20:55'te atv'den canlı yayınlanacak.
TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER