TÜRKİYE KUPASI

Türkiye Kupası'nı Galatasaray kazandı

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Galatasaray ile Bursaspor finalde Bursa Atatürk Stadı'nda karşılaştı

Türkiye Kupası'nı Galatasaray kazandı
Ziraat Türkiye Kupası finalinde Galatasaray ile Bursaspor finalde Bursa Atatürk Stadı'nda karşılaştı..

Ligi şampiyon olarak tamamlayıp 4. yıldızı takan Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası'nda da mutlu sona ulaştı.. Burak Yılmaz'ın golleriyle etkili Bursaspor'u yenen Aslan, 15 yıl sonra bir sezonu çifte kupayla kapattı..

Galatasaray - Bursaspor: 3-2

MAÇIN ÖNEMLİ DAKİKALARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

Sarı-kırmızılılara kupayı getiren 3 golü de Burak Yılmaz atarken Bursaspor'un sayıları ise Fernandao ve Volkan Şen'den geldi.

Deneme

Karşılaşmaya hızlı başlayan Bursaspor, şampiyon karşısında henüz 5. dakikada gol çok yaklaştı. Yeşil-beyazlılar net bir pozisyonu değerlendiremedi.

ÖNCE DİREK SONRA SİNAN
Bursaspor, üst üste iki pozisyonda gole çok yaklaştı. Sağ taraftan ceza alanına giren Volkan Şen'in altıpasa doğru gönderdiği topa hareketlenen Fernandao, meşin yuvarlağa bekletmeden vurdu. Yan direkten oyun alanına geri dönen top, altıpas üzerindeki Josue'nin önünde kaldı. Josue'nin topa yerden vuruşunda, kaleci Sinan Bolat çizgi üzerinden topu çıkardı. Pozisyonun devamında altıpas üzerinde boşta kalan topa ayağıyla müdahale eden Sinan Bolat, meşin yuvarlağı kornere attı.

Maçın başından itibaren kanatlardan etkili gelen Bursaspor'a Galatasaray savunması dur demekte zorlandı. Fernandao ile ileride etkili olan Bursaspor üst üste pozisyonlara girdi. İlk 10 dakikada Galatasaray kalesine 5'i isabetli 6 şut gönderen yeşil-beyazlılar bir hayli istekli görüntü sergiledi.

Kendi yarı sahasından çıkmakta zorlanan Galatasaray, Bursa kalesinde pozisyon üretmekte bir hayli zorlandı.

GALATASARAY

İlk 15 dakika varlık gösteremeyen sarı-kırmızılılar ilk tehlikeli atağını 17. dakikada Sneijder'le yakaladı. Maçın başındaki yoğun Bursaspor ataklarını dengeleyen Galatasaray organize bir atakla Bursa kalesinde etkili oldu.

CİM BOM SNEIJDER'LE GOLE YAKLAŞTI
Selçuk'un pasında ceza alanı içi sol çaprazında topla buluşan Yasin'in içeriye çevirdiği topa müsait durumda olan Sneijder vurdu ama top yandan az farkla dışarıya gitti. Mücadelenin 25. dakikasında Bursaspor penaltı kazandı.

PENALTI!
Bursaspor, penaltı kullanacak. Sağ kanattan gelişen atakta Volkan Şen, ceza alanına girdi ve Telles'ten sıyrılmak isterken yerde kalınca Bülent Yıldırım, beyaz noktayı gösterdi. GOL 27.DK (FERNANDAO): Brezilya'lı yıldız, kullandığı penaltıda topu sol alt köşeye gönderdi ve top ağlarla buluştu.

MELO-SABRİ GERGİNLİĞİ
Golden sonra maçta sinirler gerildi. Galatasaray'da Felipe Melo ve Sabri Sarıoğlu arasında kısa bir gerginlik yaşandı.

Beraberlik için Bursaspor kalesine yüklenen Cim Bom, Sneijder'den sonra bu kez Selçuk İnan'la gole yaklaştı. Hamit'in akıl dolu pasında ceza alanı içinde topla buluşan Selçuk'un kaleye vuruşunda top çok az farkla dışarıya gitti.

Selçuk'la gole yaklaşan Galatasaray, golcü oyuncusu Burak Yılmaz'la beraberliği yakaladı.

BURSA DİREĞE TAKILDI!

Gelişen Bursaspor atağında Josue'nin ceza alanına ortasında Fernandao'nun yakın mesafeden kafa vuruşunda top üst direkten döndü.

Mücadelenin kalan dakikalaı karşılıklı ataklarla geçilince iki takım da başka gol bulamadı. Zorlu finalde Bursaspor'u Burak'ın golleriyle 3-2 mağlup eden Galatasaray, 53. Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götürdü.

Dursun Özbek takımını yalnız bırakmadı

Stada ilk olarak Galatasaray kafilesi geldi. Sarı-kırmızılılar karşılaşmanın başlamasına yaklaşık 1,5 saat önce Atatürk Stadı'na gelirken, Bursaspor ise sarı-kırmızılı kafileden 10 dakika sonra stada giriş yaptı. Galatasaray'ın yeni kulüp başkanı Dursun Özbek de takımını Bursa'da yalnız bırakmadı. Özbek, yönetim kurulundaki arkadaşlarıyla birlikte özel minibüsle Atatürk Stadı'na geldi. Sarı-kırmızıların eski başkanı Duygun Yarsuvat da karşılaşmayı takip etti.

Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak için pankart

Teknik direktörler Yılmaz Vural, Ertuğrul Sağlam da final maçını izleyenler arasındaydı. Karşılaşma öncesinde İstiklal Marşı okunurken Galatasaray tribününde Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak adına "Emek verenler hafızalardan silinmez. Sizlerin hakkı asla ödenmez", Bursaspor tribününde ise "Tertemiz futbolumuz tüm rütbelere bedel" yazılı pankartlar açıldı. Final öncesi sahada çocuklar tarafından her iki kulübün bayraklarının açıldığı gösteri taraftarlardan büyük alkış aldı.

Fernando Muslera'nın yerine Sinan Bolat

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, final mücadelesinde Uruguay Milli Takımı kampına giden Muslera'nın yerine kalede Sinan Bolat'a yer verdi. Sarı-kırmızılılarda sakatlığı nedeniyle Spor Toto Süper Lig'in son haftalarında forma giyemeyen Aurelien Chedjou da final müacedelesinde yedek soyundu. Hamzaoğlu, Kamerunlu futbolcunun yerine savunmada Semih Kaya-Hakan Balta ikilisini oynattı.

Serdar Aziz'in yerine Ertuğrul Ersoy

Spor Toto Süper Lig'in son haftasında Bursa'da oynanan Torku Konyaspor maçında kırmızı kart gören Bursaspor'un genç savunma oyuncusu Serdar Aziz final maçında forma giyemedi. Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Serdar Aziz'in yerine genç oyuncu Ertuğrul Ersoy'a şans tanıdı.

GALATASARAY: 3 - BURSASPOR: 2

Stat: Bursa Atatürk
Hakemler: Bülent Yıldırım, Baki Tuncay Akkın, Asım Yusuf Öz

Galatasaray: Sinan Bolat, Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya, Hakan Balta, Telles, Hamit Altıntop (Dk. 79 Emre Çolak), Melo, Selçuk İnan (Dk. 89 Umut Bulut), Yasin Öztekin, Sneijder, Burak Yılmaz (Dk. 90+3 Olcan Adın)
Teknik Direktör: Hamza Hamzaoğlu

Bursaspor: Harun Tekin, Şener Özbayraklı, Aziz Eraltay (Dk. 64 Emre Taşdemir), Şamil Çinaz, Ertuğrul Ersoy, Ozan Tufan (Dk. 86 Bekir Yılmaz), Belluschi, Josue, Volkan Şen, Bakambu (Dk. 90 Enes Ünal), Fernandao
Teknik Direktör: Şenol Güneş

Goller: Dk. 40, 48 ve 60 Burak Yılmaz (Galatasaray); Dk. 27 Fernandao (penaltıdan), Dk. 58 Volkan Şen (Bursaspor)
Sarı Kartlar: Dk. 2 Felipe Melo, Dk. 45 Aurelien Chedjou (yedek kulübesinde), Dk. 63 Sinan Bolat, Dk. 70 Sabri Sarıoğlu (Galatasaray); Dk. 23 Jose Fernandao, Dk. 67 Şamil Çinaz, Dk. 82 Josue Pesqueira (Bursaspor)

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER