OLİMPİYAT HABERLERİ

Türkiye Mete Gazoz'u konuşuyor

2016 Rio'nun 3. gününde milli okçumuz Mete Gazoz, tüm Türkiye'yi kendine hayran bıraktı..

Türkiye Mete Gazoz'u konuşuyor

Dünyanın en iyi okçuları arasında 14. sırada yer alan ve genç yaşına rağmen ortaya koyduğu performansla 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda madalya içni umut vaadeden Gazoz, Türk okçuluğunun da gururu olmayı başardı.

Dünyanın en büyük spor organizasyonu 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'nin nadide sporcuları arasında bulunan milli okçularımızdan Mete Gazoz elense de final yolunda tecrübeli isimler karşısında ortaya koyduğu performansla tüm Türkiye'den büyük alkış aldı. Henüz 17 yaşında olmasına rağmen olimpiyat kotası almayı başaran ve olimpiyatın ilk gününde sıralama turunda 64 sporcu arasında 661 puanla 29. sırada yer alan Mete, önceki akşam da önce son 32 kişi arasına kalmak için podyuma çıktı. Karşısında 27 yaşındaki Fransız sporcu Pierre Plihon vardı. Gazoz yarışma sırasında 4-0 geriye düşse de müthiş bir geri dönüşle maçı tie-break setine taşıdı ve bu bölümde rakibine üstünlük sağlayarak 6-5'lik üstünlükle üst tura çıktı.

Twitter'da TT oldu

17'lik Mete Gazoz geceye damga vurdu

Son 16'ya kalma yolunda Gazoz'un önüne dişli bir rakip olan, dünyanın 5 numarası Hollandalı Sjef van den Berg çıktı. Gazoz tecrübesizliğinin de vermiş olduğu heyecanla, Berg'e 7-3 kaybetti ve olimpiyatı son 32 sporcu arasında tamamladı. Mücadelesinden dolayı maç sonunda seyircilerden büyük alkış alan Gazoz ayrıca Türkiye'yi ekranlara kilitledi, Twitter'da da aldığı 10 binin üstünde tweetle TT listesinin zirvesine yerleşti. Gazoz'un performansı, hedef gösterilen 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları için ise büyük umud vaadetti.

'Türk okçuluğu kazandı'

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, “Federasyon olarak kendisine çok ciddi yatırım yaptık, Mete de bizi yanıltmadı. 17 yaşında bir çocuğun olimpiyat oyunları gibi dev bir organizasyonda sahne alması çok önemliydi. Sporcumuz, en az 4 olimpiyat oyununda ülkemizi temsil edebilecek potansiyele sahip. Kendisinin üzerinde teknik heyetimizin de büyük emeği var. 3,5 yıldır birlikte çalışıyorlar ve artık aile gibi oldular. Bundan sonraki süreçte Mete'nin üzerindeki sorumluluk daha da artacak. Yaşı büyürken, sporculuğu da büyüyecek. Ülkemize çok büyük başarılar getireceğini bugünden görebiliyoruz” dedi.

Piyano ve resim kursuna gitmiş

Beden eğitimi öğretmeni ve eski milli okçu baba Metin Gazoz, okçuluğun mükemmeliyetçi ve kararlı insanların sporu olduğunu söyledi. “İyi okçu, etle kemikle ok atmaz, kişilik özellikleriyle ok atar” diyen baba Metin Gazoz, “Okçuluk, azimli, kararlı, hırslı insanların sporudur. Mete'yi buna göre yetiştirmeye çalıştık. El-göz koordinasyonu gelişsin diye piyano kursuna, bakmakla-görmek arasındaki farkı ayırabilsin diye resim kursuna gönderdik. Bel kasları gelişsin diye yüzmeye yolladık” dedi.

'Ağlamadım dersem yalan olur'

Oğlunun maçını izlerken hissettiklerini anlatmanın mümkün olmadığını belirten Metin Gazoz, “Çocuğumuzun çıkıp olimpizm ruhunu yaşatması, sakınmadan atış yapması çok önemliydi. O kadar dünya yıldızı arasından 17 yaşında bir çocuk çıkıp 4-0 geriden gelerek maç kazanabiliyorsa, bu önemli bir iş. TV karşısında oturamadım. Okuduğum duanın haddi hesabı yok. Ağlamadım dersem yalan olur. Tur geçti ağladım, elendi ağladım. Yoğun bir duygu trafiği oldu. Hayatımda böyle bir an hiç yaşamamıştım” diye konuştu.

Gençlik Oyunları'nda 4. olmuştu

Daniyar İsmayilov Rio 2016'da tarih yazdı

Anne ve babasının yönlendirmesiyle okçuluğa 3 yaşında başlayan Mete Gazoz, geçen yıl Gençlik Olimpiyatları'nda dördüncülüğü kazanarak Türkiye'de bireysel kategoride en iyi dereceyi etmişti. Ulusal ve uluslararası müsabakalarda 50'den fazla madalya kazanan Mete, resmi olarak da 9 yaşından bu yana müsabakalarda yarışıyor. Farklı yaş kategorilerinde iki Türkiye şampiyonluğu, Avrupa şampiyonalarında birincilik, ikincilik ve üçüncülüğün yanı sıra dünya ikinciliği bulunuyor.

Milli okçu Metin Gazoz'un oğlu!

Mete Gazoz, 1991'den bu yana okçuluk eğitimi veren, milli takım antrenörlüğü aynı zamanda beden eğitimliği öğretmenliği yapan Metin Gazoz'un oğlu. Metin Gazoz 1992-2012 yılları arasında bir çok Balkan şampiyonası, uluslararası kupalar ve Türkiye şampiyonalarında ferdi ve takım birincilikleri elde etti. Mete Gazoz da anne ve babasının okçuluk camiasının önemli isimleri arasında yer alması sayesinde küçük yaşta bu sporla tanışma fırsatı yakaladı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER