MİLLİ TAKIM

Türkiye Rusya Milli Takım maçının geniş özeti ve golleri

2018 Dünya Kupası'nın ev sahibi Rusya ile deplasmanda karşılaşan Türkiye A Milli Futbol Takımı, sahadan 1-1'lik beraberlik ile ayrıldı.

Türkiye Rusya Milli Takım maçının geniş özeti ve golleri

A Milli Futbol Takımımız, hazırlık maçında deplasmanda Rusya ile CSKA Arena'da karşı karşıya geldi. İlk yarıyı 1-0 geride kapatan Milliler, ikinci yarıda bulduğu tek golle sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.

TEK GOL YUNUS'TAN GELDİ: Rusya, karşılaşmanın 35. dakikasında Aleksandr Samedov'un attığı golle 1-0 öne geçerken ilk yarı bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıda rakibine göre daha üstün bir oyun ortaya koyan Milliler'de eşitlik golünü 59. dakikada Yunus Mallı kaydetti.

Ceza sahası dışından düzgün bir şutla kaleci Akinfeev'i mağlup eden Yunus Mallı, Milli Takım formasıyla ilk golünü atmış oldu.

türkiye-rusya

ULUSLAR LİGİ'NDE RUSYA İLE KARŞILAŞACAĞIZ: Türkiye ile Rusya, 7 Eylül tarihinde FIFA Uluslar Ligi'nde bir kez daha karşı karşıya gelecek. A Milli Takım, liglerin bitmesinin ardından oynadığı 3 hazırlık maçını kaybetmezken 1 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti. Lucescu yönetimindeki Türkiye, öte yandan 2018 yılında mağlubiyet yüzü görmedi.

Ay-yıldızlı ekip, ilk hazırlık maçında İran'ı 2-1 mağlup ederken, ikinci hazırlık maçında Tunus ile 2-2 berabere kalmıştı. UEFA Uluslar Ligi'nde Türkiye ile Rusya 2. Grup'ta 7 Eylül ve 14 Ekim 2018'de iki kez daha karşı karşıya gelecek.

RUSYA: 1 - 1 :TÜRKİYE

Hakem Ovidiu Alin Hategan'ın düdüğüyle karşılaşma atılan karşılıklı gollerle 1-1 sona eriyor. 

90. dakika: Maçın sonuna oynanmamış süre olarak en az 3 dakika ilave ediliyor. 

87. dakika: Milli Takımımız maçın son bölümünde bir oyuncu değişikliği daha yapıyor. Mehmet Zeki Çelik, Şener Özbayraklı'nın yerine oyuna dahil oluyor. 

85. dakika: Emre Akbaba'nın ceza alanı sağ çaprazından yaptığı vuruşta top savunmadan geri dönüyor. 

84. dakika: Milli Takımımız, beşinci oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Emre Akbaba, Kenan Karaman'ın yerine oyuna dahil oluyor. 

83. dakika: Yunus Mallı'nın hafif sol çaprazdan yaptığı vuruşta top kaleci Igor Akinfeev'in kontrolünde üstten auta gidiyor. 

81. dakika: Milli Takımımız, öne geçme fırsatını değerlendiremiyor. Rakip oyuncuların müdahalelerine rağmen oyundan düşmeyen Okay Yokuşlu, topla birlikte ilerledikten sonra pasını ceza alanı sol çaprazında bulunan Oğuzhan Özyakup'a çıkarıyor. Oğuzhan Özyakup, kaleci ile karşı karşıya kaldıktan sonra vurmak yerine pas vermek istiyor ancak araya Rusya savunması giriyor. 

78. dakika: Yuri Zhirkov'un ceza yayı solundan yaptığı vuruşta top kendi takım arkadaşına çarparak auta gidiyor. 

75. dakika: Ceza alanı içinde topla buluşan Fedor Smolov, önce Çağlar Söyüncü'den sonra Kaan Ayhan'dan sıyrıldıktan sonra sağ ayağıyla vuruşunu yapıyor ancak topu yandan auta gönderiyor. 

70. dakika: Rusya, ceza alanı hemen dışı sol kanattan kazandığı serbest vuruşu Aleksandr Samedov ile paslaşarak kullanıyor. Yuri Zhirkov, vuruş açısını yakaladıktan sonra ceza yayının yanından sol ayağıyla vuruşunu yapıyor ancak kalecimiz Serkan Kırıntılı'nın kontrolünde top üstten auta gidiyor. 

66. dakika: Rusya, Aleksandr Samedov ile sol kanattan köşe vuruşu kullanıyor. Samedov'un ortasında Serkan Kırıntılı kalesinden çıkarak topa sahip oluyor. 

61. dakika: Golden sonra Rusya'da oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Aleksey Miranchuk, Alan Dzagoev'in yerine oyuna dahil oluyor. 

59. dakika: GOOOOOOLLLLL!!! Milli Takımımız, Yunus Mallı'nın golüyle maçta eşitliği sağlıyor. Savunmada Kaan Ayhan geriye topu kaleci Serkan Kırıntılı'ya oynuyor. Serkan, gelişine güzel bir şekilde uzaklaştırdığı top savunmanın arkasında Yunus Mallı'ya geliyor. Yunus Mallı, topla birlikte ilerledikten sonra ceza yayı hemen gerisinden sağ ayağıyla yaptığı etkili vuruşla topu kaleci Igor Akinfeev'in sağından ağlarla buluşturuyor. 

55. dakika: Sağ kanattan topla birlikte hareketlenen Cengiz Ünder içeri doğru katettikten sonra ceza yayının yanından sol ayağıyla şutunu çekiyor ancak top üstten auta gidiyor.

52. dakika: Orta yuvarlağın içinde Alan Dzagoev, Okay Yokuşlu'ya yaptığı sert müdahale sonrasında sarı kart görüyor. 

50. dakika: Aleksandr Golovin'in sol kanattan yaptığı ortasında Alan Dzagoev'in üzerinden geçen top kalecimiz Serkan Kırıntılı'da kalıyor. 

48. dakika: Okay Yokuşlu, Aleksandr Golovin'e arkadan yaptığı müdahale sonrasında hakem Ovidiu Alin Hategan'dan sarı kart görüyor. 

47. dakika: Ay-Yıldızlı ekibimiz ikinci yarıya üç oyuncu değişikliği yaparak başlıyor. Oğuzhan Özyakup, Yusuf Yazıcı'nın, Mehmet Topal, Mahmut Tekdemir'in ve Yunus Mallı ise İrfan Can Kahveci'nin yerine oyuna dahil oluyor. 

46. dakika: İkinci yarı Milli Takımımızın vuruşuyla başlıyor. 

45. dakika: Hakem Ovidiu Alin Hategan'ın düdüğüyle ilk yarı Rusya'nın 1-0'lık üstünlüğü ile sona eriyor. 

43. dakika: Şener Özbayraklı'nın sol kanattan ortasında Kenan Karaman, Ilya Kutepov'un üzerinden altıpasın önünde kafa vuruşunu yapıyor ancak top kaleci Igor Akinfeev'in üzerine gidiyor.

38. dakika: Sağ çaprazdan kazandığımız serbest vuruşu kullanmak için topun başına Yusuf Yazıcı geçiyor. Yusuf'un vuruşunda top farklı şekilde üstten auta çıkıyor. 

35. dakika: GOL! Maalesef top ağlarımıza gidiyor. Golde asisti yapan isim Alan Dzagoev oluyor.

32. dakika: Hasan Ali Kaldırım'ın hafif sol çaprazdan vuruşunda savunmadan seken top kaleci Igor Akinfeev'de kalıyor. 

30. dakika: Cengiz Ünder için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor. 

28. dakika: Yuri Zhirkov'un sol kanattan ortasında top kalecimiz Serkan Kırıntılı'da kalıyor. 

25. dakika: Sol kanatta topla buluşan Yusuf Yazıcı için yan hakemin bayrağı havaya kalkıyor. 

20. dakika: Aleksandr Golovin'in sol kanattan ortasında Kaan Ayhan kafayla topu tehlikeli bölgenin dışına uzaklaştırıyor. 

16. dakika: Rusya, Yuri Zhirkov ile sol kanattan serbest vuruş kullanıyor. Yuri Zhirkov'un ortasında herkesi geçen top oyun alanının dışına gidiyor. 

13. dakika: Mahmut Tekdemir'in pasıyla Hasan Ali Kaldırım sol kanattan hareketlenmek istiyor ancak ofsayt bayrağı havaya kalkıyor. 

10. dakika: Hasan Ali Kaldırım'ın pasıyla sol kanatta hareketlenen Cengiz Ünder ceza alanı içine ortasını yapıyor ancak top yan ağlarda kalıyor. 

7. dakika: Sol kanattan kazandığımız köşe vuruşunu Cengiz Ünder ile kullanıyoruz. Cengiz'in ortasında Çağlar Söyüncü arka direkte kafa vuruşunu yapıyor ancak top az farkla auta gidiyor. 

4. dakika: Sol kanattan kazandığımız köşe vuruşundan istediğimiz sonucu elde edemiyoruz.

1. dakika: Rusya'nın vuruşuyla mücadele başlıyor.

Maç öncesi: Takımlar ve hakemler oyun alanına geliyor. Karşılaşma milli marşlardan sonra başlayacak. 

Maç öncesi: Ay-Yıldızlı ekibimiz, Rusya ile daha önce 18 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmalardan 4'ünü Milli Takımımız, 14'ünü Rusya kazandı. İki takım arasında ise sadece 1 maçta eşitlik bozulmadı. 

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER