FUTBOL

Türkiye'de bonservise ödenen para 9 yılın en düşüğü

UEFA'nın getirdiği FFP'nin (Finansal fair-play) etkisiyle Türkiye'de bonservislere ödenen para son 9 yılın en düşük rakamı oldu.

Türkiye'de bonservise ödenen para 9 yılın en düşüğü

UEFA'nın dayattığı Finansal Fair Play kriterleri müsrif kulüplerimizi hizaya getirdi. Futbolda yaz transfer dönemi önceki gün sona erdi.

EN AZ BONSERVİS ÖDENEN LİG

Her transfer döneminde adeta har vurup harman savuran yöneticilerimiz, UEFA'nın dayattığı Finansal Fair Play (FFP) kriterleri sebebiyle bu defa ayağını yorganına göre uzattı.

Süper Lig 47 milyon euro ile Avrupa'nın en az bonservis bedeli ödeyen ligi oldu. İşte bu duruma neden olan gelişmeler ve transferlere dair detaylar.

BEŞİKTAŞ VE FENERBAHÇE KAZANDIKLARI KADAR HARCAYABİLDİLER

Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin Finansal Fair Play anlaşması sebebiyle, 'sadece kazandıkları bonservis geliri' kadar harcama yapabildikleri transfer döneminde Süper Lig kulüplerinin toplamda ödediği 46 milyon avro, son dokuz sezonun yaz transfer dönemindeki en düşük bedel oldu.

EN PAHALI FUTBOLCU SKERTEL

FFP'nin gölgesinde geçen transfer döneminde Süper Lig'e transfer olan en pahalı futbolcu ise 6 milyon euro karşılığında Liverpool'dan Fenerbahçe'nin yolunu tutan Slovak stoper Martin Skrtel'di.

GEÇTİĞİMİZ YIL 86 MİLYON EURO HARCANDI

Geçtiğimiz sezon Süper Lig ekipleri transfere yaklaşık 86 milyon avro harcarken, son 9 yılın en büyük harcaması 108 milyon avro ile 2011/2012 sezonunda yaşandı. Son dönemin en düşük harcaması ise 28 milyon avro ile 2007/2008 sezonunda yapıldı.

SON 9 YILIN EN DÜŞÜK RAKAMI

Ligimiz, Avrupa'nın en az bonservis bedeli ödeyen ligi olarak dikkat çekti. 47 milyon avroluk bu rakam son 9 yılın en düşük seviyesi olarak tarihteki yerini aldı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER