DÜNYADAN FUTBOL

Türkiye'nin Barcelonası Galatasaray

Barcelona forması giyen Arda Turan, Galatasaray'ın Türkiye'nin Barcelonası olduğunu ifade etti, Fatih Terim hakkında görüş bildirdi..

Türkiye'nin Barcelonası Galatasaray

Barcelona forması giyen Arda Turan, Galatasaray'ın Türkiye'nin Barcelonası olduğunu ifade ederken; Fatih Terim hakkında konuştu. Kariyerlerinde İspanya macerası yaşayan Nihat Kahveci ve Emre Belözoğlu da, Arda ile ilgili yorumlarda bulundu.

Fransa'da yayın yapan So Foot'a konuşan Arda Turan, "Türkiyenin dışında Galatasaray’ın imajı, İspanya’daki Barcelona’ya daha çok benziyor. Atletico ise Beşiktaş’ı anımsatıyor. Ekonomik olarak Galatasaray’ın, Beşiktaş'a göre daha çok parası var, tıpkı Barça’nın Atletico’dan fazla olduğu gibi" dedi.

Fatih Terim'in kariyerindeki etkisine de değinen milli yıldız, "Fatih Terim bana ilk sözleşmemi önerdiğinde 13 yaşındaydım. İyi bir oyuncu olabileceğimi hissetti ve kendimi değerli hissettim. Fatih Terim bize, rakip kim olursa olsun hiç kimseden korkmamayı öğretti. Türkiye, Fatih Terim ile kazanabileceğini öğrendi. Ondan önce Türk futbolu iyiydi fakat harika değildi" diye konuştu.

Galatasaray'da kaptanlık yaptığı dönemi de değerlendiren Arda Turan, "Galatasaray'da aç kaybettiğimiz zaman, taraftarlar şöyle diyordu: "Arda, bunu ve bunu yapmana ihtiyacımız var. Bu sorunu ya da o sorunu ortadan kaldır". Baskı çok büyüktü. Türkiye'de insanlar, futbol için burada olduğundan daha fazla çıldırıyor" ifadesini kullandı.

Nihat Kahveci

Arda'nın Atletico Madrid'e gitmeden önce yaşadığı tereddütü anlatan eski futbolcu Nihat Kahveci ise, "Kariyemin sonunda, Beşiktaş'a döndüğüm zaman Arda beni aradı ve "Nihat, İspanyol kulübünden teklif aldım"  dedi. Ligde 8 yıldan fazla oynadım, ligi çok iyi biliyorum, ki benim için dünyanın en iyi ligi. Ona şöyle dedim: "Git, sana ne kadar ödeyeceklerinin bir önemi yok, Atletico, İspanya'nın en büyük kulüplerinden biri, bunun hakkında şüphen olmasın" dedi.

Barcelona'da menajer bolluğu!

Emre Belözoğlu

Arda  hakkında konuşan tecrübeli  oyuncu Emre Belözoğlu da, "Atletico'daki son iki senesinde, hiçbir Türk futbolcunun Avrupa'da sahip olamadığı inanılmaz bir seviye gösterdi. İspanya'da kalması hem kendisi için hem de Türkler için mecburi" derken, bunun genç oyuncular ve Avrupa'da oynayan diğer futbolcular için önemli olduğunun altını çizdi.

Emre, "Arda, kendi jenerasyonunda Avrupa'nın en yüksek seviyesinde kazanmak isteyen tek kişi, bu nedenle Avrupa'ya gitti. Diğer Türk oyuncular Türkiye'de kalmak istiyor. Yüksek maaşları var, İstanbul'da çok iyi yaşıyorlar. Kimse Avrupa'da oynamak için girişimde bulunmak istemiyor. Tavırlar mutlaka değişmeli"  diyerek sözlerini tamamladı.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER