MİLLİ TAKIM

Türkiye'yi yenen İzlanda'nın hocası bakın ne kadar maaş alıyor

Dünya Kupası elemelerinde Milli Takımımız'ı 2-0 mağlup eden İzlanda günün konusu. İzlanda takımının hocası bakın ne iş yapıyor ve ne kadar maaş alıyor.

Türkiye'yi yenen İzlanda'nın hocası bakın ne kadar maaş alıyor

İzlanda Futbol Federasyonu’ndan ayda 20 bin Euro alan Hallgrimsonn, 5 bin nüfuslu bir adada diş hekimliğini de sürdürüyor... 1993 yılında başlayan kariyerinde 2011'e kadar genellikle kadın takımlarını çalıştıran başarılı hoca, 2 yıldır İzlanda'nın başında yer alıyor..

4 yıl önce FIFA sıralamasında 133. sırada yer alan İskandinav ülkesi, üst üste gelen başarıların ardından 27. sıraya kadar yükseldi. Kuşkusuz bu yükselişin en önemli mimarlarından birisi teknik direktör Heimir Hallgrimsonn...

Heimir Hallgrimsonn

Fatih Terim ne kadar maaş alıyor dünyada 1 numara

20 BİN EURO MAAŞ ALIYOR

49 yaşındaki çalıştırıcının meslektaşlarıyla kıyaslandığında oldukça mütevazi bir hayatı var.

İzlanda Futbol Federasyonu'ndan 20 bin Euro maaş alan Hallgrimsonn aynı zamanda gerçek mesleği olan diş hekimliğini de sürdürüyor.

Hallgrimsonn 5 bin 5 bin nüfuslu Heimaey isimli bir adada dişçilik yapıyor.

LİSANLI SPORCULARIMIZ, İZLANDA KADAR

1993 yılında teknik adamlığa adım atan Hallgrimsonn, 2011'e kadar genellikle kadın takımlarını çalıştırdı. Öte yandan İzlanda ile ilgili çok çarpıcı bir veri dikkat çekiyor. Ülkenin nüfusu 335 bin kişiyken, Türkiye'de lisanslı sporcu sayısı 480 bin. Bu bile İzlanda'nın başarısını anlamaya yetiyor..

Heimir Hallgrimsonn

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER