SÜPER LİG

UEFA açıkladı! Süper Lig'de acı tablo...

Avrupa Futbol Federasyonu Birliği, sekizinci ‘Karşılaştırmalı Kulüp Lisanslama’ raporunu açıkladı.

UEFA açıkladı! Süper Lig'de acı tablo...

Süper Lig, Avrupa futbolunun patronu UEFA’nın verilerine göre hem futbolcu, hem de teknik adamlarda Avrupa’nın en yaşlı liglerinden biri... Hoca değiştirmede dünya birinciliğine aday olan ligimiz total değerde dünyanın en iyi organizasyonları arasında bulunuyor.

Avrupa Futbol Federasyonu Birliği, sekizinci ‘Karşılaştırmalı Kulüp Lisanslama’ raporunu açıkladı.

2015/16 sezonunu, önceki sezonlarla karşılaştırarak kıta futbolundaki son durumu gözler önüne seren raporda Türk futboluyla ilgili ilginç rakamlar ortaya çıktı. Buna göre Spor Toto Süper Lig hem Avrupa’nın hem de dünyanın beşinci değerli ligi...

Hürriyet'in haberine göre; Sözkonusu liglerde forma giyen futbolcuların değerlerinin toplamıyla ortaya çıkan listede Türkiye, ‘Dört Büyük Lig’in (İngiltere, İspanya, İtalya, Almanya) hemen arkasında yer alırken, Rusya, Çin, Brezilya gibi son dönemin revaçta liglerini  geride bıraktı.

FENERBAHÇE AVRUPA İKİNCİSİ

UEFA’nın yıllık araştırma raporuna göre Türkiye’de 2015/16 sezonunda Süper Lig maçlarını toplam 2.444.617 kişi izledi. Bu, bir önceki sezona göre yüzde 5 artış anlamına gelirken, 134.045 kişilik yükseliş, Türkiye’yi artış rakamında Avrupa 10.’luğuna taşıdı.

Birinci sırada İsveç yer alırken bu ülkeyi İspanya ve İsrail izledi. Fransa, Romanya ve Ukrayna’daysa seyirci sayısında düşüş yaşandı. Kulüp bazında ortalama taraftar sayısında en fazla artış sağlayan kulüpler Manchester City ve Fenerbahçe oldu. Lazio, en çok taraftar kaybı yaşayan kulüp olurken İtalyan temsilcisini sırasıyla Marsilya, Valencia ve Lille takip etti.

ARTIŞ VAR AMA FARK HALEN ÇOK

Süper Lig, yayın gelirleri açısından da Avrupa’nın en değerli altıncı ligi durumunda... En değerliler listesindeki ilk dört aynen yerini korurken, Türkiye yayın gelirlerinde ekstradan Fransa’ya da geçildi. Süper Lig’le lider Premier Lig arasında neredeyse 7 kat fark bulunurken, bu sezon 293 milyon dolar kazanacak olan kulüplerimizin kasasına girecek olan rakam gelecek sezon 484 milyon olacak. Bununla beraber 2009/10 ve 2017/18 arası liglerin kazancındaki değişime bakıldığında, yüzde 20’lik artış sağlayan Süper Lig, üstündeki tüm ligleri geçmiş durumda.

EN BORÇLULARDA 2 TÜRK KULÜBÜ

Araştırma, kıtanın en çok borca sahip kulüplerini de ortaya koydu. Buna göre Manchester United, 536 milyon Euro net borçla uzak ara bir numara...  En borçlular arasında Fenerbahçe ve Galatasaray da bulunuyor. Öte yandan Türkiye 51.3’lük teknik direktör yaş ortalaması ile Avrupa üçüncüsü.

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER