GALATASARAY

UEFA Başkanı Ceferin'den Galatasaray açıklaması

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, CNN TÜRK Spor Direktörü Cem Yılmaz ve Uğur Önver ile "UEFA Başkanı Özel" programında önemli açıklamalarda bulundu.

UEFA Başkanı Ceferin'den Galatasaray açıklaması

Cnn Türk ekibini İsviçre’nin Nyon kentindeki Uefa merkezinde ağırlayan Alexander Ceferin Galatasaray’ın davasından Türkiye’nin 2024 adaylığına, Dünya Kupası’ndan Türk Futboluna kadar Cnn Türk’e özel samimi açıklamalarda bulundu.

Aleksander Ceferin'in başlıca açıklamaları şöyle:

"Galatasaray ile yapılan anlaşma aynen devam ediyor" : "Galatasaray ile yapılan Finansal Fair Play anlaşmasının yeniden değerlendirilmesi olağan, bu sık rastlanılan bir durum. Buna büyük bir anlam yüklememek lazım. Anlaşma sürüyor. Dosyaya bakıp, revizeye gerek olup olmadığına karar verecekler. Galatasaray ile yapılan anlaşma aynen devam ediyor. Bunu biliyoruz çünkü hakem kurulu herhangi bir şey yapmadı ve değişiklik talep etmedi."

"Yıldırım Demirören ile aramız çok iyi" : "Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile aramız çok iyidir. Ancak bu iyi ilişkimiz başkan olduğum için değil, ben başkan olmadan da önce de bizim dostça bir bağımız vardı. Slovenya Futbol Federasyonu Başkanı olduğumuz dönemlerden kalma. Türkiye Futbol Federasyonu olarak iyi bir lidere sahipsiniz. İşlerini çok iyi ve düzgün yapıyorlar."

"TFF'ye güvenimiz sonsuz" : "Şartlar çok uygun. TFF'ye güvenimiz sonsuz. Bu organizasyonu (EURO 2024) hakkıyla yapacaklardır. Fazla fazla otelleriniz var, havaalanlarınız var. Olması gereken her şeye sahipsiniz. Bunu daha güzel kılan bir şey de, stada dünya tarihinin en önemli politikacılarından birinin adı verilmiş. Türkiye her halükarda bu tür organizasyonların altından kalkabilecek kapasiteye sahip."

"Türkiye büyük organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek seviyede" : "Sporda en büyük organizasyon Şampiyonlar Ligi. Super Bowl'dan bile büyük. 2024'e gelince de, bununla ilgili bir yorumda bulunmak istemiyorum. Çok erken olduğunu düşünüyorum. Sanki iki çocuğum yarışıyormuş gibi hissediyorum. Kim kaybederse yazık olacak. Türkiye büyük organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek seviyede. İki tarafın da gerekli yeterliliği göstereceğinden eminim."

"2019'da yeniden aday olacağım" : "2019'da UEFA başkanlığına yeniden aday olacağım. FIFA ile ilgili bir planım yok. UEFA müthiş bir organizasyon. Burada olmaktan çok mutluyum. Desteklediğimiz bir FIFA başkanı var zaten. Birçok şeyle mücadele etmek zorunda kaldım. Dengemi sarsacak kadar büyük bir olay yaşamadım. Birkaç Türk derbisi seyrettim. Çok çılgın ve coşkulu bir taraftarınız var. Birçok iyi takıma sahipsiniz. Büyük liglerde kariyerini biten oyuncular yerine kendi oyuncularınıza odaklanmalısınız. Büyük bir takımda kariyerini bitiren bir oyuncuyu Türkiye'de görmek bana biraz tuhaf geliyor."

Aleksander Ceferin, moderatörler tarafından sorulan 5 futbolcu ile ilgili görüşlerini de şöyle ifade etti:

Lionel Messi: Kalite.
Cristiano Ronaldo: Hız, güç ve goller.
Mesut Özil: O da kaliteli, asist yapmak.
Muhammed Salah: Geleceğin Messi'si.
Cengiz Ünder: Onu izledim, süperstar olma yolunda. Herkes gibi onun da şansa ihtiyacı var.

Galatasaray Donk transferini açıkladı

TREND HABERLER
Yorumlar
TREND HABERLER